Menü

A zöldalma bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása

A zöldalma az egyik legegészségesebb gyümölcs. Számos tápanyagot tartalmaz, például proteint, vitaminokat, ásványi anyagokat és rostot. Ezek nem csak enyhítik az emésztési problémákat, de hatékonyan csökkentik a vér koleszterinszintjét, stabilizálják a vércukor szintet és növelik az étvágyat.

A zöldalma egészségre gyakorolt jótékony hatása

1. Magas rosttartalom:

Sokféle alma található a boltok polcain, általában a pirosak és a zöldek a leggyakoribbak, melyek közül az utóbbi kissé savanyú, de édes ízű.

A zöldalma sok rostot tartalmaz, amelyek tisztítják a szervezetet és serkentik az anyagcserét, így a bélmozgásokat is. Tanácsos az almát a héjával együtt elfogyasztani.

2. Ásványi anyagok:

A zöldalma számos ásványi anyagot tartalmaz nyomokban, például vasat, cinket, rezet, mangánt, káliumot, stb., amelyek létfontosságúak az egészséges szervezet számára. A vas például növeli a vérben az oxigénszintet és serkenti az anyagcserét.

3. Alacsony a zsírtartalma:

A zöldalmát azok is fogyaszthatják, akik figyelnek a súlyukra. A fogyókúrázók és a rendszeres testmozgást végzők mindenképp egyenek meg egy almát naponta. A zöldalmában lévő anyagok összegyűjtik a zsírt az erek faláról, így segítenek a megfelelő vérkeringés fenntartásában, így megakadályozzák a szívroham kialakulását.

4. Meggátolja a bőrrák kialakulását:

Mivel a zöldalma C-vitamint tartalmaz, megakadályozza, hogy a szabadgyökök kárt tegyenek a bőrsejtekben, így csökkenti a bőrrák kialakulásának kockázatát.

5. Gazdag antioxidánsokban:

A zöldalma olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítik a sejtek felépülését és megfiatalodását. Ezenkívül hozzájárul az egészséges és ragyogó bőrhöz is. Továbbá az antioxidánsok védik a májat és biztosítják annak megfelelő működését.

6. Egészséges és erős csontok:

A zöldalma megakadályozza a reuma kialakulását, mivel segíti a pajzsmirigy működését.

7. Megakadályozza az Alzheimer-kór kialakulását:

Napi egy alma elfogyasztásával csökkenthető az öregkori idegbetegségek (mint például az Alzheimer-kór) kialakulásának kockázata.

8. Megakadályozza az asztma kialakulását:

Igyon rendszeresen almalevet, így csökkentheti az asztma kialakulásának kockázatát, amely egy túlérzékenységi allergiás probléma.

9. Cukorbetegség:

Az alma meggátolja a cukorbetegség kialakulását.

10. Gazdag A- , B- és C-vitaminban:

A zöldalma gazdag A- , B- és C-vitaminban, ezért hatékonyan képes megvédeni a bőrt a szabadgyökök hatásaitól, így belülről biztosítja, hogy a bőr ragyogó maradjon.

A zöldalma bőrre gyakorolt jótékony hatása

11. Öregedésgátló:

A zöldalma kiváló öregedésgátló hatású gyümölcs, mivel a benne található antioxidánsok és rostok sokáig rugalmasan és fiatalosan tartják a bőrt.

12. Szebbé teszi a bőrt:

A zöldalmát tartalmazó arcpakolás mélyen hidratálja a bőrt és eltünteti a ráncokat, miközben szebbé teszi az arcbőrt.

13. Táplálja a bőrt:

Mivel gazdag vitaminokban, a zöldalma táplálja a bőrt és kiválóan ki is világosítja a bőrszínt.

14. Bőrproblémák:

A zöldalma számos vitaminhiányból fakadó bőrprobléma kialakulását megakadályozza.

15. Pattanások:

A zöldalmával hatékonyan kezelhetőek a pattanások is, mivel az alma rendszeres fogyasztásával megakadályozható a pattanások kialakulása.

16. Eltünteti a szem alatti sötét karikákat:

A zöldalmával eltüntethetőek a szem alatti sötét karikák, így a szemek felfrissülnek.

A zöldalma hajra gyakorolt jótékony hatása

17. Korpásodás:

A zöldalma leveléből és héjából készült krém hatékonyan használható a korpásodás megszüntetésére, csak használja a krémet samponként. A zöldalma levével ugyanezt a hatást érheti el, ha rendszeresen átmasszírozza a lével a fejbőrét.

18. Serkenti a hajnövekedést:

A zöldalma erősíti a hajszálakat, ezért serkenti a hajnövekedést és megakadályozza a hajhullást.

A zöldalma kiválasztása és tárolása:

Az alma elég kényes gyümölcs, ezért nagy figyelmet kell fordítani a kiválasztására és a tárolására.

A zöldalma kiválasztása:

• Az alma vásárlásánál válassza a kemény, fényes, szép színű almákat, amelyek nem sérültek.

• Ha lehetséges, inkább vásároljon almát egyesével, mint előre csomagolva, így akár meg is szagolhatja a gyümölcsöt. Ha az alma kellemetlen szagú, ne vegye meg.

A zöldalma tárolása:

Az almát a legjobb a hűtőben tárolni. Csomagolja be az almákat egy légmentesen zárható műanyag tasakba, hintse meg egy kis vízzel, és helyezze a hűtő leghidegebb részébe. Így az alma akár 2-3 hétig is friss maradhat.

Szobahőmérsékleten is tárolható az alma, de csak rövid ideig. Ilyenkor viszont rendszeresen ellenőrizze az almákat, mivel így gyorsabban kezdenek érni és rohadni, mint a hűtőben tárolva.

Az alma felgyorsítja más gyümölcsök érését, mivel egy természetes gázt, úgynevezett etilént bocsát ki magából. Ha ki szeretné használni az alma ezen tulajdonságát, csomagolja be egy műanyag tasakba a még éretlen gyümölcsökkel együtt.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.