Menü

Hagyományos karácsonyi ételek

Sok háziasszonynál talán örök dilemma, hogy karácsonykor mi kerüljön az ünnepi asztalra, másoknál pedig ellenkezőleg: egyértelműen a megszokott és jól bevált, évtizedes karácsonyi ételek készülnek. Melyek ezek a klasszikus fogások, mit eszünk karácsonykor?

Nagyon sokan követik a hagyományokat és készítik karácsonykor hagyományos ünnepi ételeket. Aki új ízekkel szeretne kísérletezni, számtalan receptet találhat a világhálón, többek közt karácsonyi leveseket és előételeket, a főételeket, desszerteket kínálnak számos internetes portálon az ünnepek felé közeledve.

Nézzünk néhány ötletet, tervezzük meg a menüt!

Mit szólnának egy krémes sütőtök leveshez bacon chipsszel és pirított tökmaggal?

A sütőtökre érdekes módon reagálnak az emberek, van, aki az illatát sem bírja, van, aki nagyon szereti és egyik kedvenc őszi-téli étele. Én magam abba a táborba tartozom, akik gyerekként rá se bírtak nézni, most meg szívesen fogyasztom, különösen a krémlevest.

Főételnek illik hozzá egy sült karaj petrezselymes törtburgonyával, desszertnek jöhet például máglyarakás.

Másoknál nincs karácsony töltött káposzta nélkül, ehhez levesnek szintén valami krémleves ajánlott, desszertnek egyszerű és nagyszerű a mákos guba, melyet nálam az ihlet általában ilyenkor, hogy a mákos bejgli elkészülte után rajtam marad egy tál máktöltelék.

A mákos guba vaníliasodóval igazán különlegesen finom desszert.

Az egyik internetes oldal sajtkrémlevest ajánl cipóban, friss újhagymakarikákkal, mások a halat kedvelik karácsonykor, halászlé, harcsapaprikás formájában, utóbbit túróscsuszával, sült szalonnával tálalhatjuk.

Férjem kedvence is előfordul nálunk desszertként ilyenkor (is), mely a népszerű Sacher torta, s bizton állíthatom, hogy elkészítése annyira egyszerű, hogy vetekszik a mákos gubáéval.

Az egyik klasszikus karácsonyi étel a sült kacsa, párolt lilakáposztával, krumplipürével, s esetleg, ha elfogadnak egy diétásabb, alakbaráta verziót a körethez, akkor a zellerpürét ajánlom figyelmükbe.

Aki szereti a kocsonyát, az ilyenkor elkészíti, kiváló étel a karácsonyi ünnepkör idején.

Az édesszájúak válogathatnak a karácsonyi édességek között: ilyenkor sok háznál készül hókifli, a klasszikus diós és mákos bejgli, zserbó, linzer, narancsos és diós, gesztenyés édességek, pudingok. Természetesen a mézeskalács sütés, dekorálás és evés is kötelező része az ünnepnek.

A karácsonyi időszak nemcsak a lelassulás, a befelé figyelés, a meghittség ideje, hanem a finomabbnál finomabb ízek időszaka is, melyet a legjobb együtt elfogyasztani a szeretteinkkel egy hatalmas ünnepi asztalnál.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.