Menü

Finom és egyszerű pástétomok– avagy hogyan dobjuk fel a vacsorát!

Nem tudom más családoknál ez hogy van, de mi amint belépünk az otthonunk ajtaján délután a munka, suli és bölcsi után, a gyerekeim úgy keresik a vacsorát, mintha nem együtt értünk volna éppen haza, hanem otthon főzőcskéztem volna. Nekem már a hazafelé úton össze kell tennem fejben, hogy mi a leggyorsabb étel, amit a családnak tálalhatok.

Nem szeretek éhesen vásárolni, mert akkor szinte minden is a kosárba kerül, ezért már napközben kitalálom, mi készül este a konyhában, gyorsan, egyszerűen, frissen. A rántotta, a virsli és a melegszendvics, meg a felvágott egy idő után unalmassá válik, ezért jók a szendvicskrémek, pástétomok, melyeket akár előző este is elkészíthetek, de frissen sem tart pár percnél tovább.

Háziasszonyok számára azért valljuk be, nem elhanyagolható, hogy előre elkészíthető egy étel.

Aki szereti és eheti a tejtermékeket, könnyen összedobhat egy körözöttet vagy édes túrókrémet is, kevés gyümölccsel, esetleg zöldfűszeres joghurtos mártogatóst valami zöldséggel.

Ilyen például a tojáskrém, melyhez főtt tojás, vaj, só, bors, mustár és krémsajt kell, midnent összekeverve egy villával gyors szendvicsfeltét, de ha esetleg vendégváró falatnak szánjuk, akkor paprikába is tölthetjük.

A tonhalkrémet a vizes alapú tonhalkonzervből készítem, melyet lecsepegtetve, citromlevet, majonézt hozzátéve egy egészségesebb kenyérrel tökéletes és laktató étel, s nem mellesleg remek fehérje- és omega-3 forrás.

A maradék csirkemájból nálunk gyakori a házi májkrém, majoranna, zöldfűszerek és egy botturmix kell hozzá, esetleg hagyma, fokhagyma.

Az avokádókrém édesen és sósan is finom, nagyon érett avokádót kell találni hozzá és a krémes húsából fokhagymás kenyérfeltét, vagy édesítővel, némi tejszínnel és kakaóporral elkészítve ízletes csokoládékrém lehet.

A pástétomok királya a libamájpástétom, melyet gyakran ízesítenek szarvasgombával, konyakkal, vagy aszalt szilvával, ám ez már a vendégváró falatok megkoronázása mintsem gyors vacsora.

Nagyon hamar elkészül a borsos kacsamájpástétom, vajjal, tejszínnel, mustárral és fűszerekkel kikeverve igazi ínyencfalat.

A pástétomok általában gazdag, laktató fogások, könnyen változatossá tehetők és mindig garantáltan sikeres ételek, kísérletezzünk bátran!

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!