Menü

Veszélyes adalékanyagok

Vásárlásunkkor érdemes odafigyelni, hogy az adott élelmiszer milyen összetevőket tartalmaz, mert bizony sok olyan van, ami sajnos káros. Mik azok, amikre figyeljünk?

Jó választás édesítőszerre váltani?

Az édesítőszerek szinte alapdolgok egy fogyókúra, testsúlycsökkentő diéta esetén. Kalóriamentesek, nem emelik a vércukrot, segítik a diéta hatékonyságát, kevesebb lemondással járnak az étkezések, azonban fontos, hogy mértékkel fogyasszuk őket, figyeljünk arra, mely típusokat válasszuk és tartsuk szem előtt a lehetséges hátrányaikat is.

Mi a másodlagos dohányfüst és miért veszélyes?

Mit is jelent a másodlagos dohányfüst? Lényegében mások füstjét, amelyet a nemdohányzók is belélegeznek, akaratuk ellenére. Ez pedig passzív dohányzásnak minősül.

Mi a baj a feldolgozott húsokkal?

A feldolgozott hústermékek és bizonyos betegségek közötti összefüggéseket vizsgálva arra vagyunk kíváncsiak, valóban betegségeket okozhatnak a különféle feldolgozott ételek, húskészítmények.

Káros kozmetikumok – jobb, ha nem használod

Meglepődnél, ha olykor tüzetesen végigolvasnád az arckrémed, az alapozód, a krémeid, a tusolód, az arcpakolásaid, a dekor kozmetikumaid összetevőinek listáját! Pedig van belőlük a fürdőszobapolcon dögivel. Állítólag egy átlagos nő százhatvannyolc, egy férfi nyolcvanöt kozmetikai összetevőt ken magára egyetlen nap alatt.

Harmadlagos dohányzás. Mi az?

Aktív dohányos maga a cigarettázó, ezt tudjuk, a passzív dohányzástól pedig a dohányosok környezetében élők szenvednek, azonban létezik a harmadlagos dohányzás okozta állapot, ennek hatásairól is kell beszélni.

Rákkeltő ételek. Vajon van belőlük a konyhádban?

Nyugodtan kimondhatjuk, a rákos megbetegedések mintegy 35 százaléka a helytelen táplálkozás számlájára írható. Vajon mi kerüljön tiltólistára, ha tudatos, egészséges, betegségeket megelőző táplálkozás mellett döntünk?

Amit nem érdemes boltban venni

Ma már bármit megvehetnünk a bevásárlóközpontokban, szupermarketekben, azonban van néhány termék, amit nem érdemes a boltokból beszerezni.

A tudatos vásárlás nem pénztárca kérdése

Sok rákkeltő anyagot, „szemét” kaját, adalékanyagot, műételeket és temérdek édességet veszünk, hozzádobunk mindig egy újabb műanyag szatyrot, néhány csokit, kekszet és plusz két nápolyit a fizetésre várva. Nem megvesszük, amit kell, hanem vásárolgatunk. Ha van is cetlink, kétszer annyi termék kerül a kosárba. Miért?

Mi lesz a szalonnával?

Szinte komplett hisztéria tört ki a hírre, miszerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalosan is a rákkeltők közé sorolta a feldolgozott hústermékeket és a vörös húsokat. Persze, mint minden hisztéria esetén, itt is rengeteg a félreértés és a csúsztatás.