Menü

Mi az és mire jó a szimbiotikum?

A helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód és egyes gyógyszerek (főként az antibiotikumok) könnyen felboríthatják a bélflóra törékeny egyensúlyát, akinek pedig felborul a bélflórája, gyakran kap el fertőzéseket, azoknak javasolt a szimbiotikum fogyasztása, mely lényegében probiotikum és prebiotikum egyben.

A probiotikumokat és prebiotikumokat egyaránt tartalmazó szimbiotikum tökéletes megoldás a bélflóraproblémákra. A reklámokból jók ismert kifejezés a probiotikum, azonban arról keveset hallunk, hogy ezeknek a jótékony bélbaktériumoknak táplálékra, azaz prebiotikumokra is szükségük van, mert a kettő együtt lehet hatékony.

A probiotikumoknak, azaz probiotikus baktériumoknak, lenyűgöző hatásuk van a szervezetünkre, alapvetően meghatározzák annak működését.

Mit is tudnak a probiotikumok?

A probiotikumok röviden megfogalmazva olyan baktériumok, amelyek a vastagbélben lévő bélflóra legfontosabb alkotóelemei, nagyon jótékonyak az anyagcserére, emésztésre, védik a bélrendszer egészségét és még sorolhatnánk.

Élelmiszerekkel legegyszerűbben az erjesztett tejtermékekkel, sajtokkal, joghurtokkal pótolhatóak, de kiváló forrás a savanyú káposzta, a kovászos uborka.

Miért szükségesek mellettük a prebiotikumok?

A prebiotikumok ahhoz kellenek, hogy a probiotikumok jótékony hatásai érvényesüljenek. A leggyakoribb prebiotikus tulajdonságú rostok az inulin, pektin, fructo-oligoszacharidok. A prebiotikumok pótlása érdekében együnk minden nap almát, articsókát, banánt, csicsókát, diót, shiitake gombát, spárgát, zablisztet.

Miért a legjobb választás a szimbiotikum?

Mivel a prebiotikumok bevitele elengedhetetlen a probiotikumok szaporodásának érdekében, így érdemes egyszerre gondoskodni ezek beviteléről, ezt tudja a szimbiotikum, mely probiotikumokat és prebiotikumokat is tartalmaz, tulajdonképpen ezek ideális keveréke.

Szimbiotikus tulajdonságú élelmiszerekkel is lehetséges a bevitel, azonban ezekből vagy rendkívül nagy mennyiséget kellene fogyasztani, ezért inkább érdemes a minőségi szimbiotikum táplálékkiegészítőket választani.

A szimbiotikumot nem lehet túladagolni, a felesleg egyszerűen kiürül. Szedhetjük megelőzés céljából is, a szervezet méregtelenítő funkcióinak javítására, s gyerekek is használhatják.

A szimbiotikum segíthet a fáradékonyság, az álmatlanság, fejfájás, puffadás, székrekedés és hasmenés megszüntetésében, de erősíti az immunrendszert és jó szolgálatot tehet a szezonális megbetegedések időszakában, de a legújabb kutatások és ajánlások szerint kiegészíti a méregtelenítő kúrákat is. Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.