Menü

Arcápolás rejtelmei II.

Arcápolás rejtelmei cikkben , kifejezetten az arc ápolása volt a fő irányvonal, viszont a második részben, már kitérünk az ajkakra is. Ismét Miklán Lilla, kozmetikus volt a segítségemre, aki válaszaival irányt mutat, a kérdések sokasága között.

Ahogy már említettem a szép és ápolt arcbőrért tenni kell. Rengeteg tipp kering az interneten, hogy hogyan lehet házilag készíteni olyan terméket, amely megfelel, a boltban vásárolt készítmény helyett. Viszont, hogy ez mennyire jó és biztonságos dolog, nos, erre is választ kaptunk. Illetve az ajkainkat se felejtsük el, ápolás terén. Végezetül pedig, a férfiaknak szolgálunk egy két praktikával, hiszen ne felejtsük el, ők sem maradhatnak ki ebből a témából.

Ajakápolásnál mire kell, hogy odafigyeljünk? Mit használjunk?

M.L.:”Az ajkaink könnyen kiszáradnak, cserepessé válhatnak, de erre is van megoldás. Nem csak az arcunkra, hanem az ajkainkra is nyugodtan használhatunk bőrradírt, hiszen ha eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, nem fog kiszáradni a szánk. Illetve egy hidratáló szérummal is rásegíthetünk, peeling után. Ajakápolóként pedig a kókuszolaj az, ami tökéletes választás.”

Az otthon készített készítmények mennyire hatásosak? Okozhatnak-e problémát?

M.L.: „Az otthon elkészíthető testradírokat jónak tartom. Hiszen cukorból vagy tengeri sóból, oliva olajból és citromból könnyen elkészíthetjük, nem tudunk vele rosszat tenni. Arcra, viszont finomabb szemcséjű, savas vagy enzimes peelinget javaslok, ami otthon nem kivitelezhető. A házilag készített pakolásokat nem tartom olyan hatásosnak, viszont problémát csak akkor okoznak, ha nem a mi bőrtípusunknak megfelelőek.”

Te mit figyeltél meg, mennyire figyelnek oda a nők az arcuk ápolására?

M.L.: „Az a tapasztalatom, hogy a legtöbben, 40 év felett fordítanak időt az arcápolásra. Pedig, ahogy már írtam is, a prevenció nagyon fontos lenne. A fiatalok közül a problémás bőrrel rendelkezők azok, akik tudatosan ápolják az arcukat, mert látják, hogy érdemes, hiszen szép eredményeket lehet elérni.”

Férfi arcápolás miben tér el?

M.L.: „A férfiak egy részénél a mindennapi borotválás irritálja a bőrt, ezért fontos a gyulladáscsökkentés. Az arcszesz helyett inkább teafaolajat javasolnék. Ez szintén fertőtlenít, de közben nem irritálja tovább a bőrt. A napi rutin pedig náluk is ugyanaz: letisztítás, tonizálás és arckrém, ami bőrtípustól függ. A férfiaknak is, ugyanúgy, szükségük van az arcápolásra.

/Szerző:Kohajda Wentholin Loretta/

Magzatgyermek világnapja: A várandósság alatti diabétesz növelheti a fejlődési rendellenességek kialakulását

Becslések szerint minden második kismama túlsúlyos vagy elhízott a várandósság korai szakaszában, amely jelentősen növeli a terhességi magas vérnyomás és a terhességi cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A terhességi cukorbetegségnek általában nincsenek tünetei, ám komoly veszélyt jelent mind a mama, mind a baba egészségére nézve. Az átmeneti diabétesz magas születési súlyt és a baba belső szerveinek megnagyobbodását okozhatja, a 12. hét után pedig koraszüléshez vagy vetéléshez is vezethet. Az élet csodájáról, a várandósságról és a magzatgyermekről 1993 óta emlékezünk meg, ez alkalomból az Első 1000 Nap program szakértői a terhességi cukorbetegség veszélyeire és a szűrővizsgálat fontosságára hívják fel a figyelmet.

Szedjünk-e probiotikumot, ha elutazunk?

Elutazni egy új célpontra üdítő élmény lehet. Azonban az utazás egyúttal mindig más ételt, vizet, időzónát és eltérő klímát is jelent. Ezek mind meg is terhelik a szervezetünket, és gyakran akár egészségügyi problémákhoz is vezethetnek, ami főleg az emésztőszervrendszert terheli meg.

Az ellenálló baktériumok már a jelen problémái

Az antibiotikumok kezdenek megbukni. Az antibiotikum rezisztens (tehát nem reagáló, nem érzékeny) baktériumok már évente több, mint 750 ezer halált okoznak. Úgy jósolják, ez a szám drámaian növekedni fog, hacsak nem teszünk ellene szóló intézkedéseket.

Körömerősítés természetes úton

A köröm egészsége és szépsége a mai modern világban a nőiesség egyik kifejező eszköze is egyben, viszont a higiénia miatt is nagyon fontos odafigyelni rá. A szép és természetes megjelenés hátterében az erős körmök állnak, aminek eléréséhez most néhány hatásos tippel, illetve jól bevált praktikával szeretnék szolgálni nektek.

Légy nagyon óvatos a villámdiétával

A nagymértékű fogyást ígérő diéták mindig gyanúsak. A divatfogyókúrák ígéreteiben csak úgy röpködnek a kilók, amelyek gyors eredményt hoznak tömérdek mellékhatással. Az a pár plusz kiló nem ettől fog eltűnni, egészségünkben viszont könnyen kárt tehetünk.