Menü

A migrén elleni csinos ékszer

A migrén az a fajta fájdalom, ami sajnos sok ember életét megkeseríti, ezerféle arcával támad meg bármilyen korosztályt, akár napokra is cselekvésképtelenné téve az egyént. Megküzdeni vele nehéz, az orvosok sem tudják sok esetben a fájdalmat kiváltó okot megszűntetni, még van egy új módszer, ami nagyon ígéretesnek tűnik.

A migrén

Ez egy olyan neurológiai betegség, amiben a népesség legalább 10%-a diagnosztizáltan érintett és a nők esetében jóval gyakoribb, mint a férfiaknál. A fájdalom a fej egyik oldalán jelentkezik, lüktető, cikázó, rohamszerű, kísérheti hányás, szédülés, látáskiesés, hangérzékenység és a legrosszabb esetekben akár ájulás is.

A mai fejlett orvostudomány sem tud pontos választ adni arra, hogy mi a fájdalom kiváltó oka, de magyarázzák agyi működészavarral, vagy az agyi erek görcsös összehúzódásával is. Arra már rámutattak, hogy külső ingerek is kiválthatják, vagy felerősíthetik a fájdalmat, mint például az időjárás változás, bizonyos szagok, ételek, stressz, alváshiány.

Egy új módszer, ami hatásosnak bizonyul

Közel húsz éve élek együtt ezzel a kórral, szóval elég sok mindent kipróbáltam már ezen idő alatt. Sportoltam, rendesen étkeztem, sok vizet ittam, vitaminokat szedtem. Nem jött be, maradt a fájdalomcsillapító, fekvés, besötétített szoba, csend. Addig ez működött is, amíg nem lettem anyuka, onnantól veszett fejsze nyele, ahogy felénk mondják, mert a gyereknek nem mondhattam, hogy bocsi, anya most pihen egyet, mert fáj a buksija. Tökre nem érdekelte, miért is tette volna. Hol jobb, hol rosszabb, melegben többször jön rám, de tudom, hogy már az első percnél be kell venni azt a fránya gyógyszert és végtelen mennyiségben vizet inni.

Itt kezdtem el kutakodni, mindenkivel is beszélgettem a témáról és mivel a környezetem látja, hogy mennyire megvisel a sok fejfájás, ők is keresgélték a megoldást és lehet, hogy rátaláltunk, bár saját tapasztalatom nincs, viszont nagyon közeli ismeretségemben van, ez pedig a migrén piercing.

A titok abban rejlik, hogy a fül tele van idegvégződésekkel, amiket már mindenféle ősrégi kultúra is használt gyógyításra. Az egyik legfontosabb ebből a szempontból a kínai akupunktúra, mi azon elven működik, hogy ezen idegvégződéseket apró tűkkel vagy nyomással stimulálják. Ezek a külső ingerek az agyban pozitív hatásokat váltanak ki, ezzel beindítva olyan reakciókat a szervezetben, amik jótékony hatást fejtenek ki az adott területen.

A migrén piercing lehet egy alig látható karika, vagy egy kövekkel kirakott szép ékszer, ki mit lát szívesen a fülében. Nagyon fontos, hogy ezt a kis fém karikát a lehető legpontosabban arra a helyre helyezzék, ahol a vagus ideg található. Ezen a ponton olyan folyamatos akupunktúrás nyomást gyakorol, ami segít a migrén és a szorongás csillapításában. Az ékszert kizárólag olyan ember helyezheti be, aki az erre irányuló szakképesítéssel rendelkezik. Nagyon fontos, mint minden piercingnél, hogy a viselése utóápolást igényel, amihez szakszerű segítséget kapunk a szúrás után, ezeket a lépéseket mindenkinek követni kell, hogy fülünk ne gyulladjon be. A hatás általában 2-4 héten belül teljesedik ki, de van olyan, akire azonnal jótékony befolyással van.

Ahhoz, hogy fejünk ne fájjon, sokféle módszert alkalmazhatunk, sokszor már azt se tudjuk, mihez nyúljunk, de a migrén piercing egy olyan új, de ősi alapokon nyugvó módszer, ami emberek millióinak mindennapjait könnyítheti meg, emellett egy nagyon vagány ékszerrel csinosíthatjuk kinézetünket.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.