Menü

A vonzó emberek, és ami a vonzerejük mögött áll

A vonzó embereket kétféleképpen látjuk: rajongásig szeretjük őket, vagy pedig kíméletlen ellenszenvet érzünk irántuk. De azt is biztosra veszem, hogy ha te az utóbbit érzed, akkor sokan megvetnek érte. És emiatt sokat gondolkodsz magadban azon, hogy mégis mi van azokban az emberekben, ami benned nincs, vagy milyen tulajdonság hiányzik belőled ahhoz, hogy ugyanilyen vonzerőd legyen?

Pontosan ugyanez a kérdés akár feléd is felmerülhet. Sohasem tudhatod, hogy mikor ki mit gondol rólad. Lehet, hogy valakinek te vagy az az ember, akinek a vonzerejére irigykedik. Mindenkinek van valamilyen kisugárzása, és a te felelősséged, hogy a tiéd milyen. Így semmiképp sem jó, ha azt árasztod magadból, hogy irigy és féltékeny vagy mások népszerűségére és kisugárzására.

A vonzó emberek ezt a tulajdonságukat pont abból merítik, hogy a külvilág ingereit okosan szelektálják. Megfontolják, mi az, amit beengednek az agyukba, és mi az, amit az elméjüktől jó távol tartanak. A negatív hozzáállás sosem elsődleges náluk. Hiszen ha a negatív hangulat uralkodna el rajtuk, akkor senki sem tartaná őket egy fényes napsugárnak. és senki sem szeretne a közelükben lenni. Ez nem jelenti azt, hogy mindenki szereti őket és a lehető legtöbb időt velük akarja tölteni, csupán azt, hogy akik mellettük vannak, kellemesnek találják a társaságukat. És ők ebből a tapasztalatból merítve alakítják a személyiségüket.

De ha te is tanulsz az ő tapasztalataikból, akkor előnyödre is válhat ez a dolog. Ugyanis érthető, hogy mindenki arra törekszik, hogy a környezetének öröme legyen az ő társaságában. De ha felmérted a helyzetet, és azt látod, hogy olykor terhet jelentesz a társaidnak, vagy nem időznek olyan szívesen melletted, abból következtethetsz arra is, elhatalmasodtak rajtad a negatív gondolatok, vagy esetleg ezt árasztod magadból. Ilyenkor jobb, ha kicsit változtatsz a mentalitásodon. A személyiséged úgy is megőrizheted, hogy közben vidámságra, kedvességre és magabiztosságra törekszel. Ez nemcsak környezetedre fog jótékonyan hatni, hanem a saját belső egyensúlyodra is. Úgyhogy, mielőtt mérgelődnél a vonzó emberek sikerességén, kérdezd meg magadtól, hogy nem lenne-e egyszerűbb követni a példájukat, már ami a pozitív tulajdonságaikat illeti. Így energiát spórolsz meg az irigységükön, és a saját jókedvedet is nagyban fokozod.

Élet wifi nékül? Van!

Érdekes szókapcsolatot olvastam a mai fiatalokról: „digitális bennszülöttek”. Elgondolkodtató, hogy mennyire nő azok száma, akik már beleszületnek a digitális közegbe.

Önkénteskedési kisokos a magyar nagyvilágban – Kőrösi Csoma Sándor program

Magyarok mindenhol élnek a világban. Szerencsére kormányzati szándék is van a diaszpórában élő magyarok, illetve magyar származásúak kultúrájának ápolására. Ennek remek keretszerve a Körösi Csoma Sándor program, ahol legalább 20 éves magyar állampolgárságú fiatalok utaznak el helyi szervezetekhez, hogy tanítsanak magyarul, segítsenek programot szervezni és fenntartani a közösségi értékeket. Személyiség és egyéni kulturális fejlődés, remek programok, jó társaság, mire várunk még? Lássuk a részleteket.

10 érdekes étel az angolszász világból

Minden régiónak, legyen az virtuális vagy valós, megvan a sajátos ételspecialitása. A legutóbb a Kárpát-medence-i világ került terítékre. Természetesen a teljesség igénye nélkül, jöjjön hát egy szubjektív tízes meglepő és mulatságos étel felsorolás az ír, amerikai, angol, ausztrál, kanadai gasztronómiából.

Az egyetemről "kezdőknek"

Alig egy héttel a ponthatárok kihirdetése után az első örömöt felváltja az első pánik. Sok teendője van annak, aki most kezdi el tanulmányait a felsőoktatásban. Hogy ne legyen olyan nehéz, megosztunk néhány tippet.

Érdekes ételek a Kárpát-medencéből

Minden régiónak megvannak a sajátos ételspecialitásai. A legutóbb frankofón világ után most a Kárpát-medence kerül terítékre. Természetesen a teljesség igénye nélkül, jöjjön hát egy szubjektív meglepő és mulatságos étel felsorolás ebből a román-szlovák-szerb-magyar-német olvasztótengelyből.