Menü

Egy szuperhős család mindennapjai

A Pixar az egyetlen olyan stúdió, aminek a puszta neve garancia a mindenkit lenyűgöző animációra és szórakozásra egyaránt. A mostani alanyunk A hihetetlen család 2 immáron a trendnek megfelelően 3-D-ben jött-látott és még mindig nem győzünk csodálkozni.

Aki a Némó nyomában stílusát szerette, a Verdák kedves rajzait kedvelte, A hihetetlen család látványorgiájától padlót fogott, a Wall-E-től, Fel-től vagy épp a Cocotól elérzékenyült az most sem fog csalódni. A szuperhős család, eléggé frapánsan tér vissza. A fókuszban ezúttal a mindennapok kihivásai vannak, illetve a család és a hivatás összeegyeztethetőségének problematikája.

Kép forrása: IMDB

A sztori egyszerre átélhető felnőtt fejjel és remek szórakozás a gyerekeknek is. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy nem is akar mindenáron a karakterek mélyebb ábrázolásán túl több lenni, mint ami. A sztori bot egyenes. A hősök ideje lejárt és az illegalitásban akciózó Mr. Irdatlanra és Nyúlánkára csupán unalmas mindennapok jutnak. Azonban, egy különc milliárdos megpróbálja elérni, hogy újra rájuk figyeljen a világ. Eközben a legfiatalabb kisgyerekükön is kijönnek a szupergének miatti képességek. Nem is érdemes többet előzetesen tudni erről a történetről. A matekot nem értő családfő kínlódása, a karrierista anyuka kálváriája és a tinédzserkori randizás rejtelmein át, sok, bárki által átélhető téma kerül előtérbe.

A képi világ remekül összerakott, a szinkron megállja a helyét és a sztori 12 éven felülieknek, kiskorú felügyelete nélkül is értelmezhető. A család intézménye, tehát még mindig szent és sérthetetlen. A kalandok csak a szuperhősökre várnak és a rosszfiút pedig garantáltan elkapják és rács mögé juttatják. Mesére fel!

/Szerző: Vass Attila/

/Képek forrása: IMDB/

Könyvajánló: Baráth Viktória – Egy év Rómában

Egy elveszett nő, egy pap, és a gyönyörű Róma. Kit ne érdekelne egy ilyen történet?

A lehetetlen küldetés teljesítve

Mindenki kedvenc kémsorozatának a film változata újabb csúcsokat ostromol. A kritika lelkendezik, a nézők hüledeznek az akcióorgia láttán. Tom Cruise pedig még mindig nagyon kemény.

Mamma Mia! a folytatások hálójában

A film, amely friss vért hozott az ABBA számok eladási pangásába immáron tíz éves. A Mamma Mia! sikere miatt nem kerülhette el végzetét és a folytatása ezúttal az egykori főhősnő fiatal kalandjait mutatja be valamint lánya hotel nyitási ambícióit.

Írország a szivárványok bölcsője

Népzene, kocsma túrák, szép táj, örök eső és persze a Guinness. A brit szigetek melletti kis felfedezésre váró kincs, Írország. A most két részben élő alföldi vidék remekül mentette át hagyományait a modern új világba. Igazi ír hangulat fogad minden idelátogatót. Kalandra fel.

A portói bor, és ami mögötte van

Az Ibéria-félsziget egyik legkedvesebb gyöngyszeme, Portugália büszkesége: Porto. Híres foci és borkultúrájáról. Mindenki meglelheti számítását, ezen a dimbes-dombos tengerparti kereskedő központban. A táj remek, az emberek kedvesek, a klíma kiváló és sok a szervezett turistacsalogató is.