Menü

Sikeres emberek szokásai

Sikeres emberek szokásait és viselkedését megfigyelni sokszor motiváló, inspiráló lehet, hiszen ezek a szokások, tevékenységek nem véletlenül jellemzik őket. Ha néhány dolgot elsajátítunk és beépítjük mindennapjainkba, mi is nagyobb eséllyel érhetünk el sikereket.

A gazdag és sikeres emberek nem véletlenül lettek azok, kemény munka és sikert elősegítő szokások tették őket azzá. Milyen szokásaik vannak a sikeres embereknek? Összegyűjtöttük, íme:

A sikeres emberek nem mások dolgaival foglalkoznak, hanem saját magukon dolgoznak.

Az egyik legkárosabb szokás, ha azzal vagyunk elfoglalva, hogy másoknak mije van, hol tartanak és miből. Nyilván a konkurencia helyzetével mindenki valamennyire szeret tisztában lenni, de a probléma akkor kezdődik, ha nem saját céljainkon dolgozunk, hanem a másikra fókuszálunk.

Alakítsunk ki egy olyan szokást, hogy csakis a saját céljaidra figyelünk és nem másokhoz mérjük magunkat.

A sikeres emberek kitartóak akkor is, ha a kudarcok érik őket. Nyilván ők is hibáznak, ők is elbuknak, se fel is tudnak állni, újrakezdik, ha kell, tanulnak a hibáikból és teszik dolgukat tovább. A bukásra eredményként tekintenek, amiből tanulni lehet.

Thomas Edison híres mondatát ismerik? „Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható.”

Tűzz ki célokat, legyenek nagyratörő álmaink!

Célok nélkül nincs siker. Határozzuk el, mit szeretnénk megvalósítani és lássunk hozzá. A célkitűzés álmok határidővel, szokták mondani. Ha csak álmodozunk, nem érünk el sikereket.

Az álmodozást az különbözteti meg a célkitűzéstől, hogy cselekszünk is. A gazdag és sikeres emberek kilépnek a komfortzónából, mindig mernek nagyot álmodni és megdolgoznak érte.

Írd is le a célokat! Ha megfogalmaztuk, mit szeretnénk elérni, vessük papírra.

A vagyonos emberek 67%-a leírja a céljait, míg a szegények mindössze 17%-a teszi ezt meg. A sikeres emberek azt vallják, hogy maga az írás folyamata segít abban, hogy folyamatosan ott legyen az elménkben, amit el szeretnénk érni.

Aki sikeres, nem lustálkodik, korán kel.

Korán kelnek, korán nekiállnak dolgozni, fejlesztik magukat, gyakran kezdik meditálással, sporttal a napot. Kihasználják a kora reggeli időszakot tervezésre, ilyenkor a legproduktívabbak. Ha családunk van, akkor tudhatjuk, hogy amikor még csendes a ház és mindenki alszik, akkor lehet igazi nyugodt én-időnk.

A gazdagok 44%-a három órával előbb kel, mint ahogy dolgozni kezd, míg ez a szegények esetében csak 3%-ra igaz.

A sikeres emberek tudnak nemet mondani. Ezért jut idejük más fontos dolgokra, például önfejlesztésre, nyelvtanulásra. Az egyik legfontosabb szokás, amit ma megtanulhatunk, hogy nem kell mindenkinek mindenre igent mondani. Mondjunk nyugodtan nemet! Ez nem ellenállás, sokkal inkább önuralom.

A gazdag emberek nem költekeznek. Kerülik a felesleges kiadásokat, a túlköltekezést.

Megtakarításaik vannak, hitele helyett. Mi is megtehetjük, hogy megpróbálunk minden hónapban valamennyit félretenni, a fizetésünk bizonyos százalékát. Csökkenthetjük a kevésbé fontos kiadásokat. Mindig lehet faragni a kiadásokon.

A sikeres emberek képzik magukat, fejlesztik magukat, tanulnak, előadásokat hallgatnak, sokat olvasnak és rendszeresen sportolnak. Nem lógnak közösségi oldalakon, nem tévéznek.

A gazdag emberek sokat jótékonykodnak, mindig adakoznak, segítenek másokat és ez náluk nem marketingfogás, hanem mások életének megsegítése. Mindig van kinek adni, keressünk egy nemes ügyet!

A sikeres emberek pozitív emberek társaságát keresik és velük barátkoznak. Nyitottak az új lehetőségekre, optimisták és kizárják környezetükből a negatív embereket.

Természetesen nem lehet ezeket a tulajdonságokat egyik napról a másikra elsajátítani, de sokat lehet tanulni belőlük, s kezdetnek néhányat átvenni, magunkévá tenni és megpróbálni beépíteni a napjainkba.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.