Menü

Ezt próbáld ki: Regatta Cycle!

  • Dátum: 2013.04.07., 10:47

Az evezős tréning egy olyan sportág, amely már az első pillanattól kezdve felébreszti a test mozgásvágyát , segít levezetni a feszültséget és mindemellett könnyen és gyorsan jutunk el a megfelelő fittségi állapotba.

A Regatta Cycle közel két évtizede már igen népszerű mozgásforma Nyugat-Európában, azonban nálunk mindössze öt-hat éve jelent meg a fittnesz termekben. Főként a fővárosban és néhány nagyobb vidéki nagyvárosban próbálhatjuk ki a csoportos evezőórát, azonban, ha alkalmunk adódik rá, semmiképpen se hagyjuk veszni a lehetőséget. A Regatta Cycle, ahogy a spinning is, aerobikteremben, edzővel, zenére történik. A terhelés megfelelő beállításával egész órán át a zsírégető tartományban evezhetünk, de akár az állóképességet is növelhetjük, hiszen ez a mozgásforma erre is lehetőséget biztosít.


A szabadtéri változat

A Regatta Cycle amerikai fejlesztés, a vízi evezés biomechanikáját utánozzuk közben. A gép elején található egy mókuskerék, ami a valódi vízi evezéskor fellépő ellenállást biztosítja. Az egyedi ellenállásnak köszönhetően mindenki a számára megfelelő terhelést kapja, hiszen az ellenállás mértéke a kifejtett erő nagyságától függ, vagyis minél nagyobb erőt használunk, annál nagyobb lesz az ellenállás is.

Az evezés jótékony hatása, hogy kíméli az izületeket. Ciklikus, összetett mozgásként a legtöbb izomcsoportot alaposan megdolgozza. Rendkívül hatásosan fejleszti a lábszár, a comb, a far, a hát, a csípő-horpasz, a váll, a kar izmait.

Az edzés úgynevezett Concept 2 evezős ergométeren zajlik. Ezen a gépen a kijelző segítségével nyomon követhetjük a megtett távot, a teljesítményt, az elégetett kalóriát.

A szakedző segítségével könnyen elsajátíthatjuk az evezéstechnikát, s kezdőként, attól függően, hogy milyen céllal vágunk neki a tréningnek, többféle lehetőség közül választhatunk. Kötött tempóban, alacsony intenzitással mozogva jobbára zsírt égetünk és fogyunk. Fejleszthetünk gyorserőt, ehhez sorozatokat kell végezni. Végezhetünk fél és teljes piramisedzéseket, aerob jellegűeket is, amikor az állóképességünk növelése a feladat.

Kapcsolódó cikkünk:
„Ezt próbáld ki!”- Falmászás, sziklamászás
Ezt próbáld ki: zumba
„Ezt próbáld ki!”- Heti sportajánlatunk: a squash

Fotó: sxc.hu

Szépségszalon - otthon

Az otthoni szépségápolás előnye, hogy olcsó, gyors, könnyű, kéznél van s még bevásárolni sem kell hozzá különleges alapanyagokat, hiszen a konyha és a hűtőszekrény tele van szépítő élelmiszerekkel. Mindenkinek jár egy kis kényeztetés! Cikkünkben néhány hasznos és egyszerű szépségtippet gyűjtöttünk össze.

Itt a lehetőség, hogy kipróbáljátok a Viadalt!

Szeptemberben az ország két pontján, Veszprémben, illetve Budapesten is lehetőségetek nyílik kipróbálni magatokat ebben az aktív stratégiai játékban, amely egyre több rajongót szerez magának.

Borsika Udvar: antik és valódi ennivaló egy helyen

Fogadjunk, hogy még nem ittál kávét vagy szörpöt hasonló környezetben! Ha Csongrád megyében élsz, vagy errefelé látogatsz, semmiképp se hagyd ki, hogy megnézed a Borsika Udvart, ahol egészséges és hiteles forrásból származó házi ételeket, valamint vidéki stílusú dolgokat vásárolhatsz. A hangulat varázslatos és egyedi...

Magyarország-szerte terjed a chi futás

Rohanó világunkban újabb és újabb edzésformákkal találkozhatunk, miközben mi csak sietünk tovább a mindennapokban, és talán ha olvasunk is az opciókról, nem szorítunk időt arra, hogy kipróbáljuk őket. Álljunk meg most egy percre, és vessünk egy pillantást a chi futásra!

Hard Dog Race: ez a futás nem csak kutyagolás volt

Szombaton rendezték meg újra a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kutyás akadályfutást, ahol a nyári forróságban kutyák és gazdik 6 kilométer hosszú, 16 nem is akármilyen akadályból álló pályát teljesítettek. Volt itt sárban úszás és cipekedés, hegymenet és lejtő... na meg feledhetetlen élmények, érmek és öröm a célban.