Menü

A Salvus gyógyvíz jótékony hatásai és felhasználási alternatívái

Salvus gyógyvíz összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú gyógyvíz, amely a nagy oldott ásványi sótartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik és Bükkszéken kerül kitermelésre 540 méter mélyről. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi nem csak hazánkban, hanem európai viszonylatban is.

Mire jó és hogyan hat a Salvus gyógyvíz?

A Salvus gyógyvíz különösen hatékonyan alkalmazható megelőzés céljából, továbbá a benne található oldott halogénelemek az egészséges emberek számára is jótékony hatásúak: inhalálás útján eredményesen segíti a légutak megtisztulását, így ajánlott az egyébként egészséges dohányosoknak, "városlakóknak", poros környezetben dolgozóknak.

Gyomorproblémák esetében is hatékony segítség lehet: gyomorhurut és gyomorfekély kezelésére, túlzott savtermelés okozta panaszokra és gyomorégésre egyaránt bátran fogyasztható.

Légúti gondok, megbetegedések esetén látványos és gyors segítség lehet a Salvus vizes inhalálás. Különösen ajánlott asztmatikus panaszok, a légutak hurutos, vagy nehezen ürülő váladékképződéssel járó megbetegedéseiben (egyes allergiás betegségek: pl. szénanátha) szenvedők, krupp-szindróma kiegészítő kezelésére, a köhögés minden típusára, erősen igénybe vett hangszálak regenerálására, rekedtség megszüntetésére.

Mit jelent a Salvus vizes „gyógyklíma”?

Sokan tapasztalhatják, hogy légzőszervi megbetegedések esetén jobban érzik magukat tiszta, sós párás levegőben. Ennek oka, hogy a sós pára belégzése a letapadt, szívós váladékot fellazítja, és könnyebbé teszi annak kiürülését. A pollenszegény levegő hatására pedig a virágporra érzékenyeknél szinte az első naptól csökkennek az allergiás tünetek. A gyógyklímát otthonunkban is előállíthatjuk olyan eszközzel, amely alkalmas arra, hogy a Salvus gyógyvizet megfelelő mennyiségben a levegőbe juttassa és ezáltal ködöt képezzen, amely belélegzéssel a mély légutakba juthat és kifejtheti jótékony hatását.

A Salvus gyógyvíz felhasználásának módozatait tekintve beszélhetünk:

inhalálásról

párásításról

ivókúráról

A Salvus gyógyvíz inhalálását az arra alkalmas készülékek, inhalátorok révén valósíthatjuk meg. Segítségével hatékonyan kezelhetők a felső- és alsó légúti krónikus gyulladások, asztma és tüdőgyulladás is. Az inhalátor a gyógyvizet apró szemcsékké porlasztja, majd sűrített levegő segítségével a tartozék arcmaszkon vagy az orrszondán keresztül juttatja a légutakba, így gyors, biztonságos és kényelmes kezelést biztosít.

A Salvus gyógyvizet párásítás útján is belélegezhetjük, amelyben a párásítókészülék lehet segítségünkre. A Salvus vízzel való párásítás nagyon jó hatással van a felső légúti megbetegedésekre, tisztítja a légutakat, a vele való inhalálás gyulladáscsökkentő és hurutoldó hatású.

A Salvus gyógyvizes párásítás során a gyógyvíz magas ásványi anyag tartalma miatt nagy mennyiségű fehér por fog keletkezni. Érdemes egy kisebb helyiségben, pl. fürdőszobában párásítani, főleg megbetegedés esetén, így növelhető a hatékonyság és a pára lecsapódásakor keletkező finom por tisztítása is könnyebb.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.