Menü

A humor a legfontosabb! Nem viccelek

“A nevetés a legrövidebb távolság két ember között” - így hangzik Victor Borge humorista mondása. A humorérzék az egyik legfontosabb tulajdonságunk, a nevetés az életünk fontos része, ezzel tudjuk átvészelni a szürke hétköznapokat, az életünk nehezebb helyzeteit, kiváló gyógyír mindenre, s ráadásul komoly tréning, hiszen a testünket jól átmozgatja. Fontos, hogy az élethez kellő humorérzékkel álljunk, s nevessünk sokat!

Tudták, hogy a nevetés fokozza a szívműködést, kitágítja az ereket, javítja a belső szervek oxigénellátását? Emellett az agyunkban olyan vegyületek szabadulnak fel, amelyek csökkentik a fájdalomérzetet. A nevetés és az egészségünk között tehát komoly kapcsolat van, s a legújabb kutatások szerint az intelligencia és a humor között is szoros összefüggés feltételezhető. Annak van kifinomult, intelligens humora, aki tájékozott, aki sokat olvas, akinek széles a látóköre, az obszcén, sértő és unalmas faviccek viszont egyáltalán nem szimpatikusak és nem nevettetnek meg.

Talán nagy újdonságot nem árulok el azzal, hogy szeretjük a vicces és humoros emberek, kollégák társaságát, a munkahelyemen szerencsére olyan légkörben dolgozhatom, ahol ezt naponta tapasztalom, a humor felvidítja és összehozza az embereket.

Feloldja a gátlásokat, felszabadítja az érzelmeket, kiváló stresszoldó! Sokkal könnyebben forog tőle a napi mókuskerék. Nézzük meg a gyerekeket! Rengeteget játszanak, nevetnek, tanulhatnánk tőlük!

Hogyan hat a humor a párválasztásra, párkapcsolatra?

Azt gondolom a párválasztásban is nagyon fontos szempont, hogy a választottunknak legyen humora, mert ez vonzó, szimpatikus és szerethető tulajdonság. A jó humor vonzóvá tesz, a nevetés pedig megszépít, társaságban pedig igazán büszkék lehetünk a párunkra, ha képes jó hangulatot teremteni. A közös nevetés egy párkapcsolatban azt jelenti: két ember közös hullámhosszon van, ami igencsak hasznos alap egy barátságban, házasságban, párkapcsolatban.

Mindig vannak jó és rossz időszakok, hullámvölgyek, ezeket kellő humorral kezelve könnyebb átvészelni. A szépség múlandó, a humorérzék örök, mindig jól esik egyet nevetni a párunkkal az élet dolgain, ezért a párkapcsolatokban nagyon fontos a jó humorérzék.

Miért mondják, hogy a humor gyógyít?

Nos egyrészt a fent említett hatások miatt (stresszoldó, érzelmeket szabadít fel, oldja a feszültséget) másrészt, ha önmagunkon nevetünk, vagy segítünk másoknak abban, hogy önmagukon nevessenek, enyhítjük a konfliktusokat. A humor ezáltal valóban gyógyít és felszabadít. Csökkenti a félelmet, elmulasztja a haragot.

Végezetül pedig mint háromgyerekes szülő azt tapasztalom, hogy a dackorszakos kétévesemmel, a gimis kamaszfiammal, a középső általános iskolás gyerekemmel is mind-mind egyszerűbben megtalálhatom a közös hangot, megoldhatom a problémákat, nézeteltéréseket, hisztit és sértődéseket, ha kellő humort vetek be. Amikor minden kötél szakad, már csak a nevetés segít.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.