Menü

A vonzó emberek, és ami a vonzerejük mögött áll

A vonzó embereket kétféleképpen látjuk: rajongásig szeretjük őket, vagy pedig kíméletlen ellenszenvet érzünk irántuk. De azt is biztosra veszem, hogy ha te az utóbbit érzed, akkor sokan megvetnek érte. És emiatt sokat gondolkodsz magadban azon, hogy mégis mi van azokban az emberekben, ami benned nincs, vagy milyen tulajdonság hiányzik belőled ahhoz, hogy ugyanilyen vonzerőd legyen?

Pontosan ugyanez a kérdés akár feléd is felmerülhet. Sohasem tudhatod, hogy mikor ki mit gondol rólad. Lehet, hogy valakinek te vagy az az ember, akinek a vonzerejére irigykedik. Mindenkinek van valamilyen kisugárzása, és a te felelősséged, hogy a tiéd milyen. Így semmiképp sem jó, ha azt árasztod magadból, hogy irigy és féltékeny vagy mások népszerűségére és kisugárzására.

A vonzó emberek ezt a tulajdonságukat pont abból merítik, hogy a külvilág ingereit okosan szelektálják. Megfontolják, mi az, amit beengednek az agyukba, és mi az, amit az elméjüktől jó távol tartanak. A negatív hozzáállás sosem elsődleges náluk. Hiszen ha a negatív hangulat uralkodna el rajtuk, akkor senki sem tartaná őket egy fényes napsugárnak. és senki sem szeretne a közelükben lenni. Ez nem jelenti azt, hogy mindenki szereti őket és a lehető legtöbb időt velük akarja tölteni, csupán azt, hogy akik mellettük vannak, kellemesnek találják a társaságukat. És ők ebből a tapasztalatból merítve alakítják a személyiségüket.

De ha te is tanulsz az ő tapasztalataikból, akkor előnyödre is válhat ez a dolog. Ugyanis érthető, hogy mindenki arra törekszik, hogy a környezetének öröme legyen az ő társaságában. De ha felmérted a helyzetet, és azt látod, hogy olykor terhet jelentesz a társaidnak, vagy nem időznek olyan szívesen melletted, abból következtethetsz arra is, elhatalmasodtak rajtad a negatív gondolatok, vagy esetleg ezt árasztod magadból. Ilyenkor jobb, ha kicsit változtatsz a mentalitásodon. A személyiséged úgy is megőrizheted, hogy közben vidámságra, kedvességre és magabiztosságra törekszel. Ez nemcsak környezetedre fog jótékonyan hatni, hanem a saját belső egyensúlyodra is. Úgyhogy, mielőtt mérgelődnél a vonzó emberek sikerességén, kérdezd meg magadtól, hogy nem lenne-e egyszerűbb követni a példájukat, már ami a pozitív tulajdonságaikat illeti. Így energiát spórolsz meg az irigységükön, és a saját jókedvedet is nagyban fokozod.

Több, mint futás

Fuss, hogy segíts! Mit is jelent az, hogy jótékonysági futás?

Hogyan gyógyítanak és tanítanak minket az állatok?

Egy 2004-ben készült híres tanulmány kimutatta, hogy a szociális kapcsolataink dramatikus mértékkel estek vissza. Valójában a magány az első ok, amiért az emberek terápiára kezdenek járni. A New York Times „a magány járványának” hívja a jelenséget. A magánynak viszont számos utóhatása van, többek között az élethosszt is csökkentheti.

Többet mozgunk, egészségesebben eszünk, tudatosabban fogyasztunk alkoholt

Az egészségtudatosság lassan, de nő, és a cégek egy része is határozottan igyekszik a fogyasztói kultúra tudatos alakítására. A statisztikai adatok szerint egyre többet mozgunk, egészségesebben táplálkozunk, és egyre tudatosabban fogyasztunk alkoholt. Míg Nyugat Európától még kicsit elmaradunk jó pár életmóddal összefüggő tényezőben, addig az alkoholfogyasztás terén már hasonló trendeket láthatunk. Jó hír: a fiatalkorúak esetében még még látványosabb a pozitív elmozdulás.

Spórolás kicsi ráfordítással

Az embert a betegségeken és a kötöttségeken túl a legjobban az anyagi helyzete aggasztja. Az elsődleges szempont minden munkavállalásnál, hogy megfelel-e az anyagi stabilitásra való törekvésünk céljára. És ez sokszor nem egy egyszeri kérdés, hanem minden nap feltesszük. Ezért is fontos, hogy az általunk nehéz munkával megszerzett pénzt tudatosan adjuk ki a kezünkből. Ennek a kiadásnak a számontartására és megfékezésére pedig számos módszer van.

Bohócdoktorok

Egy betegség, kórházban tartózkodás vagy egy fájdalmas beavatkozás gyakran próbára teszi a gyerekek, és a felnőttek lelki erejét. A humor és a nevetés éppen ezekben a helyzetekben tud segíteni. De kik azok a bohócdoktorok?