Menü

Hogyan (ne) viselkedjünk konditeremben?

Magas, kigyúrt srác lép be a konditerembe. Sosem láttam még azelőtt. Udvariasan köszön, cipőt húz, majd kedvesen megkérdezi, zavarna-e, ha zenét kapcsol, végül elkezdi a tervezett edzésprogramját. Nem beszélgetünk, de ha úgy adódik, udvariasan szól, kedvesen segít. Súlyzóit a végén visszapakolja, köszön, jó edzést kíván és távozik.

Egy másik alkalommal ugyanebben a konditeremben Mr. Izomagy betoppan az ajtón, engem nem vesz észre, csak magát látja a tükörben. Szétdobálja a súlyzóit, a rádió helyett „tuctuc” zenét bömböltet, folyamatos mobilozása nyomokban edzést is tartalmaz, szóra se méltat, köszönés nélkül távozik. Súlyzóit én pakolom el. Vajon mi az a bizonyos szint, amit mindenkinek meg kellene ütni, aki közösségben végzi az edzéseit? Néhány egyszerű illemszabály betartásával mindenki kellemesebben és családias légkörben érezheti magát az edzőteremben, mely dolgokra figyeljünk oda, ha a sportnak ezt a fajtáját választjuk?

Először is vigyázzunk, figyeljünk másokra. Ne dobáljuk a súlyokat. Ha egy-egy széria után nagy hanggal földre dobáljuk a súlyokat, akkor egyrészt nem vigyázunk az edzőterem tulajdonára, másrészt zavaró és balesetveszélyes a többi teremlátogatóval szemben. Nem illendő hagyni, hogy elguruljon a súlyzó és esetleg odalapítsa valakinek a lábát, miközben ő épp a sorozatát végzi.

Tegyük a helyére a súlyokat. Fontos konditermi illemszabály. Ha valaki elég erős ahhoz, hogy felemelje a súlyokat, akkor annyi ereje is van, hogy visszategye őket a helyükre. Így más is meg fogja találni azokat. Ne bámuljunk! Nem illik. Még ha jó pasi/szép hölgy is edz mellettünk, akkor sem illendő bámulni őket, amikor edzenek. Rendkívül zavaró tud lenni.

Ne zavarjunk senkit súlyzózás közben. Megzavarni valakit edzés közben nem csak, hogy illetlen, de veszélyes is, ugyanis sérülést okozhat, ha eltereljük a figyelmét a gyakorlatról. (Én már estem le úgy futópadról, hogy a mellettem lévőnek válaszoltam)

Figyeljünk a higiéniára. Mosakodjunk, használjunk törölközőt, óvjuk a mellékhelyiségek tisztaságát. Ez egyébként mindenki számára olyan természetes kellene, hogy legyen, mint a fogmosás. A higiéniához hozzátartozik az is, hogy letöröljük magunk után a gépeket a teremben.

A mobilt némítsuk le, vagy hagyjuk az öltözőben. Nem a konditerem az a hely, ahol a telefonjainkat le kell bonyolítanunk, vagy közösségi oldalakon való csevelyünk miatt folyamatos csipogást, pityegést, csörgést kell hallgatnia miattunk a többieknek. Az edzőtermi etikett mindenkinek természetesnek kellene, hogy legyen, persze mindig akad kivétel, aki nem ismeri ezeket.

A konditermi edzés kiváló testmozgási lehetőség, azonban nem szabad megfeledkezni az „illemszabályokról” sem, amelyek ugyan nincsenek kőbe vésve, de mindenkinek jobb lesz, ha betartjuk őket.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.