Menü

A sovány marhahús egészséges tulajdonságai

Hamis az az állítás is, mely szerint az állattenyésztés a Föld édesvízkészletének harmadát használja fel, ez a kutatások alapján legfeljebb 8 százalékra tehető.

A közvélemény számára kevésbé ismert, hogy a szarvasmarhák tartására szolgáló legelők amellett, hogy hozzájárulnak a tájkép megőrzéséhez, a biológiai sokféleség fenntartásához, meghatározó szerepet töltenek be a légkör szén-dioxid-tartalmának megkötésében is.

A marhahús talán az egyik leggazdagabb élelmiszer. Tartalmazza az összes fontos tápanyagot, ráadásul a többi húshoz, fehérjeforráshoz képest sokkal koncentráltabb formában. A marhahús az egyik legfontosabb fehérje, B12 vitamin és cink forrása a szervezetnek. A gabonák és magvak után a marha tartalmazza a legtöbb vasat.

A fehérje a szervezet számára nélkülözhetetlen, ez adja izmaink fő építőanyagát. A B-vitamin elősegíti az ételekből történő energia felvételt, ráadásul a vassal együtt segít megelőzni a vérzékenységet. A cink elengedhetetlen az egészséges immunrendszerhez, a betegségek megelőzéséhez.

Minden vörös hús sajátossága, hogy tartalmaz telített zsírokat, amik fokozzák a rossz koleszterinszintet. Viszont ezt el lehet kerülni: válasszunk sovány húsokat, amik segítik megőrizni a normál koleszterinszintet. A marhahús zsírtartalma viszonylag alacsony, a vörös húsok közül pedig például még a sertéskarajé csupán alig 2% - tehát nem igaz, hogy minden vörös hús zsíros lenne. A mértékletesség a kulcsszó: természetesen ne fogyasszunk a hét minden napján vörös húsokat, és nem lesznek álmatlan éjszakáink a koleszterin miatt.

A borjúhús intramuszkuláris és szubkután zsírjainak több mint 50% -a többszörösen telítetlen zsírsavak. A marha- / borjúhús főtt formában jobban megfelel a gyermekek és felnőttek étrendi ételének. Ez a főzési módszer lehetővé teszi a „jobb” koleszterin és a nitrogén tartalmú ¾ kitermelő anyagok megőrzését, mint az eredeti termékben. A marhahús főzési módszere hozzájárul az emberi test gyors helyreállításához a sérülések, még a legjelentősebb, törések, égési sérülések és fertőző betegségek után is. A marhahúsban lévő ásványi anyagok nélkül egy személy nem élhet hosszú ideig.

A marhahús kalciumot is tartalmaz, hogy támogassa a csontváz csontjait, a vasat - a sikeres vérképződéshez, valamint a kálium és a magnézium, a nátrium és a szelén, a foszfor és a cink, a réz, a mangán és más fontos anyagok.

Szerző: Udvari Fanni

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.