Menü

Ételek, amelyektől egészségesebb lesz a hajad

Az étrend számít, tényleg az vagy, amit megeszel. Jobban nő, és erősebb lehet a hajad ezektől az ételektől, ami eleve megoldhatja sokak problémáját a hajkoronával kapcsolatban.

A haj esetében is a minél változatosabb, színesebb táplálkozás az alapelv. Fontos, hogy naponta kétszer fehérjéhez jusson a szervezet. Ezenkívül fogyassz teljes kiőrlésű gabonakészítményeket, gondoskodj a jó minőségű táplálékról.

A haj szárazsága, zsírosodása, hullása is legtöbbször valamilyen vitaminhiányra utal. A zsíros hajat sokszor a túlzott fűszerhasználat okozza. Kerüld a csípős fűszereket: a borsot, paprikát, chilit, curry-t. Hajbarát fűszerek is léteznek, ilyen a kömény és a kurkuma.
A színtelen, fénytelen haj leggyakoribb oka az erős vegyszerek roncsoló hatása, ami a gyakori hajfestés, szőkítés, melírozás során éri a hajat. Azonban fehérjehiány is állhat a háttérben. Naponta kilogrammonként 0,75 g protein a javasolt mennyiség. Jó forrásai a sovány húsok, a halak, a mogyoró- és diófélék. A száraz haj egyik oka az esszenciális zsírsavak hiánya is lehet. Ebben az esetben egyél mogyoróféléket, magvakat, olajos halat.

Ha a hajad lassan nő, elképzelhető, hogy a jelenséget a B-vitamin hiánya okozza. Fogyassz tojást, halat, tejet, mogyoróféléket, hüvelyeseket.
A hajhullás a vashiány következménye is lehet. Nőknek naponta 14,8 mg vas bevitele ajánlott. Táplálékkiegészítők helyett inkább változtass étrendeden! Iktass be vörös húst, sötétzöld zöldségeket, például brokkolit, spenótot és salátákat.

A hajhullás hátterében nem csak a vitaminhiány, hanem az A-vitamin túladagolása is állhat. Ezt olyan étrend okozhatja, amelyben túlsúlyban vannak az A-vitamin-tartalmú ételek, de többféle táplálékkiegészítő párhuzamos alkalmazása is okozhatja. Mivel zsírban oldódó vitaminról van szó, a szervezetben könnyen felhalmozódhat. Ezért egyszerre csak egy mesterséges vitaminkészítményt fogyassz, és figyelj oda, hogy milyen készétel vagy -ital mennyi hozzáadott A-vitamint tartalmaz.

Tehát, mint mindig emlékezünk rád, az étrend az egészséges haj kulcsa is. Mindig azt mondják, hogy mi vagyunk azok, akik esznek, tehát ha a testnek a legegészségesebb összetevőket adjuk, a jutalom nagyobb lesz. Jól tudomásul veszi mindazt, ami következik, és alkalmazhatja most.

Hogyan hat a nikotin a szervezetünkre?

A cigaretta elszívása során belélegzett füst 90%-a a tüdőbe jut, innen a vérbe kerül és 8 másodperc múlva eléri az agyat; olyan gyorsan, mint egy vénás injekció.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.