Egy pohár sós víz jótékony hatásai
- Dátum: 2021.01.19., 06:37
- Udvari Fanni
- egészség, étkezés, fittség, hidratáltság, kúra, regeneráció, sejtek, só, tengeri só, víz, zsírszövet
A reggeli sós víz fogyasztásának számtalan előnye van, többek között normalizálja a vércukorszintet, beindítja az anyagcserét, erősíti a csontokat és az immunrendszert.
Aki elfogyasztja a szükséges vízmennyiséget, vagyis a napi legalább 2-3 liter tiszta folyadékot, annak ajánlott legalább 1-2 kisebb pohár sós vizet is beiktatni. A víz ugyanis kimossa a szervezetből a méreganyagokkal együtt az ásványi sókat is. A sós víz regenerálja a szervezetet, és számos jótékony hatással rendelkezik.
Segíti az emésztést
A sós víz hatására a szájüregben beindul az amiláz termelődése, amely egy olyan enzimcsalád, amely a keményítőt cukrokká bontja. A gyomorban is olyan enzimek kezdenek el termelődni, amelyek a fehérjék lebontásában játszanak szerepet. Ezzel könnyebbé válik az emésztés, a belek és máj munkája is némiképp tehermentesítődik.
Jó a bőrnek
A természetes só krómot tartalmaz, amely az aknés bőr megszüntetése esetében nagyon kiváló csodaszer. A bőr selymes, puha lesz, és egyben fertőtlenítődik is.
Méregtelenít
A sónak természetes antibakteriális hatása van, így beindítja a méreganyagok kiürülését is. A sót már 5 ezer évvel ezelőtt is használták méregtelenítőként.
Sós arcfrissítés:
A só akkor is rendkívüli hatással van a bőrre, ha csupán vízzel kevered össze. 100 ml vízbe tégy egy evőkanál sót, és várd meg, míg feloldódik. Áztass bele egy steril, tiszta arckendőt, azzal töröld át este, lefekvés előtt a bőrödet. Ne mosd le, hagyd megszáradni az arcodon. Reggel kirobbanó formában lesz az arcbőröd!
Sószappan: sóterápiás boltokban vásárolhatsz tengeri sóból készült szappant, mely a száraz bőrt hidratálja, a zsíros bőr esetében pedig szabályozza a faggyútermelést. Ne használj más lemosót, csak a szappant, azután a megszokott módon hidratáld a bőröd. Sajnos a sószappan hatását ellensúlyozza a túlzottan klóros víz, ezért arcmosáshoz palackozott forrásvizet is használhatsz.
Ami viszont nagyon lényeges:
A konyhasó mérgezési tüneteket okozó adagja 0,5-1 g/testsúlykilogramm (ez egy 70 kilós embernél 35-70 g, 50 kg-s testsúlynál 25-50 g)
a halálos dózis 1-3 g/testsúlykilogramm (ez egy 70 kilós embernél 70-210 g, 50 kg-s testsúlynál 50-150 g).
Magyarán: egy pohár megfelelő töménységű sóoldattal (ha elég sokáig kevergetjük, ez lesz a végeredmény) átlagos felnőttnél jó eséllyel ki lehet váltani mérgezési tüneteket, egy kisebb testsúlyú egyén esetén pedig akár végzetes is lehet a só ivás.
A másik nagy kérdés pedig, hogy MILYEN só?
A himalája sónak fantasztikus marketingje van ezért sokan azt gondolják, hogy az nekünk nagyon jó, DE NEM! Bróm van benne ami egy nagyon erős méreg és évtizedekig el tud raktározódni a zsírszöveteinkben!!
Bár a sós vizes kúrával megszabadulhatsz néhány kiló súlyfeleslegtől, az elsősorban a szervezet méregtelenítésére alkalmas.
Szerző: Udvari Fanni
Mire jó az articsóka?
A mediterrán konyha népszerű zöldsége, érdemes jobban megbarátkoznunk vele. Amíg meleg van, a könnyebb ételeket részesítjük előnyben, nemcsak a bikinihez formált alak megőrzése érdekében, hanem alapvetően kevésbé kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket. Aki nem akarja terhelni emésztőrendszerét, azoknak feltárjuk a könnyed emésztés titkát, amelyet az articsóka hatóanyaga rejt.
Természetes tápanyag a gondtalan emésztésért
Az emésztőenzimek feladata, hogy a bejuttatott táplálékot feldolgozzák, alkotórészeire bontsák. Az amiláz nevű, szénhidrátbontó enzimnek köszönhetően az emésztés már a szájban elkezdődik, a hasnyálmirigy, a máj és a bélfalból elválasztódó emésztőenzim pedig a fehérjék és a zsírok bontásában segít. Ha ezekből az enzimekből nincs elég, akkor az emésztés folyamata nem megy végbe zavartalanul.
Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság
A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.
Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik
Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.
Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai
30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.