Menü

Egy szuperhős család mindennapjai

A Pixar az egyetlen olyan stúdió, aminek a puszta neve garancia a mindenkit lenyűgöző animációra és szórakozásra egyaránt. A mostani alanyunk A hihetetlen család 2 immáron a trendnek megfelelően 3-D-ben jött-látott és még mindig nem győzünk csodálkozni.

Aki a Némó nyomában stílusát szerette, a Verdák kedves rajzait kedvelte, A hihetetlen család látványorgiájától padlót fogott, a Wall-E-től, Fel-től vagy épp a Cocotól elérzékenyült az most sem fog csalódni. A szuperhős család, eléggé frapánsan tér vissza. A fókuszban ezúttal a mindennapok kihivásai vannak, illetve a család és a hivatás összeegyeztethetőségének problematikája.

Kép forrása: IMDB

A sztori egyszerre átélhető felnőtt fejjel és remek szórakozás a gyerekeknek is. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy nem is akar mindenáron a karakterek mélyebb ábrázolásán túl több lenni, mint ami. A sztori bot egyenes. A hősök ideje lejárt és az illegalitásban akciózó Mr. Irdatlanra és Nyúlánkára csupán unalmas mindennapok jutnak. Azonban, egy különc milliárdos megpróbálja elérni, hogy újra rájuk figyeljen a világ. Eközben a legfiatalabb kisgyerekükön is kijönnek a szupergének miatti képességek. Nem is érdemes többet előzetesen tudni erről a történetről. A matekot nem értő családfő kínlódása, a karrierista anyuka kálváriája és a tinédzserkori randizás rejtelmein át, sok, bárki által átélhető téma kerül előtérbe.

A képi világ remekül összerakott, a szinkron megállja a helyét és a sztori 12 éven felülieknek, kiskorú felügyelete nélkül is értelmezhető. A család intézménye, tehát még mindig szent és sérthetetlen. A kalandok csak a szuperhősökre várnak és a rosszfiút pedig garantáltan elkapják és rács mögé juttatják. Mesére fel!

/Szerző: Vass Attila/

/Képek forrása: IMDB/

Rabolni a nők is tudnak

Steve McQueen brit rendező azonkívül, hogy sztárrá tette Fassbindert, végre friss szemléletet is hozott a köztudatba. A teljesen naturalista Éhség, a zseniális Shame – A szégyentelen után, egyre kommerszebb vizekre evez. Ezúttal egy igazi rablós sztorit mesél el meglehetősen rétegzetten. Lássuk a részleteket.

A mozi varázsa felújítva

Giuseppe Tornatore filmje, a Cinema Paradiso minden mozibolond egyik legkedvesebb, legszívbemarkolóbb darabja. 30 évvel a bemutató után újra a magyar mozikban bűvöl el minket ez az igazi olasz csoda a mozi varázsával.

Mindörökké Queen

A X-Men filmek őrangyala, Bryan Singer és a Mr. Robot sorozat sztárja Rami Malek nem akármilyen ajándékot hozott nekünk a mozikba. Freddie Mercury élete eddig is filmért kiáltott, most itt az idő.

A holdraszállás emberi története

A Kalifornia álom díjesője után az alkotópáros (rendező és főszereplő) újra összeállt, hogy összehozza Neil Amstrong életrajzi történetét. Mint minden életrajzi film itt is egy adott kereteken belül fejtük fel az egyetemes történelem ezen érdekes lapjait. Kalandra fel!

Venom újjászületése

Eljött a nagy nap és mindenki kedvenc hálószövőjének legerősebb ellenfele saját filmet, új feldolgozást kapott. A balul sikerült Pókember 3-at fedje a feledés homálya. A mindig remek Tom Hardyt szállja meg Venom. Nézzük mi sül ki ebből a szimbiózisból.