Menü

A mezítláb járás jótékony hatásai!

Ki ne hallotta volna már, hogy mezítláb járni egészséges, s ha belegondolunk, hogy elődeink évezredeken át mezítláb jártak, talán ez nem is tűnik olyan lehetetlen ötletnek. Mai kényelmes világunkban azonban ez ritka, kényelmes cipőt, megfelelő zoknit hordunk, a mezítláb járás pedig háttérbe szorul, pedig nagyon sok előnye van.

Lúdtalp-problémák kezelésére mindenképp az egyik legmegfelelőbb „gyógymód”, de ettől függetlenül is nagyon egészséges, ugyanis többek között aktiválja az izomzatot, véd a deformációtól, megelőzi a visszér problémákat és edzi az izmokat, inakat, de erősödnek a belső szervek is, hiszen a sarkunkban több ezer idegvégződés van.

Ideje megszabadulni a cipőnktől és a zokninktól és kicsit álldogálni a talajon mezítláb, vagy akár elkezdhetünk sétálni is, ha máshol nem, legfeljebb otthon az udvarunkban, a kertünkben.

Talán még nem hallottunk erről, de a mezítláb járás segít a szervezetünk hőszabályozó rendszerének aktiválásában, ezáltal pedig az immunrendszerünk válik ellenállóbbá.

Hogyan segít a hátfájás kezelésében és vajon mi köze a körömgombához?

Nos, mivel a mezítláb járás javítja a tartást, így az izomzatunk és testünk váza is erősödik, ez pedig megelőzi a hátfájdalmakat, a körömgomba ellen pedig azért veszi fel sikerrel a harcot, mert cipő nélkül a lábfejünk szárazon marad, nem izzad, mint például egy zárt cipőben és a keringés is így hatékonyabbá válik.

A legfontosabb érvek egyike a mezítlábas járás mellett, hogy javítja a tartásunkat, megelőzve a hátfájdalmakat, gerincproblémákat, ezért ne halogassunk egy-egy mezítlábas sétát, azonban figyeljünk rá, hogy biztonságos talajt keressünk, nehogy belelépjünk valamibe, ami sérülést okozhat!

Gondoljunk csak arra, milyen jó érzés egy fárasztó nap után otthon lerúgni a cipőinket és végre mezítláb járkálni a lakásban.

A mezítláb járás kisgyermekkorban is nagyon fontos, hiszen jobbá válik a gyerekeknek a talajfogása, az egyensúlyérzete, dinamikusabbá válik a mozgása, jobb lesz a testtartása és jobban szellőzik a bőre, elkerülve a gombás fertőzéseket.

Szerencsére léteznek ma már úgynevezett mezítlábas parkok is, ahol számos járófelületet ki lehet próbálni a családdal a finom homoktól kezdve a durvább kavicsokig. A mezítlábas parkok listáját érdemes megnézni a neten és ellátogatni valamelyikbe.

Hogyan hat a nikotin a szervezetünkre?

A cigaretta elszívása során belélegzett füst 90%-a a tüdőbe jut, innen a vérbe kerül és 8 másodperc múlva eléri az agyat; olyan gyorsan, mint egy vénás injekció.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.