Menü

Vesetisztítás természetes úton

Természetes tisztító hatású növények

Hihetetlen mennyi mérgező, adalékanyagot eszünk meg, szívunk magukba és kenünk a testünkre. Egy vizsgálat azt állapította meg, hogy 2300-ra a fehér emberi fajnak a 70%-a marad fent, ha így folytatjuk. Érdemes ezen nagyon is elgondolkozni. Meg kell nézni, hogy mi van ráírva az élelmiszerre, milyen magas a szám áll az E betű után. Egy másik felmérés szerint az Ausztrál lakosság évente 5 kiló adalékanyagot eszik meg, ami átalakul 5 kiló savvá és ez nagyon megterhelő.

Segítségünkre lehetnek:

Bodzavirág, amely nemcsak lázat és köhögést csillapít, hanem izzasztó hatású is. Segíti a vesénk működését, kitakarítja a sok szemetet, amit megeszünk. Korlátlan ideig iható, íze nagyon kellemes.

Tejoltó galaj, amelynek három fajtáját ismerjük. A tejoltó, a közönséges és a ragadós galaj. A közönségesnek és a ragadósnak a virága fehér, a tejoltónak pedig sárga. Mindegyik a Gallium család tagja, ez egy növényi család, amely az egész világon elterjedt. Frissen meg kell mosni és egy evőkanállal bele kell tenni egy csésze diólevél teába. Az egyik evőkanálnyit meg kell inni, a másikkal pedig gargarizálni kell. A tejoltó galaj egyedüli, ami a vesét működteti. Vízhajtó, érdemes rendszeresen használni, a vesénket tökéletesen rendbe fogja tartani. Ezen kívül az egész nyirokrendszerünknek, az egész mirigyrendszerünknek segíteni fog a működésében. A másik két növény elsősorban pajzsmirigyműködésre való.

Nyírfalevél, a következő, amelyet vesekővel rendelkezők is fogyasztják.

Zsurlót kell alkalmazni továbbá, ha ciszta van a vesénkben. A teát, 8 hétig egyfolytában, utána 4, de inkább 8 hét szünet, és a zsurlófüvet rá kell tenni a cisztára és dunsztkötésben rajta kell hagyni.

A mozgásszervi problémák 80%-a a vese rosszul működéséből származnak. A reumának az egyik oka a begyullad ízület. Gyógyítani réti legyezőfűvel és a fűzfa kéreggel lehetséges. Mind a kettőben szalicil van, amelyek nagyon jó gyulladásgátlók. Használjuk őket felváltva a hatás kedvéért.

Varázs receptek

Zsurlótea: 2-3 evőkanál füvet forrázz le 3 deci vízzel, majd hagyd állni negyed órán át. Langyosan fogyaszd el napi háromszori adagra elosztva. Erős vizelethajtó hatású, így segíti a fogyást, valamint tisztítja a veséket is.

Aranyvessző tea: A tea elkészítése hasonlít a zsurlóteáéhoz. 2-3 evőkanál növényt forrázz le 3 deci vízzel, és hagyd állni negyed órát. Ebben az adagolásban kiválóan hajtja a vizeletet.

Teakeverék:

Iglicegyökér: 25 g

Csalán: 25 g

Gyermekláncfű: 25 g

Aranyvessző: 25

A keverékből 3 evőkanállal tegyél 4 deci forró vízbe, és lefedve hagyd állni 15-20 percet. Ha kihűlt, akkor szűrd le, és felkelés után fogyaszd el éhgyomorra.

Érdemes legalább évente egyszer teljes laborvizsgálatot kérni. Testünk jelez, ha baj van, de nem biztos, hogy kellően figyelünk rá. Szánj magadra időt és fordulj a természetes gyógymódok felé!

Szerző: Udvari Fanni

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.

Lumbágó kezelése, tünetei és kialakulásának okai

Aligha van olyan ember, aki életében sohasem találkozott a kínzó, deréktáji fájdalommal - legalább rokonai körében. Gyakorisága az életkor előrehaladtával általában fokozódik. A 30-60 évesek között előfordulási gyakorisága mindkét nemnél 60-80 százalék körül van.