Menü

A legszebb ajándék- Ezt add, annak akit szeretsz!

Tegnap is bemutattunk egy módszert , ami nem kerül semmibe, de sokat jelenthet Valentin-napon. Ma pedig ismét egy csodálatos ötletet találtok. De előtte nézzük meg azt, ami a tegnapi cikkből kimaradt!

Csillogó szívecskék, szív alakú piros plüsspárnák, plüssállatkák, szív alakú csokoládé, bonbon, ékszerek, virágok, képeslapok és fényképek, internetről rendelt romantikus kütyük, szív alakú bögrék, könyvek, versek, szerelmes feliratú pólók, szív alakú sütemények, torták, muffinok, online-üzenetek, posztok, sms-ek, szerelmes idézetek…

Valentin- nap. Számodra miről szól?

Krisztus után 496-ban Gelasius pápa hivatalosan is elrendelte, hogy február 14-én Szent Valentinra emlékezzünk. Az ünnep eredete bár a régmúltra nyúlik vissza, azonban a szerelmes képeslapok küldése körülbelül a 17. századtól terjedt el világszerte. A Valentin nap a szerelmünk-szeretetünk kinyilvánításának napjává vált. Vajon tényleg ennyiről lenne szó? Vagy egyszerűen üzlet?

Valószínűleg ez a nap örömmel tölti el – a szerelmesek mellett- az étterem- és az ajándékbolt-tulajdonosokat, a mozikat, az ékszerészeket, a virágárusokat. Te és a párod kedvelitek ezt az ünnepet?

Egy friss tanulmányból az derül ki, hogy a magyarok nem kedvelik a Valentin-napot. A megkérdezettek csupán 40%-a tartja ezt a szokást február 14-én. Az egyedülállók szkeptikusan állnak ehhez az ünnephez, a párkapcsolatban élő férfiak 55%-a, a nőknek pedig 39%-a egyáltalán nem rajong érte. Te hogy vélekedsz erről?

Figyelem bármikor

Én azt gondolom, ha ki szeretnénk mutatni az érzéseinket, arra tökéletesen ott van az év többi napja is! Bármelyik hétköznap, vagy akár minden nap meg lehet lepni a párunkat apróságokkal! Nem feltétlen kell bolti bonbonnal és drága ékszerrel, vagy virágcsokorral előrukkolni, hanem egyszerű mégis sokat jelentő, apróbb figyelmességekkel is megtehetjük ugyanezt. Magunk készítette süteménnyel, kedves kézműves dolgokkal, vagy számtalan egyszerű ám figyelmes gesztussal is kifejezhetjük, mennyire fontos számunkra a másik, az év bármelyik sima „szürke” hétköznapján is.

Köszönöm, hogy Vagy nekem!

Ajándéknak kiváló támpontot adott egy ismerősöm ötlete, ő tett közzé a közösségi oldalon egy nagyon aranyos és egyszerű módot arra, hogy kifejezzük szeretetünket. Egy egyszerű füzetbe vagy akár egy naplóba heteken, hónapokon, sőt egy éven át vezessünk napi rendszerességgel rövid üzeneteket a kedvesünknek címezve, hogy aznap miért vagyunk hálásak neki. Mi mindent köszönhetünk neki és mennyire szeretjük. „Ma azt köszönöm Neked, hogy…”

Én február elején már elkezdtem írni. Te is elkezdheted! Nem csak holnap adhatod oda!

Önmagunk alábecsülése pusztító szokás

A pszichológiában az atelofóbia egyfajta attitűd, amely gyakran előfordul, de szinte mindig nem tulajdonítanak kellő jelentőséget, mert fokozatosan normalizálódik. Ez a szakzsargon jól példázza a folytatás mechanizmusát alábecsüld magad vezet a pusztító szokás ami kóros viselkedéshez vezethet.

Mi az a Rebecca szindróma?

A pszichológiában hívják így azt a jelenséget, amikor a partnerünk vagy házastársunk exével szemben féltékenységet érzünk, ez a Rebecca-szindróma.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

A mérgező kapcsolat jelei

Természetesen nincs ilyen. Mindenkiben vannak hibák, és olyan viselkedésformái, amivel kiborítja a másikat. Ennek ellenére jó párkapcsolatban élni azt jelenti, hogy biztonságban vagy, önmagad lehetsz, boldognak érzed magad, a párod tisztel, törődik veled, és vigyáz rád. Ha azonban mérgező párkapcsolatban élsz, akkor ehelyett sokszor érzed magad kimerültnek, kihasználnak, értéktelennek.

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.