Menü

Egy szuperhős család mindennapjai

A Pixar az egyetlen olyan stúdió, aminek a puszta neve garancia a mindenkit lenyűgöző animációra és szórakozásra egyaránt. A mostani alanyunk A hihetetlen család 2 immáron a trendnek megfelelően 3-D-ben jött-látott és még mindig nem győzünk csodálkozni.

Aki a Némó nyomában stílusát szerette, a Verdák kedves rajzait kedvelte, A hihetetlen család látványorgiájától padlót fogott, a Wall-E-től, Fel-től vagy épp a Cocotól elérzékenyült az most sem fog csalódni. A szuperhős család, eléggé frapánsan tér vissza. A fókuszban ezúttal a mindennapok kihivásai vannak, illetve a család és a hivatás összeegyeztethetőségének problematikája.

Kép forrása: IMDB

A sztori egyszerre átélhető felnőtt fejjel és remek szórakozás a gyerekeknek is. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy nem is akar mindenáron a karakterek mélyebb ábrázolásán túl több lenni, mint ami. A sztori bot egyenes. A hősök ideje lejárt és az illegalitásban akciózó Mr. Irdatlanra és Nyúlánkára csupán unalmas mindennapok jutnak. Azonban, egy különc milliárdos megpróbálja elérni, hogy újra rájuk figyeljen a világ. Eközben a legfiatalabb kisgyerekükön is kijönnek a szupergének miatti képességek. Nem is érdemes többet előzetesen tudni erről a történetről. A matekot nem értő családfő kínlódása, a karrierista anyuka kálváriája és a tinédzserkori randizás rejtelmein át, sok, bárki által átélhető téma kerül előtérbe.

A képi világ remekül összerakott, a szinkron megállja a helyét és a sztori 12 éven felülieknek, kiskorú felügyelete nélkül is értelmezhető. A család intézménye, tehát még mindig szent és sérthetetlen. A kalandok csak a szuperhősökre várnak és a rosszfiút pedig garantáltan elkapják és rács mögé juttatják. Mesére fel!

/Szerző: Vass Attila/

/Képek forrása: IMDB/

Venom újjászületése

Eljött a nagy nap és mindenki kedvenc hálószövőjének legerősebb ellenfele saját filmet, új feldolgozást kapott. A balul sikerült Pókember 3-at fedje a feledés homálya. A mindig remek Tom Hardyt szállja meg Venom. Nézzük mi sül ki ebből a szimbiózisból.

Egy thriller nőknek, nőkről

Melissa McCarthy ügyeletes vígjáték rendezője, Paul Feig ezúttal komolyabb vizekre hajózott és egy zsenge kis könyvadaptációt vitt vászonra. A célközönség még mindig a gyengébbik nem képviselői. Nézzük sikerül-e a küldetés? Nézzük a szexi, titokzatos karrierista és az unatkozó minta anyuka kalandja megüti-e a képzeletbeli lécet?

A Ku-Klux-Kán nyomában

Az USA egyik legismertebb afroamerikai rendezőjének, Spike Leenek újra van véleménye a világról. Ezúttal a hírhedt Ku-Klux-Kán és Trump mentalitását mossa össze egy lenyűgöző alapvetően igaz történettel. A sztori fergeteges, egy fekete zsaru a 70-es években tényleg beépült a klánba, nézzük a részleteket.

A legenda nyomában- a Macskafogó mai szemmel

A Macskafogó! fogalom a magyar rajzfilm kultúrában. Immáron felújítva próbálja bevenni a magyar mozikat. Nézzük mennyire más a film hatása mai szemmel. Újra lehet drukkolni Grabovszkynak a vásznon.

A kubai salsa tanfolyamokról

Biztosan találkoztál már olyan plakáttal, amelyen a kubai salsa-tanfolyamot hirdették, még azt is hozzátették, hogy az első alkalom ingyenes. Elmentél rá? Ha nem, akkor most kaphatsz egy kis ízelítőt belőle