Menü

Lustaság fél egészség? Avagy a semmittevés előnyei

A lusta embereket gyakran megbélyegzik. Sokan úgy vélik, hogy a kemény munka számít, a semmittevés pedig nem vezet sehová, a lusta ember nem lesz sikeres az életben, más tanulmányok szerint a lustaságnak számos előnye is akad. Miért és hogyan lehet hasznos a lustaság? Erről lesz ma szó.

Amikor képtelenek vagyunk rászánni magunkat arra, hogy nekiálljunk annak, amit terveztünk, vagy amit muszáj lenne megcsinálnunk, bizonyos tanulmányok szerint nem is kellene olyan mérgesnek lennünk magunkra.

Egy lusta ember azért képes okosan és hatékonyan cselekedni, gondolkodni, mert mindig a legegyszerűbb megoldásokat keresi, s lehetséges, hogy épp emiatt tudja kiváló minőségben elvégezni az adott feladatot.

A lustaság segít optimalizálni a folyamatokat, hiszen ahhoz, hogy valamit rövid időn belül elvégezzünk, bizonyos folyamatokat automatizálni kell, hogy ne legyen időpazarlás. Egy lusta ember biztosan kitalál valamit, hogy mielőbb végezzen a munkával, ennek eredményeként a munkafolyamatot gyorsabban elvégzi.

A lusta emberek jó tulajdonsága, hogy tudják, hogyan kell rangsorolni!

A lusta emberek a munka megkezdése előtt elgondolkodnak, hogy megéri-e az erőfeszítés, amit a végén kapnak cserébe. Ha egy lusta ember azzal érvel, hogy a lustasággal megspórolt időt olyan dologra fogja fordítani, ami számára igazán fontos.

A lusta ember mindent megtesz, hogy ne keveredjen felesleges konfliktusokba, így általában megakadályozza azokat. Olykor a vezetők között is akadnak lusta emberek, ők tudják a legjobban, hogyan lehet leosztani a feladatokat, ettől függetlenül lehet jó vezető.

Lusta ember okos?

Akik szerint igen, ők azzal érvelnek, hogy lustaságuk miatt kevesebb időt fordítanak a feladataikra, emiatt kreatívabbnak kell lenniük és tudniuk kell, hogyan tudják maximálisan kihasználni az erejüket a gyorsabb eredmény elérése érdekében.

Lustaságunk mértéke és gyakorisága összefügg azzal, mennyire vagyunk általában véve lelkiismeretesek, fegyelmezettek, céltudatosak, ugyanakkor az is közrejátszik, hogy mennyire rendelkezünk a feladathoz szükséges készségekkel.

A lusta emberek szeretik hangoztatni, hogy a lustaság nem a legrosszabb jellemvonás, hiszen előnyükre is tudják fordítani, ezzel rengeteg lehetőséget adva az életben, arról nem is beszélve, hogy mindenkinek szüksége van a szünetre és a pihenésre. Ettől természetesen nem kell beletörődnünk abba, hogy örökké halogassuk a teendőinket és a semmittevés legyen a nap nagy része, de olykor megengedhetjük magunknak a lazítást.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.