Menü

Ne legyen stresszes kinyitni a ruhásszekrényt!

Gyakran érzed reggel, amikor kinyitod a szekrényt, hogy nincs mit felvenned? Mit gondolsz, miért van ez? Irtsd ki a stresszt a ruhásszekrényedből! Segítünk!

Ha este fáradtan térek nyugovóra, tehát már alig várom, hogy belezuhanhassak az ágyba, hogy másnap megint benyeljen a mókuskerék, gyakran elfelejtem még fejben is megtervezni, mit fogok felvenni másnap. Aztán reggel álmosan, a szekrényajtót kitárva csak azt látom, hogy olyan, mintha tele lenne a ruháimmal, de a darabok nem illenek össze. Az egyik lyukas, a másik elszakadt, a harmadikat elfelejtettem kivasalni, a negyediknek a színe semmihez sem illik, az ötödiket még egyszer sem vettem fel, a hatodikat nem is szeretem.

Tehát valami nincs rendben. Mi a megoldás arra, hogy ne kelljen majdnem minden nap átélni ezt a traumát?

Ha ti is hasonlóan éreztek, szánjatok rá egy délutánt vagy egy hétvégét (kinek mennyi időre van szüksége), hogy átnézzétek azt a sok holmit, amit felhalmoztatok a szekrényben.

Csoportosítsátok át a ruhadarabokat:

Megmarad! A legegyszerűbb kategória. Ide tartoznak azok a ruhadarabok, amelyeket minden héten viseltek, történjék bármi.

Ki kell-e vasalni? Ha igen, akkor a következőkben mosás után inkább már vállfán is szárítsátok, mert az anyag kirúgja magát mire megszárad, és így a legtöbb esetben elkerülhető a vasalás, amivel nem kevés időt lehet megspórolni.

Alakítsd át! Ha valami nem tetszik egy ruhadarabban, nézegessetek ötleteket az interneten, biztosan találtok megfelelő megoldást, hogyan lehet használhatóvá alakítani.

Javítsd meg! Ha elszakadt, varrjátok meg! Nem érdemes tovább pakolgatni a szekrényben.

Kinőttem, kihíztam, kifogytam, meguntam! Ez gyakorlatilag az adományozás kategóriája. Tegyétek be őket egy zsákba, és vigyétek el egy használtruha gyűjtő konténerbe, adjátok be egy idősek otthonába vagy egy szeretetszolgálathoz. Ha közvetlenül ismertek rászorulókat, nekik is odaajándékozhatjátok.

Plusz tipp: A legtöbb hétköznapokon viselt ruhát megéri vállfán tárolni, hiszen így könnyen átlátható a repertoár. Ha szükséges, vásároljatok olyan darabokat, amelyek még szükségesek a ruhatárotok kiegyensúlyozásához, de kerüljétek a halmozást.

A későbbiekben érdemes azt a szabályt követni, hogy ha egy új ruhadarabot szereztek be, akkor egy régit elajándékoztok.

Minden nap kezdetét érdemes élvezni! Reggel még bármi megtörténhet, minden lehetséges. Ez mindig egy új kezdet.

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.

Egyszerű házi módszerek töredezett hajra

A töredezett hajvégektől nagyon nehéz megszabadulni, hiszen sajnos csak az olló segíthet eltüntetni őket. Vannak pakolások is, amelyek sokat segíthetnek a haj állapotán, s képesek megállítani a további károsodást.