Menü

Egyre népszerűbb a sminktetoválás

Már egy ideje figyelem a divatot a sminkelés, arcfestés, tetoválás terén, s azt mondhatom, hogy nagyon népszerűvé vált a sminktetoválás. Bár a minőségi munkákért elkérik az árat, mégis praktikus és kényelmes viselet, megkönnyíti a reggeli készülődést, azonban arra figyelni kell, hogy minőségi munkát végző sminktetoválót, kozmetikust válasszunk, hiszen a nyoma évekre ott marad.

A sminktetoválás egyre nagyobb divat ma már, nem is csoda, hiszen annyira szépek készülnek, olyan élethűek, mint egy tökéletes smink – és ezzel ráadásul reggelente nem kell bajlódni. Aki szeretne, rásminkelhet egy - egy alkalomkor, de ha nem csinál vele semmit a viselője, akkor is szépen mutat. Sok előnye van, például nem maszatolódik, strandon, melegben nem kenődik el.

A sminktetoválás évekre szól, szemöldököt készítenek, alsó, felső szemhéjkontúrt, de lehet kérni szájtetoválást is. Kellemetlenség, hogy bizony fájdalmas, főleg bizonyos részeken (nekem a szemöldök nem fájt, a szemhéj viszont igen) s állítólag a száj körüli bőr is érzékenyebb, de a hatás, azt gondolom, mindenképp megéri.

Akit a fájdalom tart vissza, számoljanak azzal, hogy a tetoválandó területeket előtte fájdalomcsillapító géllel érzéstelenítik, így az első tetováló mozdulatok után már elviselhető, megszokható a fájdalom, ma már nagyon modern technikával dolgoznak, így minimálisra csökkentik ezt a kellemetlenséget – mondják a sminktetoválók.

Minden tetoválás előtt körülbelül egy óra alatt megtervezi a szakember, hogy a vendégnek milyen tónus, vonal, forma áll jól, majd megbeszélik a színválasztást.

Manapság divat a satírozott, vagy a száltetoválás, természetes hatást keltenek, nehéz elsőre megmondani, hogy tetoválásról van szó, nem pedig egy természetes hatású sminkről.

A sminktetoválás megszépíti, hangsúlyosabbá teszi vonásainkat, esetleg korrigál, a szemöldök tetoválás pótolja a hiányzó szőrszálakat, a száj tetoválás teltebbé, színesebbé teszi az ajkakat, a szemhéj tetoválás sűríti a szempillákat, kiemelve a szemeket.

A kozmetikai tetoválás általában 2-5 év alatt kopik meg, ezért kétévente szükséges átszínezni, de erről a kozmetikus tájékoztat, ahogy a friss tetoválások utókezeléséről is, melyet a tartós hatás érdekében javasolt alaposan betartani.

A napfény és a szolárium is koptat a színen, ezért ajánlott fényvédő készítményekkel óvni a sminktetoválást.

Egy profi sminktetoválás ma már nem természetellenes, hanem természetesnek hat, megrövidíti a reggeli készülődés idejét, s általa megszabadulhatunk a mindennapi kemikáliák használatától. Miközben már reggel „sminkelve” ébredünk.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.