Menü

Stresszmentes otthon

Első gondolatom az volt, hogy azért fontos ez a téma, hogy a munkahelyi elvásárok, a zajos iroda, a lármás iskola és óvoda, a levegőtlen edzőterem, a zsúfolt parkolók, a hétköznapi rohanás után legalább az otthonunk a nyugalom szigete lehessen. Hogyan lesz harmonikus otthon a lakásból, mi kell hozzá és hogy lehet kellemes a légkör számunkra? Íme néhány tanács, hogy a béke szigetére érhessünk haza.

Gondoljuk át, hogy számunkra mitől lesz otthon egy lakásból? Mi kell ehhez, melyek azok a színek, formák, bútorok, textilek, anyagok, amelyek segítenek a pihentető otthonlétben. Az otthonunk soha nem lehet egy újabb stresszfaktor.

Elsőként azzal kezdem, ami véleményem szerint az egyik legfontosabb és magam is alkalmazom. Tisztítás. Tértisztítás. Erről már írtunk korábban az oldalon, nagyon fontos a zsúfoltságot megszüntetni, óriási teret nyerünk, fellélegezhetünk. Dobjuk ki a kacatokat, a poros megfakult emlékeket, ajándékozzuk el rászorulóknak az ezer éve nem hordott ruhákat, ki a száraz virágokkal, az unalmas dekorkütyük tömkelegével, a sok évvel ezelőtti számlákkal, blokkokkal, mozijeggyel, az előszobában lógó 5 pulóverrel, a gyerekek törött kisautóival. Nyerjünk teret, kapjunk levegőt!

A kacatok lomtalanítása utána a lelki megtisztulás következik, melytől otthonunkban a lehető legjobban és legnagyobb nyugalomban érezhetjük magunkat. Egyszerű a képlet, olyan tevékenységeket végezzünk otthon, amitől megnyugszunk. Gyertyagyújtás, jóga, meditáció. Nekem a torna, neked a zenehallgatás, neki a főzés vagy sütés, de lehet másnak az olvasás, vagy épp ez mind így ebben a sorrendben.

Növények! A légtisztításban hatalmas szerepük van, bizonyítottan hangulatjavítók, s csak egy kis vízre, napfényre és szeretetre van szükségük.

Színek! Aki szereti a kéket, az most örülhet, hiszen ez a szín állítólag csökkenti a stresszt, oldja a feszültséget. Díszítsünk, fessünk kékkel! Tegyünk minden szoba dekorációjába, hangulatába, színvilágába egy kis kéket. Lehet az a fal színe, vagy csak az egyik fal színe, a függöny, egy párna, egy takaró, egy váza.

Fény! Fény! Fény! Világos otthonra van szükség, fehér színekkel, világos árnyalatokkal, sok fénnyel, nagy ablakokkal! Tágítják a teret, harmonikussá teszik az otthonunkat, megnyugtatja a lelket!

Lakberendezzünk a feng shui erejével! Az ősi kínai térrendező tudomány hatásáról is találnak cikket lapunk hasábjain, érdemes utánakeresniük, nagyon sok ötlettel szolgáltunk a témában! Könnyen megvalósítható tippekkel és kézzelfogható tanácsokkal látjuk el a kedves olvasókat, hogy kihasználhassák a feng shui erejét! Kiváló stresszűző!

A rohanó napjaink miatt különösen fontos, hogy otthon ki tudjunk kapcsolódni, és relaxálhassunk. Az otthonunk a nyugalom szigeteként segíthet a napi felgyülemlett feszültség levezetésében, az ellazulásban, a kikapcsolódásban. A legfontosabb pedig, hogy ezt olyan emberekkel, családtagokkal, barátokkal oszthassuk meg, akikkel minőségi időt tölthetünk és valóban stresszmentes, boldog életet élhetünk.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.