Menü

Bizarr ízek, különleges fagyik

A libamájas fagyit azt hiszem én nem kóstolnám meg, de egy édes ízvilágú, különlegesebb fagyikehelyre nem mondanék nemet. Meddig szeretjük feszegetni a határainkat és mi az az ízvilág, ami már inkább sokkoló? Kóstoljuk végig a palettát!

Nyáron egy hűsítő tölcséres fagyi vagy fagylaltkehely a desszertek csúcsa. Van, aki ragaszkodik a klasszikus, megszokott ízekhez, mint a csokoládé, vanília, citrom, mások pedig kalandvágyóak, s éppúgy megkóstolnak egy baconos túrós csusza ízű, vagy akár egy sörízű desszertet.

Rengeteg fagyizó van világszerte, s szezonban nem ritka, ha némely szakember a különlegesebb ízekkel akarja becsalogatni a hűsítőre vágyó vendégeket.

A minden mentes, vagy vegán, diétás fagylaltkreációk már – már alapdolognak számítanak a legtöbb fagyizóban, ám létezik ma már céklás fagyi, látunk sajtos, libamájpástétomos, baconos ízeket, kóstolhatunk spagettis jégkrémet és még sok slágerterméket.

Gyantaízű fagylaltot lehet kérni például Görögország némely cukrászdájában, melyet meggybefőttel tálalnak.

A különleges ízesítésekben a finnek verhetetlenek: van citromos-medvecukros, banános, karamellás, akár vargányás-karamellás, almás és áfonyapités, sőt még kátrányfagyi is, hogy utóbbival sokkoljam a kedves olvasóinkat.

Az írek készítenek barnakenyér-ízű fagyit, Svédországban pedig a sós édesgyökérfagyi a sláger.

Sokan egy kalap alá veszik a fagylaltot és a jégkrémet, pedig valójában nagyon is különbözőek, s ha már itt tartunk, mi a különbség?

A két termék között már a készítés és az alapanyagok között is van eltérés, de a legegyszerűbb talán arról megjegyezni őket, hogy a fagyit a fogyasztás helyszínén készítik, míg a jégkrémet nem, egy biztos, mindkettő közkedvelt nyári slágertermék.

S mit tegyünk, ha nem jutunk el különleges cukrászdákba, fagyizókba a nyáron?

Nos, készítsünk otthon csodás házi fagylaltokat mi magunk!

A házi fagyi elkészítéséhez még fagylaltgép sem kell. Egyszerűen, ha megfagyott, keverjük át turmixgépben az egészet. Nézzünk egy klasszikus vaníliafagylaltot, melynek a hozzávalói a következők:

15 dkg cukor

2 tojás

4,7 dl tej

2 vaníliarúd

5 dl tejszín

A cukrot, a kicsit felvert tojást, a tejet és a felhasított vaníliát tegyük egy lábasba, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg az állaga krémes nem lesz. Ha kihűlt, tegyük a mélyhűtőbe. A tejszínből verjünk kemény habot, majd a félig megfagyott krémmel keverjük össze, és tegyük vissza a mélyhűtőbe.

Azt hiszem ezt ma még én is elkészítem délutánra, mire jönnek haza a gyerekek táborból!

Martinka Dia

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!