Menü

A kutya hatása a gyerekekre

Gyermekkoromban lakótelepen éltünk, kevés négyzetméteren, s sajnos sosem tapasztaltam meg, milyen érzés, ha van háziállatunk. A gyerekeim többször is kérték, hogy legyen kutyánk, azonban mielőtt kutya mellett döntünk, mely véleményem szerint egy óriási felelősség, fontos körülnézni, hogy mely fajta kutyák jöhetnek kisgyerekek mellett szóba és milyen hatása van a gyerekekre.

Helyesbítem a felső sorokat, a gyerekeim kaptak kutyát, kettőt is, azonban ők anyósomnál élnek, egy számukra tökéletesen megfelelő kertes, udvarral rendelkező vidéki családi házban, ahol megfelelő körülmények között nevelkedhetnek.

Elmondom azért, hogy én általában félek a kutyáktól, ám ezeket a hatalmas „plüssmedvéket” én is elsőre megszerettem.

Szerintem érezték az állatok, hogy kihez kell odajönni, odabújni, mert egyből engem találtak meg, aki pont inkább messziről szereti szemlélni ezeket az amúgy barátságos állatokat. A kutyusok megérkezésével én egyre több olvasnivalót kerestem a világhálón az ebekkel kapcsolatban, hiszen azt gondolom ez minden állattartás alapja.

Egyetlen hörcsögünk van otthon, az ő gondozásáról hetekig olvastam, mielőtt gazdáivá váltunk, úgy gondolom, ez a felelős állattartásnál elengedhetetlen.

Nézzük a kutyák és a gyerekek kapcsolatát!

A gyermekek és kutyák között lévő különleges kapcsolatról számos történetet olvashatunk, s egyik legfőbb tény, hogy a gyerekek egy háziállat mellett felelősséget tanulnak, hiszen az állatot minden nap gondozni kell, ebből kifolyólag a gyerekek vitathatatlanul több időt töltenek a szabadban és a sok kutyasétáltatással sokkal többet mozognak, mintha az x-boksz, vagy a számítógép, telefon előtt töltenék el a délutánjaikat.

A gyerekekre gyakorolt pozitív hatások egyike, hogy erősödik az immunrendszerük a háziállatok által, mely szintén nem utolsó szempont.

Szakemberek szinte testvéri kötelékhez hasonlítják a kutya és a gyermek barátságát, ugyanis minden gyermekek számára hatalmas előny, ha kutyával nőhet fel. Ez csökkenti a szorongásukat, a stresszszintjüket, és támogatja a szocializációjukat.

Természetesen, ahogy említettem is, érdemes utánanézni, hogy milyen fajta kutyus való kisgyermekek mellé, ugyanis vannak olyan kutyák, akik kifejezetten rajonganak a gyermekekért, ám előfordulhat, hogy az adott eb kifejezetten tart a gyerekektől.

A magam részéről továbbra is ragaszkodom egyébként ahhoz az állásfoglaláshoz, hogy amikor beadom a derekam a családnak és kutyát veszünk magunkhoz, mindenképp állatmenhelyről fogom ezt megtenni.

Alvás a gyerekkel – együtt vagy külön?

Együtt vagy külön aludjunk? Legyen-e külön szobája a gyereknek? Gyermeket nevelő szülők körében ez az egyik legmegosztóbb kérdés. Két határozottan elkülönülő tábor áll egymással szemben.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.