Menü

Miért nem jó, ha sok nő dolgozik együtt?

Ha egy munkahelyen csak nők dolgoznak vagy sok nő dolgozik együtt, akkor az az esetek többségében konfliktusokhoz vezethet. De mi lehet ennek az oka? Mi az a méhkirálynő-szindróma?

Sok nő tapasztalta már, hogy más nők megnehezítik az életüket a munkahelyükön, sőt, adott esetben még a felmondáson is gondolkodtak már. Az 1970-es években a tudósok még kifejezést is alkottak a jelenségre, ez pedig a "méhkirálynő-szindróma".

Miért vannak konfliktusok a munkahelyen?

A munkahelyünk nem véletlenül a konfliktusok legtermékenyebb táptalaja – olyan emberekkel töltjük ott együtt időnk jelentős részét, akiket nem önként választunk. Egyes hozzáállás szerint a konfliktusok életünk természetes velejárói, sőt előnyünkre is válhatnak, ha megtanulunk jól bánni velük. A konfliktus esély a fejlődésre.

Szakértők szerint a konfliktuskezelés és az annak alapját képező kommunikáció is mind lényegében jól fejleszthető készségek.

Hogyan kezeljük a munkahelyi konfliktusokat?

Mivel a munkahelyi konfliktusok nagyszabású válságokat képesek kiváltani, a lehető leggyorsabban kell kezelni őket. Ha sikerül beazonosítanunk, hogy mi konfliktusaink elsődleges okozója, máris elindultunk a megoldás felé, ám sajnos nem létezik egyetlen, univerzális gyógyír, amellyel minden munkahelyi gond egy csapásra megoldódik, van azonban néhány olyan gondolat, amellyel sokat tehetünk a munkahelyi harmonikusabb légkör megteremtéséért.

A konfliktuskezelés azért szükséges, mert, ha képesek vagyunk rendezni szakmai kapcsolatainkat, akkor a munkahelyi nézeteltérések nem emésztik fel energiáink nagy részét, jobban tudunk a feladatainkra koncentrálni.

A munkahelyi konfliktusok sok esetben abból fakadnak, hogy mindannyiunknak mások a szükségleteink, más igényeink és követelményeink vannak. A munkahelyi konfliktusok lehetnek nyíltak vagy rejtettek, de ha hosszú ideig nem oldódnak meg, a krónikus stressz mellett a csapatok felbomlásához is vezethetnek.

Mi a megoldás?

Kommunikáljunk! Kezdeményezzünk! Beszéljünk a konfliktus kiváltó okáról! Vállaljuk fel tévedéseinket, vállaljuk fel a felelősséget és keressük meg közösen a megoldásokat. Ha egyedül nem boldogulunk, jelezzük a vezetőnek, aki segíthet olyan mediátort lehet keresni, aki elősegíti a kommunikációt és a megoldás megtalálását. Mindenképp egy külsős, pártatlan mediátor a legjobb megoldás.

A munkahelyi konfliktusra nem szabad feltétlen rosszként tekinteni, amit mindenáron el kell kerülnünk. jelzi, hogy valamit meg kell változtatni, hogy a kollégák között kialakult különbségeken és ellentmondásokon dolgozni kell.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.