Menü

Borban az igazság és a tavaszi jókedv

Szeged, a Dél-Alföldi régió egyértelmű központja minden szempontból. Még a borok szerelmeseinek sem kell messzire mennie egy jó buliért. Minden évben, idén már 25. alkalommal, megrendezik a Szegedi Borfesztivált és Szeged Napja Ünnepségsorozatot. Mint mindig rengeteg helyi és külföldi látogató várható a város szívében felállított bódékhoz. Külön piros pont, hogy idén is Szeged testvérvárosai külön standdal képviselik magukat. Az ünnepség sorozat részei a következők: borfesztivál, hídi vásár, Dóm téri kavalkád és sárkányhajó verseny/viadal. A számok nyelvére lefordítva, május 17-től (péntektől) 26-ig, tehát 10 napig, 10 helyszín, 160 borász, 200 kézműves és 250 különböző program várja a kedves érdeklődőket.

Lesz minden mi szem-szájnak ingere a Gasztroudvarban és a borfesztivál elnevezés ellenére minden fajta ital megtalálható lesz a Széchenyi téren. A grandiózus koncertek árnyékában (Quimby, Geszti Péter) olyan érdekességek is lesznek, mint az eredetileg szegedi banda, a Honeybeast szimfonikus koncertje. A részletes program elérhető a http://szegediborfesztival.hu honlapon. Ami minden évben elmondható az most is borítékolható jelesül, hogy ez a magyar viszonylatban középváros nagyon megtelik erre a 10 napra és ha az időjárás is kegyeibe fogadja a kilátogatókat, akkor minden adott a nagy baráti beszélgetésekhez és az önfeledt mulatozáshoz. Az újabb felejthetetlen élményekért tehát megéri majd újra felfedezni a 'napfény városát' legalább erre a kiemelt 10 napra. Kicsit vigyázni kell majd az árakkal, de jó szervezéssel minden áthidalható. Inkább a többől keveset elvet javaslom. Vannak is erre szakosodott profik az ismerőseim közt, akik centenként (értsd pár cl/bor) kóstolják végig a fesztivál. A "magyar világ" legnagyobb bormustráján, tehát a legbarátságosabb fesztivál közönség, általában napfény, sok borértő és gyönyörű lányok várják a kilátogatókat. Kalandra fel!

Már csekély testsúlycsökkentés mérsékli a társbetegségek kezelésére fordított gyógyszerek költségeit

Az elhízás népbetegség, sőt nem túlzás azt állítani, hogy már-már világméretű járvány. Sajnos hazánk Európa legelhízottabb nemzete az OECD adatai alapján, így nem csak a megelőzés, hanem a kezelés is kiemelt fontossággal bír. Az egyéni egészségügyi kockázatokon túl az elhízás következtében kialakuló betegségek mintegy 207 milliárd forintos többletterhet rónak az államkasszára.

Könyvtippek a strandra

Ahogy beköszönt a reggeli melengető napsütéses időszak, sokan egyből a strandszezonra és az oly régóta türelmetlenül várt nyári szabadságra gondolunk. Milliónyi tervet szövögetünk, hogyan váltjuk meg a világot abban az időszakban, amit a legideálisabb esetben inkább pihenésre kellene szánni. Sokan eltervezik, hogy ez lesz az ő időszakuk arra, hogy elvonuljanak a világ elől, és elbújjanak a könyvkupacuk között.

Neked mi a hobbid?

Nemcsak stressz-szintünket csökkenti, de életünket is változatossá teszi egy értelmes hobbi, egy hasznos szabadidős tevékenység, egy szórakoztató időtöltés. Neked mi a szenvedélyed?

8 ok, hogy miért menj táncházba egy sima buli helyett

Szórakozni mindenki szeret. Ennek vannak közismert, szűk körben ismert, és egészen sajátos módjai is. Kevesen tudnak ellenállni egy jó lagzinak, ahol élő zene és hangulatos díszítés biztosítja a táncos jókedvet. És ezt a hangulatot sok más buli is igyekszik megtartani. De ha valami újra vágysz, akkor mindenképpen próbáld ki a táncházat! Íme, nyolc érv, hogy miért.

Szeretetnyelvek

Az, hogy van egy anyanyelvünk, és vannak nyelvek, melyeken meg tudjuk értetni magunkat, természetes. De nemcsak a beszédünknek van nyelve, hanem a cselekedeteinknek is. A homlokráncolás, a bólogatás, ökölrázás mind olyan jel, amit mindenki megért, még akkor is, ha nem egy nemzethez tartozik. De ami sokaknak meglepő, hogy különféle szeretetnyelvekkel rendelkezünk. Ezeket fogjuk most megismerni.