Menü

Nem kell minden évben újat venni!

Az idei évben sokaknak visszafogottabb lesz a karácsonya a megszokottnál, azonban a meghitt hangulat megteremtése, az ünnepi dekoráció elkészítése költséghatékonyan is megoldható. Számos különböző módon díszíthetjük otthonunkat karácsonyra, mai cikkünkben a költséghatékonyságot emelnénk ki, s azt, hogyan lehet pénztárcabarát módon ünnepi díszbe öltöztetni otthonunkat.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassuk ki az ünnepből, tudnunk kell felhasználni a régi díszeket, ünnepi dekorelemeket, nem kell mindenből újat vásárolni!

Ami a fenyőt illeti, mi néhány éve műfenyőt díszítünk, nem veszünk évente újat, nem költünk élő fenyőfára, ahogyan karácsonyfadíszeket sem veszünk mindig. Igyekeztünk az évek során vigyázni rájuk, így a régebbi díszeket sokáig használhatjuk, esetleg felfrissíthetjük egy kis kreativitással. Az egyik legjobb megoldás a karácsonyi takarékosságra az, ha egyáltalán nem is vásárlunk díszeket.

Az élő fenyő sokaknak természetesebb és hangulatosabb, ám érdemes átgondolni, hogy valóban minden évben szükség van-e rá. Ellene szóló érv, hogy hogy rengeteg pénzbe kerül, arról nem is beszélve, hogy temérdek fát vágnak ki csak azért, hogy pár napig valaki nappaliját díszíthesse, majd kidobásra kerüljön.

A műfenyőknek viszont számos előnye van. Amellett, hogy évről évre újra felhasználható, nem hullatja a tűleveleit, nem kell folyton takarítani, mindenképp praktikusabb megoldás. Idén adjunk neki egy esélyt!

A karácsonyi dekorációk fontos része a fényfüzérek, gyertyák használata, azonban ezekkel óvatosan kell bánni, hiszen tűzveszélyesek. Az ünnepi időszakban nagyon gyakoriak a tűzesetek, figyeljünk oda erre és legyünk körültekintőek. Ne spóroljunk a fényfüzéreken, rengeteg a silány minőségű izzó, amely azonban rendkívül balesetveszélyes.

A csomagolópapíron is sokat lehet spórolni, célszerű ajándéktasakokat vásárolni, ebben átadni az ajándékot, illetve a kapott tasakokat eltenni jövőre, így nem kell minden évben újat venni.

Adventi koszorúból sem kell minden télen újat vásárolni, elegendő otthon felfrissíteni, új gyertyákkal feldobni. A világhálón számtalan ötlet található, hogyan készíthetjük el otthon a saját koszorúnkat.

A nappalit is könnyen ünnepi díszbe öltöztethetjük, mindössze néhány új párnahuzat, vagy pléd kell hozzá, melyeket eltehetünk az elkövetkezendő évekre is. Ha odafigyelünk, akkor akár nagyobb összeget is megtakaríthatunk az ünnepvárás alatt. Ha mégis költekezésre kerül a sor, én magam az óvodai és iskolai jótékonysági karácsonyi vásárokon szoktam a legszebb dekorációs darabajim beszerezni. Ma is így tettem. Kellemes ünnepvárást mindenkinek!

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.