Menü

Jéghideg kávés finomságok nyárra

Milyen jólesik olykor egy kávézó teraszán meginni egy jó kávét vagy cappuccinót. A kávé szerencsére nem csak egy téli ital, hanem a rekkenő hőségben is fogyasztható egy finom vanília fagyival és jéggel. Azonban a kávé forradalma nem áll meg a jegeskávénál, ma már mindenféle ízesítésben fogyaszthatjuk.

Sokan kávéval indítják a reggelüket még nyáron is, hiszen koffein tartalma miatt kellő lendületet tud adni a nap elkezdéséhez, azonban mégis érdemes lehet elkerülni a forró kávé fogyasztását a nyári hőség ideje alatt. Ha mégis igényli a szervezeted a koffeint, akkor készíts jeges finomságot! Ha unod a sima jegeskávét, akkor próbáld ki az alábbi finomságokat.

A jegeskávé matcha teával igazi ízélményt nyújt. A matcha tea japán nemzeti itala, ráadásul ebben is megtalálható a koffein és más egyéb ásványianyag is. A matcha teás kávé is reneszánszát éli, több kávézó lánc kínálatában is megtalálható. Mi most otthon is elkészíthetjük kedvezőbb áron. Nem kell hozzá más, mint egy kiskanál instant kávé, ízlés szerint cukor, egy kiskanál matcha teapor, 2,5 dl hideg tej, 2 kiskanál forróvíz, egy kevés jégkocka, illetve ízlés szerint fűszerek vagy vaníliás cukor. Elsőként a forró vízzel feloldjuk a teaport, a kávét és a cukrot, majd ezt felöntjük a hideg tejjel és jégkockákkal és a végén ízlés szerint díszíthetjük, ízesíthetjük.

A Dalgona kávé szintén népszerű mostanában, sokan luxusitalnak titulálják, pedig nagyon egyszerűen elkészíthető otthon is. A Dalgona kávét instant kávéporból készítik és akár 3 perc alatt elkészíthető, vendégek fogadására is kiváló ital. Szükség lesz 4 evőkanál instant kávéra, ugyanennyi cukorra (ízlés szerint növelhető vagy csökkenthető) és szintén ugyanennyi forró vízre. Egy tálba öntjük, majd habverővel kemény habot készítünk a masszából, kiöntünk egy pohárba hideg tejet (növényi tejekkel is isteni) és ráhelyezzük a kávés habot. Mézzel, kakaóval vagy fahéjjal is ízesíthető.

Ha inkább híresebb kávézó lánc termékeit kívánjuk meg, akkor készíthetünk Starbucks ihlette White iced mocha-t is. A kávé elkészítéséhez kell: 4 evőkanál instant kávé, ízlés szerint fehér csoki (lehetőleg jobb minőségű), 2-3 dl hideg magas zsírtartalmú tej, tejszínhab, ízlés szerint cukor. Felmelegítjük a tejet és felolvasztjuk benne a fehércsokoládét. Meleg vízzel keverjük el a kávéport és keverjük össze a tejes fehércsokival. Ezek után ízesíthetjük tejszínhabbal, sima és vaníliás cukorral egyaránt. Tehetünk bele jeget, illetve a csokoládét a kávéban is felolvaszthatjuk, hogy utána hideg tejet öntsünk hozzá.

Kóstold meg mindet!

Nagypál Anna

Mire jó az articsóka?

A mediterrán konyha népszerű zöldsége, érdemes jobban megbarátkoznunk vele. Amíg meleg van, a könnyebb ételeket részesítjük előnyben, nemcsak a bikinihez formált alak megőrzése érdekében, hanem alapvetően kevésbé kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket. Aki nem akarja terhelni emésztőrendszerét, azoknak feltárjuk a könnyed emésztés titkát, amelyet az articsóka hatóanyaga rejt.

Természetes tápanyag a gondtalan emésztésért

Az emésztőenzimek feladata, hogy a bejuttatott táplálékot feldolgozzák, alkotórészeire bontsák. Az amiláz nevű, szénhidrátbontó enzimnek köszönhetően az emésztés már a szájban elkezdődik, a hasnyálmirigy, a máj és a bélfalból elválasztódó emésztőenzim pedig a fehérjék és a zsírok bontásában segít. Ha ezekből az enzimekből nincs elég, akkor az emésztés folyamata nem megy végbe zavartalanul.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.