Menü

A szívből jövő hála dupla öröm

Számos kutatás bizonyította, hogy a hála gyakorlása az egyik leghatékonyabb dolog az érzelmi és a pszichológiai jólét tekintetére nézve. Egy 75 évig tartó megfigyelésben kimutatták, hogy a hála a legerősebb indikátora a boldog életnek. Hasznos lenne ezt az érzést többet gyakorolni a mindennapokban is nem csak egy röpke pillanatig az ünnepek ideje alatt.

Jótékony hatásai:

Segít a depresszió leküzdésében: Sajnos ezek az emberek a dolgok negatív oldalát látják meg először. A hála napló vezetése segít ennek leküzdésében. Ha kiírjuk magunkból azokat az érzéseket, amelyek hátráltatnak, és a pozitív dolgainkat felsoroljuk, akkor azt vehetjük észre, hogy a lelkünk megkönnyebbült.

Segít az elalvásban: Ha nem jön álom a szemünkre, kezdjük el végiggondolni mi mindenért lehetünk hálásak a mai napon! Ha alaposan szemügyre vesszük ezeket, garantált az álomba szenderülés.

Segít jobb társsá válni: Dicsérjük meg párunkat, barátunkat, családtagjainkat gyakrabban! Fókuszáljunk a pozitív tulajdonságaikra, ha így cselekszünk, egy idő után észrevehetjük, hogy a kapcsolataink elmélyültebbé válnak. Minél több szeretetet adsz, annál jobban fogod majd magad érezni.

Segít a függőségek leküzdésében: Legyünk hálásak minden apró dologért, ami körülöttünk van. Ne meneküljünk olyan pótcselekvésekbe, amelyek valaminek a hiányából fakadóan alakulnak ki. Óvjuk szervezetünket, egészségünket és ne arra koncentráljunk, ami nincs, hanem, ami van!

Javítja az önbizalmat: Ha tisztába vagyunk az értékeinkkel és bízunk magunkban, az az önbizalmunk is erősödni fog. Vegyük komolyan a hála fogalmát, próbáljuk ki, legyen ez a napunk kezdete és vége. Észre fogjuk venni azonnal, hogy mekkora szunnyadó energiákat szabadít fel bennünk!

A hálás gondolkodás képes semlegesíti a negatív érzéseket, mint például: a szorongást, aggodalmaskodást, bosszankodást, magányt, irigységet és a kapzsiságot.

Fejezd ki a háládat kemény dolgokért is!

Egy magát boldogtalannak valló ember így reagál rá: már megint rossz dolog történik vele.

A magát boldognak valló pedig így: Miért lehetek hálás, mit köszönhetek annak, hogy éppen így történtek a dolgok? Milyen előnyöm származik a helyzetből?

Ahelyett, hogy az elkövetett hibáid miatt ostorozod magad, vagy azon rágódsz, hol és hogyan rontottál el valamit, egy pillanatra gondolkozz el azon, mit is tanultál ezekből a kihívásokból? Milyen plusz dolgot tudtál meg ezáltal önmagadról? Hogyan szolgáltak téged ezek a nehézségek?

Emeld az arcod az ég felé és adj hálát!

A természet hihetetlen jelenléte könnyen elkerüli a figyelmünket. Ahelyett, hogy a telefonodat nyomogatod, vagy rohansz vissza a való életbe, élvezd ki a pillanatot. Járj nyitott szemmel és vedd észre az apró dolgokat körülötted! Vannak, akik időtudatosan terveznek, strukturálják a tevékenységeiket, tudják azok időigényét, kiszámolják, ütemezik a napjukat. Ők általában pontosak és nem frusztráltak emiatt. Egy spontán program persze náluk is boríthat mindent, ezt vagy jól kezelik, vagy nem. Ám általában nem rohannak, hiszen mindenre rászánták az időt. Lehet, hogy a reggeli stresszmentes indulás megér annyit, hogy már ne nézz meg egy következő részt a sorozatodból? Tehát nem muszáj rohannod, csak épp tenned kell érte.

A hála híd, amin keresztül eljuthatsz a negatív érzésektől a szeretet, az öröm, a boldogság útvonalára. Ne feledd! Minden egyes pillanatban, amikor magadnak jót teszel és ebből a jóból más is részesül, hozzájárulsz ahhoz, hogy jobb, szebb legyen a világ.

Udvari Fanni

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.