Menü

Bőrápolás télen

Bőrünk nemcsak védelmezőnk, hanem szabályozza a testhőmérsékletünket is és tárolja a szükséges energiát. A külső környezeti hatások (nap, dohányzás, alkohol) és a belső tényezők (nem megfelelő táplálkozás, vitaminhiány, elegendő folyadékfogyasztás hiánya, öregedés) folyamatos veszélyt jelent a bőrünkre, emellett a hideg vagy meleg levegő, az évszakok váltakozása is próbára teszi bőrünk egészségét. Megfelelő ápolással azonban megóvhatjuk, megőrizhetjük egészségét.

Hogyan ápoljuk megfelelően a bőrünket, hogy egészséges, szép maradjon?

Az első és legfontosabb lépés, hogy ismerjük bőrünk típusát, hiszen nem mindegy milyen fajta bőrápolásra van szükségünk. A téli arcápolás történhet, krémekkel, természetes olajokkal, arcpakolásokkal.

Az arcbőrt – a típusának megfelelően – minden nap tisztítani, tonizálni és hidratálni kell, ezek a napi bőrápolási rutin részei, ezen felül szükség lehet speciális bőrápolásra is, amennyiben bőrproblémáink ezt szükségessé teszik.

A téli szezon az év legkíméletlenebb időszaka, a napfény hiánya, a hideg, a szeles, csapadékos, fagyos idő mind gondosabb bőrápolást igényel.

A téli időjárási viszonyok gyakran nem kímélik az arc és test bőrét, ugyanis a hideg levegő és a csípős szél kiszáríthatja, amelyre rátesz még egy lapáttal fűtési szezon száraz, meleg levegője.

Amikor a bőr veszít nedvességtartalmából, ahhoz kellemetlen száraz, húzódó, viszkető érzés is társulhat.

Talán nem köztudott, de a nagy hidegben a hidratálással is óvatosan kell bánni, hiszen a bőr felső rétegeibe frissen bejuttatott nedvesség megfelelő védelem nélkül megfagyhat, ez pedig nem tesz jót a bőrnek.

Aki kedveli és használja a hidegen sajtolt természetes olajokat, ők tudják, hogy a növényi olajak számos tápanyagot tartalmaznak, amelyek védik, erősítik a bőrt, segítik fenntartani a rugalmasságát és nagy számban tartalmaznak antioxidánsokat.

Télen talán ez nincs annyira a köztudatban, de ilyenkor is ajánlott fényvédő készítményeket használni, hiszen a téli napfény esetében is gondoskodni kell a megfelelő UV-A és UV-B védelemről.

A bőröd a testünk elsődleges “védelmi vonala”, nagyon fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes téli bőrápoló rutint. Ha olyan bőrproblémáink vannak, melyek kozmetikumokkal nem javíthatók, akkor mindenképp fel kell keresni egy kozmetikust, vagy bőrgyógyászt.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.