Menü

Sütés nélküli, krémes finomság fél órán belül

Előfordul, hogy édességre vágyunk, de nincs kedvünk bajlódni a sütéssel, vagy biztosra akarunk menni egy sütés nélküli egyszerű és finom desszerttel. Ilyenkor jönnek jól a különféle hűtős édességek, a sütés nélküli túrótorták, sajttorták, joghurtos és krémes finomságok.

Gyümölcsös vaníliás kekszes

Az alaphoz:

25 dkg háztartási keksz

A vaníliás pudinghoz:

6 dl tej

2 csomag vaníliás cukor

10 dkg cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

Az erdei gyümölcsös pudinghoz:

2 dl víz

60 dkg fagyasztott erdei gyümölcs

10 dkg cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítése:

Egy tepsis (25*30) kibélelünk folpackal, majd kirakjuk egy réteg háztartási kekszel.

A gyümölcsöt egy lábasba tesszük, majd felötnjük 1 dl vízzel és hozzáadjuk a cukrot. Felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a maradék vízzel kikevert pudingport.

Az elkészült gyümölcsös krémet egyenletesen a kekszekre terítjük, majd teljesen kihűtjük.

A tejben feloldjuk a pudingporokat a cukrokkal és csomómentesre keverjük. Az egészet sűrűre főzzük, majd a kihűlt gyümölcsös krémre rétegezzük.

A tetejét befedjük egy réteg keksszel, majd kihűtjük, fóliával lefedjük, néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.

30 perces kókuszos álom recept

Hozzávalók:

20 dkg édes keksz

6 dl tej

2 cs vaníliás pudingpor

10 dkg kristálycukor

1/2 l habtejszín

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
A pudingot felfőzöm a tejben a cukorral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzáadom kókuszreszeléket (kicsit hagyok a tetejére díszítésnek), majd 4 dl tejszínből lágy habot verek és összekeverem a kókuszos pudinggal.

Jöhet rétegezés, fogok egy jénait vagy egy tepsit és az alját kirakom keksszel (egy picit bekenem a kekszek alját és hozzátapasztom a tepsihez hogy ne mozduljon el ha rá öntöm a krémet), jöhet az 1/3 krém, majd keksz, majd megint krém keksz és végül a maradék krém. A tetejére felforóssítok 1 dl tejszínt és hozzáadom a csokit, addig keverem míg a csoki el nem olvad és szép sima mázat nem kapok (fontos: nem főzőm csak a felforrósított tejszínhez adom a csokit és felolvasztom benne). Ezt ráöntöm a tetejére és megszórom kókuszreszelékkel.
Hűtőbe teszem. 2-3 óra után már tálalható, de a legjobb ha egy éjszakát áll a hűtőben, mert akkor szépen szeletelhető lesz.

Fantázia szelet

Hozzávalók:

2 cs szögletes vajas keksz

2 cs tejszín ízű pudingpor

6 dl tej

6 ek kristálycukor

1/2 cs étkezési zselatin

25 dkg mascarpone

1/2 ü magozott meggy

3 dl habtejszín

5 dkg étcsokoládé

2 ek olaj

Elkészítése:

A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghűl ( időközönként megkevergetjük). Amikor kihűlt beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet.Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, rákenjük a krém felét, majd újabb sor keksz és krém következik. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük.

A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhabra csurgatjuk. Néhány órára tegyük hűtőbe!

Szerző: Udvari Fanni

Mire jó az articsóka?

A mediterrán konyha népszerű zöldsége, érdemes jobban megbarátkoznunk vele. Amíg meleg van, a könnyebb ételeket részesítjük előnyben, nemcsak a bikinihez formált alak megőrzése érdekében, hanem alapvetően kevésbé kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket. Aki nem akarja terhelni emésztőrendszerét, azoknak feltárjuk a könnyed emésztés titkát, amelyet az articsóka hatóanyaga rejt.

Természetes tápanyag a gondtalan emésztésért

Az emésztőenzimek feladata, hogy a bejuttatott táplálékot feldolgozzák, alkotórészeire bontsák. Az amiláz nevű, szénhidrátbontó enzimnek köszönhetően az emésztés már a szájban elkezdődik, a hasnyálmirigy, a máj és a bélfalból elválasztódó emésztőenzim pedig a fehérjék és a zsírok bontásában segít. Ha ezekből az enzimekből nincs elég, akkor az emésztés folyamata nem megy végbe zavartalanul.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.