Menü

Nyaralni okosan? Lehetséges!

A megdrágult élet és az infláció ellenére mindenki szeretne nyáron nyaralni menni, hiszen ilyenkor van lehetőségünk arra, hogy kikapcsolódjunk és feltöltődjünk, ez azonban anyagilag igen megterhelő. Spórolni ilyenkor is sok mindenen lehet. nézzük min tudunk kicsit spórolni nyaralástervezéskor?

Sokat számít, hogy mikor foglaljuk le a szállást. Az időben történő foglalás általában kedvezőbb árakat kínál. Érdemes előre tervezni és lefoglalni már télen vagy előző szezonban a következő évi utazást. Az utolsó pillanatra nem jó hagyni ezt, mert akkor a már a választék is kevesebb és a költségek is jóval magasabbak.

Ha ennyivel előre nem tudjuk megtervezni a nyaralást, akkor a last minute ajánlatokat kell megkeresni, ehhez szükség van némi rugalmasságra, hiszen ilyenkor az utolsó pillanatokban kínálják kedvezőbb áraikat a szállodák.

Spórolni lehet azzal is, ha olcsóbb úticélt választunk, a legdrágább hotel helyett tökéletes lehet egy panzió is, nagycsaláddal, gyerekekkel egy vendégház, ahol nem zavarunk senkit és amelyek általában olcsóbbak is. Ilyenkor az ellátás és a programok a mi feladatunk, de mindenképp egy költséghatékonyabb alternatíva a kikapcsolódásra.

Hűtőtáska és néhány alapvető élelmiszer. Ez nagyon hasznos tud lenni egy vízparton, hiszen nem kell megvenni a méregdrága vizet, üdítőt, vagy sört.

Apartman és saját ellátás. Ez is olcsóbbnak mondható, mint bármely wellnesshotel, igaz ilyenkor az étkezési költségek jelentős részét nekünk kell állni és megoldani, hiszen apartmanban nem adnak reggelit, vacsorát, ezzel azonban nem csak pénzt takaríthatunk meg, hanem a helyi ételeket is kipróbálhatjuk, érdemes ellátogatni a helyi piacra.

Használjunk tömegközlekedést vagy vigyünk biciklit, ezzel nem csak pénzt takarítunk meg, hanem környezetbarát megoldás is.

Ha nyaralunk, mindig érezzük, hogy illik vinni valami kis ajándékot, szuvenírt a családnak, azonban ez nem kell, hogy kötelező legyen, ha mégis szeretnénk valamit vinni, akkor válasszunk olyat, ami nem porfogó, vagy a 654. hűtőmágnes, hanem válasszunk valami olyat, aminek értelme is van, és a helyieket támogatjuk vele. Egy helyi termelőtől vásárolt finomság például remek, mint újabb műanyag vackok horror áron.

Kössünk utasbiztosítást! Ne gondoljuk azt, hogy az utasbiztosítás csupán kidobott pénz, hiszen az ember sosem tudhatja, mikor történik egy nem várt baleset, ami miatt súlyos pénzösszegeket kell kifizessünk.

Bár nyilván a nyaralás valahol egyet jelent a pénzköltéssel, mégsem kell, hogy hatalmas költségekbe verjük magunkat, egy utazás lehet okos és tudatos is, ehhez a fenti tanácsokat érdemes figyelembe venni és megfogadni. A spórolással nem az a célunk, hogy mindenről lemondjunk, vagy ne vehessünk egy fagyit a gyereknek, hanem az, hogy kerüljük el a felesleges pénzköltést és limitáljuk a kiadásokat, kímélve ezzel a családi kasszát.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.