Menü

A vonzó emberek, és ami a vonzerejük mögött áll

A vonzó embereket kétféleképpen látjuk: rajongásig szeretjük őket, vagy pedig kíméletlen ellenszenvet érzünk irántuk. De azt is biztosra veszem, hogy ha te az utóbbit érzed, akkor sokan megvetnek érte. És emiatt sokat gondolkodsz magadban azon, hogy mégis mi van azokban az emberekben, ami benned nincs, vagy milyen tulajdonság hiányzik belőled ahhoz, hogy ugyanilyen vonzerőd legyen?

Pontosan ugyanez a kérdés akár feléd is felmerülhet. Sohasem tudhatod, hogy mikor ki mit gondol rólad. Lehet, hogy valakinek te vagy az az ember, akinek a vonzerejére irigykedik. Mindenkinek van valamilyen kisugárzása, és a te felelősséged, hogy a tiéd milyen. Így semmiképp sem jó, ha azt árasztod magadból, hogy irigy és féltékeny vagy mások népszerűségére és kisugárzására.

A vonzó emberek ezt a tulajdonságukat pont abból merítik, hogy a külvilág ingereit okosan szelektálják. Megfontolják, mi az, amit beengednek az agyukba, és mi az, amit az elméjüktől jó távol tartanak. A negatív hozzáállás sosem elsődleges náluk. Hiszen ha a negatív hangulat uralkodna el rajtuk, akkor senki sem tartaná őket egy fényes napsugárnak. és senki sem szeretne a közelükben lenni. Ez nem jelenti azt, hogy mindenki szereti őket és a lehető legtöbb időt velük akarja tölteni, csupán azt, hogy akik mellettük vannak, kellemesnek találják a társaságukat. És ők ebből a tapasztalatból merítve alakítják a személyiségüket.

De ha te is tanulsz az ő tapasztalataikból, akkor előnyödre is válhat ez a dolog. Ugyanis érthető, hogy mindenki arra törekszik, hogy a környezetének öröme legyen az ő társaságában. De ha felmérted a helyzetet, és azt látod, hogy olykor terhet jelentesz a társaidnak, vagy nem időznek olyan szívesen melletted, abból következtethetsz arra is, elhatalmasodtak rajtad a negatív gondolatok, vagy esetleg ezt árasztod magadból. Ilyenkor jobb, ha kicsit változtatsz a mentalitásodon. A személyiséged úgy is megőrizheted, hogy közben vidámságra, kedvességre és magabiztosságra törekszel. Ez nemcsak környezetedre fog jótékonyan hatni, hanem a saját belső egyensúlyodra is. Úgyhogy, mielőtt mérgelődnél a vonzó emberek sikerességén, kérdezd meg magadtól, hogy nem lenne-e egyszerűbb követni a példájukat, már ami a pozitív tulajdonságaikat illeti. Így energiát spórolsz meg az irigységükön, és a saját jókedvedet is nagyban fokozod.

Az iskola az életre készít fel?

Sajnos köztudottan hatalmas mennyiségű olyan tananyagot sajátítunk el az iskolában életünk során, melyre a későbbiekben egyáltalán nincs szükség, miközben az élet alapvető hétköznapi dolgairól, teendőiről keveset tanulunk. Az iskola valóban az életre készít fel?

Egyetem helyett – mi lesz veled a középiskola után?

Többféle lehetőségünk is van, hogy mit kezdjünk magunkkal a középiskola után. Az egyetem és a főiskola kézenfekvő megoldások, hiszen annyi a reklám körülötte. Ad neked még egy kis időt szabadon, hogy a fiatalságod élvezd, és tanulj, nemcsak szakmát, hanem az életet is. De nem ez az egyetlen lehetőséged.

Egyetemen – mi lesz velünk a középiskola után?

Február 15-e minden évben jellegzetes nap. Az érettségire és a felsőoktatásba való jelentkezést eddig a napig kell beadni. És ezek a napok általában kétségbeesett, bizonytalan kérdezgetésekkel telnek el: jól döntöttem? Mi lesz, ha nem vesznek fel? Nos, ha te is így vagy, fontos tudnod, hogy az élet rengeteg lehetőséget tartogat neked az egyetem, és az azon kívüli élet is.

A csapvíz egészségre gyakorolt hatásai

Az utóbbi évtizedekben az egyik legdrasztikusabban terjedő élelmiszerré vált az ásványvíz, amelyből legalább harmincszor annyit fogyasztunk, mint a kilencvenes évek elején. De miért ragaszkodunk ennyire a palackozott vízhez?

Hogyan segíthetünk az állatoknak átvészelni a telet?

A telet az állatok fajtáiknak megfelelően élik meg, míg egyesek melegebb vidékre költöznek, más állatok téli álmot alszanak, vagy egyesek hibernálják magukat. Mindenki megpróbál túlélési módot keresni. Lássuk, hogyan segíthetünk nekik átvészelni a hideg téli hónapokat!