Menü

Készítsünk adventi naptárt házilag!

Az adventi koszorún hamarosan meggyújtott gyertyák mind a karácsonyvárást szimbolizálják, ám sok kisgyerekes családban a koszorúnál nagyobb sikere van az adventi naptárnak, mely apró ajándékokat, édességet rejt, melyből minden nap kivehetnek valamit, ezzel könnyítve az ünnepi türelmetlen várakozást.

A hamarosan kezdődő adventi időszak a karácsonyi készülődésről a várakozásról szól, aminek az egyik legismertebb kelléke az adventi naptár. Adventi naptárt nem feltétlen kell drága pénzért megvásárolnunk, magunk is készíthetünk méghozzá ötletesebbnél ötletesebbeket! Cikkünkben olyan adventi naptár tippet mutatunk, melyek házilag is elkészíthetők.

Az adventi naptárat nemcsak a csokoládéval és cukorkákkal tölthetjük meg, hanem tartalmazhat egy-egy idézetet, üzenetet, fényképet vagy bármi apróságot, ami belefér egy kis rekeszbe. A fakkok lehetnek kis fülek, tartók, borítékok, ahogy a tartalmuk is gyakorlatilag bármi, lényeg, hogy változatosak legyenek.

Adventi naptár készíthető gyufásskatulyák felhasználásával is, ezeket érdemes bevonni csomagolópapírral, de ugyanez a hatás elérhető WC-papír gurigákkal is, a lényeg a csokorba kötött mindennapi meglepetés. A wc gurigák újrahasznosításához ez remek módszer. Készülhet ház alakban, de karácsonyfa formát is csinálhatunk belőle.

Kaptunk ismerősöktől pár éve zoknikat, kifejezetten erre a célra, melyből szintén ötletes adventi naptár kerekedett, s nagyon jól mutatott, s többször is felhasználhattuk őket évről évre.

Olvastam egy modernebbnek mondható tippet is, méghozzá adventi naptár legóból! Minden napra egy lego darabot rejtettek a kis zsákok, melyekből karácsonyra összeállt a kész játékfigura, vagy autó. Ha pedig már legozunk, keressük elő a játékvonatokat, ugyanis a gyerek játékait is felhasználhatjuk adventi naptárhoz, például a vonatokat nyugodtan használjuk erre a célre, a vagonokba kerülhetnek az ajándékok, apróbb meglepetések.

S hogy mi kerülhet még a zsákokba? Kicsi csokik, aszalt gyümölcsök, matricák, kulcstartó, egy kis színes cukorka, egy idézet, kisebb ajándéktárgyak, gyakorlatilag bármi.

Jól tudom, hogy rengeteg a tennivaló karácsonyig a dekorációval, mézeskalácssütéssel, az ajándékvásárlással, hiszen ahogy közelednek az ünnepek, egyre több az intéznivaló, s kevés időnk jut mindent megvalósítani, de néhány egyszerű ötlettel hamar elkészíthetjük mi magunk is otthon az adventi naptárunkat. Nemcsak gyerekeknek, de a párunknak is kitűnő meglepetés lehet.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.