Menü

Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!

Tele vagyunk karácsonyi hangulattal, őrült készülődéssel, forgataggal, izgalmas tervezéssel, lázas díszítéssel… vagy épp pont nem. Még nem foglalkoztunk a dekorációval, nem hangolódtunk az ünnepre, nincs meg fejben a menü, nem álltunk neki a többhetes takarításnak és még egyetlen ajándékot sem szereztünk be, vagy készítettünk el. Bárhogy is állunk a karácsonyhoz, bármilyen is a hangulatunk, tehetünk azért, hogy másoknak idén is szebb lehessen a karácsony. Vannak, akiknek nem az a fő problémája, hogy kacsát vagy halat süssön szentestére és hogy melyik bejgli recept lenne a legfinomabb.

Hiszem és remélem, hogy nagyon sok olyan ember van, aki szeretne és tud is segíteni másokon. Sok jólelkű és segíteni akaró ajándékozó van. Ők biztosan részt vesznek a cipősdoboz akcióban.

A fiaim osztályai minden évben csatlakoznak a cipős doboz akcióhoz, én magam jótékonysági futást szervezek, a boltban pedig több gyűjtőhelyen várják az adományokat, a száraz élelmiszereket, melyekkel sokat segíthetünk a rászorulókon.

Mit rejt a cipősdoboz akció? Miről szól, mi a lényege, hogyan csatlakozhatunk?

A cipősdoboz akció lényege, hogy keresünk egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, ezután meghatározzuk, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánunk ajándékot, s megtöltjük ezekkel a dobozt. Kerülhet bele könyv, játék, édesség, írószer, ruha. Törékeny vagy romlandó dolgok, gyógyszerek nem adhatóak, de sok minden más igen!

Amikor lezárjuk a dobozt, csomagoljuk be és írjuk rá, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánjuk az adományt és már továbbíthatjuk is a gyűjtőhelyekre, melyek a neten részletesen megtalálhatóak.

A cipősdoboz akció 2022. november 25 - december 18. között közel 400 adományponton várja a felajánlásokat, melyek pontos listája megtalálható a neten a http://ciposdoboz.hu/ oldalon.

Aki nem szeretne résztvenni a cipős doboz projektben, de mégis szeretne adni, számára jó adakozási lehetőség a Mikulásgyár, ahová idén november 30-tól december 22-ig várják a szegénységben élő családok számára felajánlott tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat. Az akcióhoz szerencsére egyre többen csatlakoznak!

Részletek és információk, gyűjtőpontok és programok a https://mikulasgyar.hu/ weboldalon!

A cipősdoboz akcióhoz online is lehet csatlakozni, mely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a az adományozást. Ezesetben látogassunk el a http://ciposdoboz.hu/online-ciposdoboz oldalra, ahol kiválaszthatjuk, milyen korú és nemű kisgyereket szeretnénk megajándékozni virtuálisan.

Sokféleképp lehet segíteni, adni mindig jó és soha nem volt nagyobb szükség mostanában adományokra, mint az idei évben. Kérem a kedves olvasóinkat, vegyenek részt a segítségnyújtásban, már egyetlen ajándék, cipősdoboz, szárazélelmiszer hatalmas örömet és segítséget jelent ezeknek a családoknak! Kérem segítsünk együtt, köszönöm!

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.