Menü

A hajfestés aranyszabályai

Előfordul, hogy nincs időnk, pénzünk, vagy épp kedvünk szakemberhez fordulni, viszont szeretnénk a külsőnkön változtatni. Ez legtöbb esetben minden hölgynél – és ma már uraknál is! – a hajszín megváltoztatása szokott lenni első körben, mivel mind tudjuk, hogy akár egy árnyalat is mennyivel újabb emberré tehet minket. Ha pedig az őszülő hajszálakat próbáljuk eltakarni, még inkább igyekszünk a legjobb praktikákat használni a tartós eredményért. Érdemes azonban betartani néhány szabályt, ha nem csak festett, de egészséges hajat is szeretnénk megtartani.

1. A megfelelő termék kiválasztása

Első lépés eldönteni, hogy milyen intenzitású és színt szeretnénk. Ezt az aktuális trendek mindig alakíthatják, de mindenképp fontos, hogy önmagunkhoz is hűek legyünk. Érdemes olyan színű hajfestéket/hajszínezőt választani, mely csak 2-3 árnyalattal tér el az eredeti hajszíntől, így kevésbé drasztikus a változás. Ha két árnyalat is tetszik, de nehéz a választás, érdemesebb a világosabbat próbálni, ezzel nem lőhetünk mellé. Ráadásul azt is érdemes figyelembe venni, milyen bőrtípushoz tartozunk, mivel míg egy szőke kellemes hatást kelthet egy világos bőrű személy esetén, nem biztos, hogy ugyanaz a szőke a mélybarna kreol bőrűeknek is ajánlott. Fordított esetben a fekete haj is sápaszthat egy világos bőrrel rendelkező egyént, míg egy kellemes napsütötte bőrű hölgynek remekül állhat.

2. Mindig tartsuk be a biztonsági utasításokat

Sokszor legyintünk rá, és figyelmen kívül hagyjuk, pedig nem véletlen kapjuk mellékletben a használati utasításokat. Egyes termékek esetén az összetevők olyan hatást érhetnek el, melyekre a legkevésbé sem vágyunk, az pedig szintén előfordulhat, hogy allergiás reakció alakul ki. Ha viszont betartjuk ezeket a szabályokat, akkor pontosan olyan végeredményt kaphatunk, amilyenre vágyunk – mindenféle mellékhatás nélkül.

3. Őszhaj-festés a megfelelő árnyalatokkal

Nagy mértékű ősz haj esetén érdemes a természetes árnyalatokat választani, ha természetes hajszínt szeretnénk. Az élénkebb színekkel, mint például a lila, sokkal intenzívebb színeredményt fogunk elérni ősz hajon, mint egy kevésbé őszülő, még természetes árnyalatú hajon. Ha azonban ragaszkodnánk az élénkebb árnyalathoz, akkor általában a festékek dobozán vagy az útmutatóban találunk arról információt, hogy milyen más árnyalatokkal érdemes keverni a megfelelő hatás érdekében.

4. Fontos a hajápolás

A színeredmény nagy mértékben függ a haj állapotától, ápoltságától. Minél egészségesebb (kinézetű) a haj, annál szebb lesz a kapott színeredmény is, így nagyon fontos a megfelelő samponok, balzsamok használata hajfestés előtt és után is. Az olajok segítik a festék tartósságát, utólagos használatuk pedig kiemeli, és ragyogóbbá teheti a színt.

5. Fokozatosan változtassunk

Ha valóban maradnánk a természetes vonalnál, maximum 2-3 árnyalatnyit változtassunk a hajszínünkön egyetlen festés során. Türelemmel és fokozatossággal elérhetjük a kívánt hatást és a hajunk sem sérül túlzottan. Abban az esetben azonban, ha drasztikusabb változást szeretnénk – például a haj nagymértékű világosítását – akkor mindenképp professzionális fodrász segítségét kérjük, hiszen az otthoni praktikák erre nem igazán alkalmasak.

forrás: schwarzkopf.hu

Több, mint futás

Fuss, hogy segíts! Mit is jelent az, hogy jótékonysági futás?

7 mód, hogy krízisben lelkesíts egy barátot (vagy magadat)

Amikor Sheryl Sandberg (írónő) elveszítette a férjét, azt mondta, senki nem tudta, hogyan szóljon hozzá. Az emberek furán érezték magunkat körülötte, és nem tudták, mit mondjanak. Új könyvének (angolul Option B) célja az volt, hogy ne csak arról írjon, hogyan legyünk ellenállóak, amikor kihívásokkal kell szembenéznünk, de hogyan tudjuk támogatni a barátainkat szükséghelyzetekben.

Amit nem mondtak el Neked az életmódváltásról

Mindenki az életmódváltás pozitív hozadékait hangoztatja, azt viszont nem szokás reklámozni, ami nem kellemes, ami áldozattal és lemondással jár. A diéta egy valóságos aknamező. Miért is?

A túlzásba vitt fehérjefogyasztás következményei

A túlzott fehérjebevitel máj- vagy vesekárosító hatása ma nem kellően alátámasztott, de dehidrációt, fáradékonyságot, ingerlékenységet és más kedvezőtlen jelenségeket valóban előidézhet, látens vagy tekintetbe nem vett ismert vesebetegségek esetén pedig ez a probléma is felszínre kerülhet. De ezek a feltételezések tényleg igazak, vagy csak mendemondák

Ételek pajzsmirigy- alulműködésére

A pajzsmirigy nem megfelelő működésének terápiája a gyógyszeres kezelés, viszont igen sokat tehetünk érte egy kellően összeállított étrenddel is.