Menü

5 tipp, hogy mit kezdj a szabadidőddel

Az élet folyamatos tanulás. Tanulás akkor, ha egy képzést szeretnénk elvégezni, és tanulás akkor is, ha önmagunkkal kapcsolatos feladataink vannak. Ugyanígy néhányunknak tanácsra lehet szüksége, ha arról van szó, mit kezdjen a temérdek szabadidejével. Nem mindenkinek a rohanó életmód a legnagyobb ellensége.

Napjainkban már nemcsak a felgyorsult élet, hanem a túlzott magány, az egyedüllét is problémát okoz az embernek. Rengeteget gondolkodunk azon, mi értelme az életnek, mit is „kellene” elérnünk, mások mit várnak el tőlünk. A hangsúly azonban mégcsak nem is azon van, hogy mi mit várunk el saját magunktól, hanem az, hogy önmagunk jól érezzük magunkat a bőrünkben, egyedül is. Hogy le tudjuk kötni magunkat különféle, számunkra szórakoztató tevékenységekkel. A következőkben néhány tippet adunk, mihez kezdj magaddal, ha úgy érzed, meg akar enni a magány, de nem tudod merre indulj, hogy kitöltsd a napjaidat, és feltöltődj energiával.

Színezz! Manapság már felnőttként sem szégyen, ha az ember színez, hiszen szerencsére megjelentek körülöttünk a kreatívabbnál kreatívabb és művészibbnél művészibb felnőtt színezők, s nem egy Anyuka tollából olvastam már, hogy esténként ilyen tevékenységgel töltődik fel. Arról nem is beszélve, hogy ez az elfoglaltság a jobb agyféltekét aktiválja, ami előnyünkké válhat, hiszen a hétköznapok során legtöbben csak a gondolkodó, bal agyféltekét használjuk.

Táncolj! Akár otthon, akár párban, akár társaságban, a tánc közösséget teremt, feszültséget old, és feltölt energiával. Ha teheted, keress egy csoportot a városodban vagy egy ahhoz közel eső helyen! Próbáld ki például a görög táncot! Mit szólnál egy kis déli temperamentumhoz? Ki tudja, milyen kapukat nyit ki egy ilyen út.

Takaríts! Snassznak hangzik, de a magányba való belemerülés helyett inkább fogj egy rongyot, s töröld le a port, rakj rendet, porszívózz fel! Az idő csak úgy repülni fog, mert látni fogod, mennyi teendőd van még, és elkap az a bizonyos flow érzés, s csak csinálod és csinálod. Közben hallgatsz zenét, hiszen takarítani táncolva is lehet, de egy hangoskönyvet is bekapcsolhatsz magadnak. (Kifejezetten előnyös azoknak, akik egyébként maguktól nem sokat olvasnak.)

Önkénteskedj! Az önkénteskedés nagyon sok rejtett feszültségtől szabadíthat meg. Olyan utakat nyithat meg a szívedben, amelyeket korábban nem ismertél. Segít, hogy átértékeld magadat, a hozzáállásodat, hogy még több szeretettel viszonyulj mások felé, s mindeközben segítséget nyújtasz.

Készíts házi tésztát! Kutakodj receptek után az interneten, és láss neki! Nagyon sok variációt találhatsz egy témára, és a szomszédok is örülni fognak, ha egy kis házi finomsággal leped meg őket, de vihetsz be a munkahelyedre is. A tésztakészítés nagyanyáink öröksége, nem szabad hagynunk, hogy feledésbe merüljön.

Számos ötletet találhatsz még az interneten, ha a fentiek nem teljesen elégítettek ki. Ha társaságra vágysz, beiratkozhatsz nyelvtanfolyamra is, vagy varrószakkörre járhatsz.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.