Menü

Avokádóval a bőrért

Az avokádót joggal nevezhetjük szuperételnek, hiszen tele van hasznos zsírsavakkal, ásványi anyagokkal és vitaminnal. Azért rendkívül fontos a növényi zsírtartalma, mivel egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ennek köszönhetően pedig segíti az ásványi anyagok és vitaminok felszívódását. Csökkenti továbbá a rossz koleszterinszintet – vagy másnéven LDL-koleszterin szintjét – és normalizálja a vérnyomást. A benne található omega-9 zsírsavak védik a szív- és érrendszert, valamint a vércukorszint egészséges szinten tartásában is részt vesz.

Testünket belülről nagyszerűen táplálja, de hatását nem csak így érezhetjük. Bőrápoló tulajdonságát már régóta ismerik, ráadásul nem csak ápolja, hanem regenerálja is azt. Az avokádóban található linolénsav antiallergén és gyulladásgátló is, valamint segít hidratáltan tartani a bőrt. Az avokádókrém persze kívülről is használható, nyugodtan kenjünk akár a kézfejünkre, dekoltázsunkra vagy épp hasunkra, mivel bőrfeszesítő tulajdonsággal is rendelkezik.

Gazdag E- és A-vitaminban is, valamint B-vitamin tartalma sem elhanyagolható. Ha valaki attól fél, hogy a zsírtartalma miatt táptalaj lesz a pattanások és mitesszerek számára, akkor van egy jó hírünk: épp ellenkezőleg, meggátolja a pattanások kialakulását és a mitesszerekre is jó hatással van.

Érdekesség, hogy a rendkívül sok jótékony hatása mellett a benne található zsírsavaknak köszönhetően a mellrák megelőzésében is fontos szerepet játszik, ezért is érdemes rendszeresen fogyasztanunk és beiktatnunk az étrendünkbe.

Az edzések hatékonyságát és a súlycsökkentést is segíti, mivel a benne található kálium fontos szerepet tölt be az izomműködésben. Persze ezen kívül sok más ásványi anyagot is tartalmaz, mint például a vas, kalcium, foszfor, magnézium, mangán, nátrium és szelén.

Szintén fontos megemlíteni, hogy a szemünk egészségét is támogatja 2 benne található antioxidánssal, ezek pedig a lutein és a zeaxantin. Ezek a vegyületek csökkentik a szürkehályog kialakulásának esélyét is.

Közkedvelt alapanyag a kozmetikai iparban is, sokszor használják fel natúr kozmetikumot készítéséhez. Az A-, E- és B-vitamin tartalma mellett omega-3 és omega-6 telítetlen zsírsavakat is tartalmaz, leggyakrabban pedig arcpakolásokban és hajpakolásokban használják.

Fontos megjegyezni, hogy abban az esetben nem javasolt a fogyasztása, ha véralvadásgátló gyógyszereket kell szednünk, mivel csökkenti ezeknek a hatékonyságát, valamint a hisztamin intoleranciában szenvedőknek sem ajánlják, mivel egyes anyagok az avokádóban gátolják a hisztamin lebontását.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.