Menü

Arcápolás rejtelmei II.

Arcápolás rejtelmei cikkben , kifejezetten az arc ápolása volt a fő irányvonal, viszont a második részben, már kitérünk az ajkakra is. Ismét Miklán Lilla, kozmetikus volt a segítségemre, aki válaszaival irányt mutat, a kérdések sokasága között.

Ahogy már említettem a szép és ápolt arcbőrért tenni kell. Rengeteg tipp kering az interneten, hogy hogyan lehet házilag készíteni olyan terméket, amely megfelel, a boltban vásárolt készítmény helyett. Viszont, hogy ez mennyire jó és biztonságos dolog, nos, erre is választ kaptunk. Illetve az ajkainkat se felejtsük el, ápolás terén. Végezetül pedig, a férfiaknak szolgálunk egy két praktikával, hiszen ne felejtsük el, ők sem maradhatnak ki ebből a témából.

Ajakápolásnál mire kell, hogy odafigyeljünk? Mit használjunk?

M.L.:”Az ajkaink könnyen kiszáradnak, cserepessé válhatnak, de erre is van megoldás. Nem csak az arcunkra, hanem az ajkainkra is nyugodtan használhatunk bőrradírt, hiszen ha eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, nem fog kiszáradni a szánk. Illetve egy hidratáló szérummal is rásegíthetünk, peeling után. Ajakápolóként pedig a kókuszolaj az, ami tökéletes választás.”

Az otthon készített készítmények mennyire hatásosak? Okozhatnak-e problémát?

M.L.: „Az otthon elkészíthető testradírokat jónak tartom. Hiszen cukorból vagy tengeri sóból, oliva olajból és citromból könnyen elkészíthetjük, nem tudunk vele rosszat tenni. Arcra, viszont finomabb szemcséjű, savas vagy enzimes peelinget javaslok, ami otthon nem kivitelezhető. A házilag készített pakolásokat nem tartom olyan hatásosnak, viszont problémát csak akkor okoznak, ha nem a mi bőrtípusunknak megfelelőek.”

Te mit figyeltél meg, mennyire figyelnek oda a nők az arcuk ápolására?

M.L.: „Az a tapasztalatom, hogy a legtöbben, 40 év felett fordítanak időt az arcápolásra. Pedig, ahogy már írtam is, a prevenció nagyon fontos lenne. A fiatalok közül a problémás bőrrel rendelkezők azok, akik tudatosan ápolják az arcukat, mert látják, hogy érdemes, hiszen szép eredményeket lehet elérni.”

Férfi arcápolás miben tér el?

M.L.: „A férfiak egy részénél a mindennapi borotválás irritálja a bőrt, ezért fontos a gyulladáscsökkentés. Az arcszesz helyett inkább teafaolajat javasolnék. Ez szintén fertőtlenít, de közben nem irritálja tovább a bőrt. A napi rutin pedig náluk is ugyanaz: letisztítás, tonizálás és arckrém, ami bőrtípustól függ. A férfiaknak is, ugyanúgy, szükségük van az arcápolásra.

/Szerző:Kohajda Wentholin Loretta/

A szülők rémálma: gyermekkori cukorbetegség

A gyerekeket érintő leggyakoribb anyagcsere-betegség a diabétesz. Az esetek többségében 1-es típusú, inzulinhiányos, mai tudásunk szerint autoimmun eredetű betegségről van szó, amely megfelelő terápiával jól kontrollálható. Szemben a felnőtt – 2-es típusú formával, itt a kezdeti tünetek viharosak, gyorsan romló állapotot hoznak létre. Gyorsan kell lépni!

Anya, melegem van!

Beköszöntött az igazi kánikula. Nehéz sokszor elviselni a hőséget és a magas páratartalmat, de néhány tipp segítségével talán könnyebben átvészelhető ez az időszak!

A szénsavas üdítők hatása a szervezetre

A szénsavas üdítők káros hatásáról sok tévhit és valódi adat köztudott. De, vajon hogyan is hat a szervezetre?

Fenntartható egészség– életmódváltás tartósan

Az esetek nagy részében csak elkezdjük az életmódváltást, de valahogy mégsem sikerül fenntartani ezt az állapotot.

A szoláriumról

Vannak, akik esküsznek rá. Vannak, akik szerint az ördögtől való, és minél messzebb kerüljük el, annál jobbat teszünk vele a saját egészségünknek. De mi az igazság? Tényleg minden fekete vagy fehér?