Menü

A hajfestés aranyszabályai

Előfordul, hogy nincs időnk, pénzünk, vagy épp kedvünk szakemberhez fordulni, viszont szeretnénk a külsőnkön változtatni. Ez legtöbb esetben minden hölgynél – és ma már uraknál is! – a hajszín megváltoztatása szokott lenni első körben, mivel mind tudjuk, hogy akár egy árnyalat is mennyivel újabb emberré tehet minket. Ha pedig az őszülő hajszálakat próbáljuk eltakarni, még inkább igyekszünk a legjobb praktikákat használni a tartós eredményért. Érdemes azonban betartani néhány szabályt, ha nem csak festett, de egészséges hajat is szeretnénk megtartani.

1. A megfelelő termék kiválasztása

Első lépés eldönteni, hogy milyen intenzitású és színt szeretnénk. Ezt az aktuális trendek mindig alakíthatják, de mindenképp fontos, hogy önmagunkhoz is hűek legyünk. Érdemes olyan színű hajfestéket/hajszínezőt választani, mely csak 2-3 árnyalattal tér el az eredeti hajszíntől, így kevésbé drasztikus a változás. Ha két árnyalat is tetszik, de nehéz a választás, érdemesebb a világosabbat próbálni, ezzel nem lőhetünk mellé. Ráadásul azt is érdemes figyelembe venni, milyen bőrtípushoz tartozunk, mivel míg egy szőke kellemes hatást kelthet egy világos bőrű személy esetén, nem biztos, hogy ugyanaz a szőke a mélybarna kreol bőrűeknek is ajánlott. Fordított esetben a fekete haj is sápaszthat egy világos bőrrel rendelkező egyént, míg egy kellemes napsütötte bőrű hölgynek remekül állhat.

2. Mindig tartsuk be a biztonsági utasításokat

Sokszor legyintünk rá, és figyelmen kívül hagyjuk, pedig nem véletlen kapjuk mellékletben a használati utasításokat. Egyes termékek esetén az összetevők olyan hatást érhetnek el, melyekre a legkevésbé sem vágyunk, az pedig szintén előfordulhat, hogy allergiás reakció alakul ki. Ha viszont betartjuk ezeket a szabályokat, akkor pontosan olyan végeredményt kaphatunk, amilyenre vágyunk – mindenféle mellékhatás nélkül.

3. Őszhaj-festés a megfelelő árnyalatokkal

Nagy mértékű ősz haj esetén érdemes a természetes árnyalatokat választani, ha természetes hajszínt szeretnénk. Az élénkebb színekkel, mint például a lila, sokkal intenzívebb színeredményt fogunk elérni ősz hajon, mint egy kevésbé őszülő, még természetes árnyalatú hajon. Ha azonban ragaszkodnánk az élénkebb árnyalathoz, akkor általában a festékek dobozán vagy az útmutatóban találunk arról információt, hogy milyen más árnyalatokkal érdemes keverni a megfelelő hatás érdekében.

4. Fontos a hajápolás

A színeredmény nagy mértékben függ a haj állapotától, ápoltságától. Minél egészségesebb (kinézetű) a haj, annál szebb lesz a kapott színeredmény is, így nagyon fontos a megfelelő samponok, balzsamok használata hajfestés előtt és után is. Az olajok segítik a festék tartósságát, utólagos használatuk pedig kiemeli, és ragyogóbbá teheti a színt.

5. Fokozatosan változtassunk

Ha valóban maradnánk a természetes vonalnál, maximum 2-3 árnyalatnyit változtassunk a hajszínünkön egyetlen festés során. Türelemmel és fokozatossággal elérhetjük a kívánt hatást és a hajunk sem sérül túlzottan. Abban az esetben azonban, ha drasztikusabb változást szeretnénk – például a haj nagymértékű világosítását – akkor mindenképp professzionális fodrász segítségét kérjük, hiszen az otthoni praktikák erre nem igazán alkalmasak.

forrás: schwarzkopf.hu

3 könyv a még mindig hosszú estékre

Élnek olyan szerencsés emberek a bolygón, akiket nemcsak a természet szépségével, hanem a betűk halmazával is el lehet kápráztatni. Ők szerencsések, mert szinte bárhol, bármikor le tudják kötni magukat mindössze szavak különféle kombinációjával. Nekik szeretnénk most kedvezni a következő könyvajánlóval.

Véradás egészségre gyakorolt hatásai

Manapság az emberi szervezet az egyetlen forrás, ahonnan vérhez juthatnak a rászorulók, ezért nagy szükség van arra, hogy minél több egészséges ember adakozzon. Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azon túl, hogy ezzel akár életeket is menthetünk, még az egészségünket is óvjuk általa.

Betegek világnapja: sok népbetegség megelőzhető lenne helyes korai táplálással

Magyarországon a diabétesz, az elhízás és a kardiovaszkuláris betegségek is egyre többeknek okoznak problémát, pedig a népbetegségek megelőzésért mi magunk tehetünk a legtöbbet. Immunrendszerünknek fontos szerepe van többek között a betegségek elkerülésében és egészségünk megőrzésében, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani védekezőképességünk megerősítésére. 1993 óta február 11-én tartják a betegek világnapját, amelynek alkalmából az Első 1000 Nap elnevezésű egészségügyi tájékoztató kampány szakemberei a betegségmegelőzés és a kisgyermekkori immun erősítés fontosságára hívták fel a figyelmet.

Egyetem helyett – mi lesz veled a középiskola után?

Többféle lehetőségünk is van, hogy mit kezdjünk magunkkal a középiskola után. Az egyetem és a főiskola kézenfekvő megoldások, hiszen annyi a reklám körülötte. Ad neked még egy kis időt szabadon, hogy a fiatalságod élvezd, és tanulj, nemcsak szakmát, hanem az életet is. De nem ez az egyetlen lehetőséged.

Az alkohol és a depresszió kapcsolata

Az italproblémákkal küszködők depressziós tünetei gyakran a túlzott alkoholbevitel fogyasztása után alakulnak ki. Sajnálatos módon nagyon sokakat érint manapság ez a téma. Nem is beszélve arról, hogy egy bulit sem tudunk már elképzelni legalább két pohár ital nélkül.