Menü

A hajfestés aranyszabályai

Előfordul, hogy nincs időnk, pénzünk, vagy épp kedvünk szakemberhez fordulni, viszont szeretnénk a külsőnkön változtatni. Ez legtöbb esetben minden hölgynél – és ma már uraknál is! – a hajszín megváltoztatása szokott lenni első körben, mivel mind tudjuk, hogy akár egy árnyalat is mennyivel újabb emberré tehet minket. Ha pedig az őszülő hajszálakat próbáljuk eltakarni, még inkább igyekszünk a legjobb praktikákat használni a tartós eredményért. Érdemes azonban betartani néhány szabályt, ha nem csak festett, de egészséges hajat is szeretnénk megtartani.

1. A megfelelő termék kiválasztása

Első lépés eldönteni, hogy milyen intenzitású és színt szeretnénk. Ezt az aktuális trendek mindig alakíthatják, de mindenképp fontos, hogy önmagunkhoz is hűek legyünk. Érdemes olyan színű hajfestéket/hajszínezőt választani, mely csak 2-3 árnyalattal tér el az eredeti hajszíntől, így kevésbé drasztikus a változás. Ha két árnyalat is tetszik, de nehéz a választás, érdemesebb a világosabbat próbálni, ezzel nem lőhetünk mellé. Ráadásul azt is érdemes figyelembe venni, milyen bőrtípushoz tartozunk, mivel míg egy szőke kellemes hatást kelthet egy világos bőrű személy esetén, nem biztos, hogy ugyanaz a szőke a mélybarna kreol bőrűeknek is ajánlott. Fordított esetben a fekete haj is sápaszthat egy világos bőrrel rendelkező egyént, míg egy kellemes napsütötte bőrű hölgynek remekül állhat.

2. Mindig tartsuk be a biztonsági utasításokat

Sokszor legyintünk rá, és figyelmen kívül hagyjuk, pedig nem véletlen kapjuk mellékletben a használati utasításokat. Egyes termékek esetén az összetevők olyan hatást érhetnek el, melyekre a legkevésbé sem vágyunk, az pedig szintén előfordulhat, hogy allergiás reakció alakul ki. Ha viszont betartjuk ezeket a szabályokat, akkor pontosan olyan végeredményt kaphatunk, amilyenre vágyunk – mindenféle mellékhatás nélkül.

3. Őszhaj-festés a megfelelő árnyalatokkal

Nagy mértékű ősz haj esetén érdemes a természetes árnyalatokat választani, ha természetes hajszínt szeretnénk. Az élénkebb színekkel, mint például a lila, sokkal intenzívebb színeredményt fogunk elérni ősz hajon, mint egy kevésbé őszülő, még természetes árnyalatú hajon. Ha azonban ragaszkodnánk az élénkebb árnyalathoz, akkor általában a festékek dobozán vagy az útmutatóban találunk arról információt, hogy milyen más árnyalatokkal érdemes keverni a megfelelő hatás érdekében.

4. Fontos a hajápolás

A színeredmény nagy mértékben függ a haj állapotától, ápoltságától. Minél egészségesebb (kinézetű) a haj, annál szebb lesz a kapott színeredmény is, így nagyon fontos a megfelelő samponok, balzsamok használata hajfestés előtt és után is. Az olajok segítik a festék tartósságát, utólagos használatuk pedig kiemeli, és ragyogóbbá teheti a színt.

5. Fokozatosan változtassunk

Ha valóban maradnánk a természetes vonalnál, maximum 2-3 árnyalatnyit változtassunk a hajszínünkön egyetlen festés során. Türelemmel és fokozatossággal elérhetjük a kívánt hatást és a hajunk sem sérül túlzottan. Abban az esetben azonban, ha drasztikusabb változást szeretnénk – például a haj nagymértékű világosítását – akkor mindenképp professzionális fodrász segítségét kérjük, hiszen az otthoni praktikák erre nem igazán alkalmasak.

forrás: schwarzkopf.hu

Adventi készülődés kívül-belül

Ahogy a második gyertyát is meggyújtottuk, kétségbeesve tapasztalhatjuk, hogy milyen kevés időnk maradt karácsonyig. Két hét gyorsan elrepül, ezért, ha még nem tettük meg, ideje egy kicsit magunkra koncentrálni, és a testi és szellemi egészségünkkel, megtisztulásunkkal foglalkozni.

C-vitamin bevitele télen? Egyszerűen!

Sokan azt gondolják, hogy a tél beállta nem teszi lehetővé, hogy a szervezetünknek szükséges napi C-vitamin-mennyiséget biztosítsuk. Pedig ez nem is olyan lehetetlen, sőt, egyszerűbb is, mint máskor. A titok, mint sokszor máskor is, az odafigyelésben rejlik.

Terjed az izomdiszmorfia

Sajnos az étkezési zavarok jelentkezhetnek már a gyermekkorban is. Sokáig csak az anorexiáról, bulimiáról olvashattunk, hallhattunk. Viszont egy kevésbé ismert betegség is létezik, ami az izomdiszmorfia.

Segítség! Nincs időm magamra!

Nem ismeretlen a jelenség, hogy nincs időnk magunkra, mert mindig van mit csinálni, a tennivalók listáján mi magunk vagyunk az utolsó pont, és a nap végén mindig a „Majd holnap” kategóriába soroljuk magunkat. S ez így megy éveken keresztül. Mégis mit tehetünk ennek megváltoztatására?

A biorezonancia segít a dohányzás leszokásában

A stressz, a levegőben oldott gázok, méreganyagok, a mozgáshiány, a kevés folyadék fogyasztás, az alkoholos italok, a dohányzás, a drogok, és a gyógyszerek mind roncsolják egészségünket. Nem beszélve az elektromos készülékek okozta elektroszmogról, amelyek akadályozzák a szervezet harmonikus működését.