Menü

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük. 2024-ben a húsvét március 31-re esik.

A legjobbak mindig az olyan ötletek, amiket mi magunk, akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk. A klasszikus húsvéti dekorációk közé tartoznak a színes díszek, a festett tojások, a nyuszifigurák, csibék, virágok.

Húsvétkor általában a húsvéti asztal dekorációja a leggyakoribb, mivel a legszembetűnőbb az étkezőasztal, melyet sokféle módon lehet dekorálni. Tehetünk az étkezőasztalra friss virágokat, egy szép terítőt, asztali futót, festett tojásokat.

A húsvéti asztalról nem hiányozhat egy tál hímes tojás.

Ha a környezettudatos életmód híve valaki, akkor a húsvéti tojás festést a boltban kapható festékek helyett megoldhatja természetes anyagokkal is:

⦁ sárgához használhatunk kurkumát

⦁ narancssárgához kiváló a pirospaprika

⦁ zöld színhez spenótot vagy csalánlevelet forrázzunk

⦁ rózsaszínhez céklát használjunk

⦁ lilához ibolyaszirmokat szoktak forralni

⦁ kékhez vöröskáposztát javasolt

⦁ barnához diót, piroshoz pedig festőmályvát érdemes.

Az alapanyagokat forraljuk fel vízben, majd mártsuk bele a tojásokat.

A gyerekek sokszor az iskolában, óvodában is készülnek ünnepi dekorációval, ezeknek is keressünk megkülönböztetett helyet, nagyra fogják értékelni.

Létezik húsvéti koszorú is! Nemcsak adventkor, de húsvétkor is készíthetünk koszorút, ehhez tavaszias hangulatú díszekkel kirakott koszorúalapra van szükségünk, melyre húsvéti díszeket helyezünk, például apróbb tojás-, nyuszi- vagy csibedíszeket, zöld ágakat, barkát.

A kreatív és hobbiboltokban sokféle dekor elem közül válogathatunk, a rögzítésben pedig ragasztópisztoly segít.

A ajtódísz is mindig népszerű! Akárcsak a koszorúra, úgy az ajtódíszre is kerülhetnek kifújt és megfestett tojások, csirke- vagy fürjtojások, színes szalagok, masnik és bármely tavaszi vagy húsvéti motívum.

Tradicionális húsvéti dísze a lakásnak a tojásfa, mely gyerekekkel együtt is elkészíthető. Rügyező faágat, vagy barkaágat díszítsünk fel színes szalagokkal, masnikkal, illetve tojásdíszekkel.

Húsvéti finomságok

Nem igazi a húsvéti asztal valamilyen finom süti nélkül. Legyen szó hagyományos, kelt tésztából készült kalácsról, fél óra alatt összedobható édességről vagy valamilyen mentes finomságról, a család ízlése szerint sokféle étel kerülhet ilyenkor az asztalra. Aki szeret a konyhában tevékenykedni, ilyenkor nagy örömmel készít különböző kalácsokat, tortákat. Akinek ez nem a kedvenc időtöltése, az szívesen veheti a klasszikus sütik egyszerűsített változatait, például gyorsan összedobható muffin formájában.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.