Menü

Ezt próbáld ki: Regatta Cycle!

  • Dátum: 2013.04.07., 10:47

Az evezős tréning egy olyan sportág, amely már az első pillanattól kezdve felébreszti a test mozgásvágyát , segít levezetni a feszültséget és mindemellett könnyen és gyorsan jutunk el a megfelelő fittségi állapotba.

A Regatta Cycle közel két évtizede már igen népszerű mozgásforma Nyugat-Európában, azonban nálunk mindössze öt-hat éve jelent meg a fittnesz termekben. Főként a fővárosban és néhány nagyobb vidéki nagyvárosban próbálhatjuk ki a csoportos evezőórát, azonban, ha alkalmunk adódik rá, semmiképpen se hagyjuk veszni a lehetőséget. A Regatta Cycle, ahogy a spinning is, aerobikteremben, edzővel, zenére történik. A terhelés megfelelő beállításával egész órán át a zsírégető tartományban evezhetünk, de akár az állóképességet is növelhetjük, hiszen ez a mozgásforma erre is lehetőséget biztosít.


A szabadtéri változat

A Regatta Cycle amerikai fejlesztés, a vízi evezés biomechanikáját utánozzuk közben. A gép elején található egy mókuskerék, ami a valódi vízi evezéskor fellépő ellenállást biztosítja. Az egyedi ellenállásnak köszönhetően mindenki a számára megfelelő terhelést kapja, hiszen az ellenállás mértéke a kifejtett erő nagyságától függ, vagyis minél nagyobb erőt használunk, annál nagyobb lesz az ellenállás is.

Az evezés jótékony hatása, hogy kíméli az izületeket. Ciklikus, összetett mozgásként a legtöbb izomcsoportot alaposan megdolgozza. Rendkívül hatásosan fejleszti a lábszár, a comb, a far, a hát, a csípő-horpasz, a váll, a kar izmait.

Az edzés úgynevezett Concept 2 evezős ergométeren zajlik. Ezen a gépen a kijelző segítségével nyomon követhetjük a megtett távot, a teljesítményt, az elégetett kalóriát.

A szakedző segítségével könnyen elsajátíthatjuk az evezéstechnikát, s kezdőként, attól függően, hogy milyen céllal vágunk neki a tréningnek, többféle lehetőség közül választhatunk. Kötött tempóban, alacsony intenzitással mozogva jobbára zsírt égetünk és fogyunk. Fejleszthetünk gyorserőt, ehhez sorozatokat kell végezni. Végezhetünk fél és teljes piramisedzéseket, aerob jellegűeket is, amikor az állóképességünk növelése a feladat.

Kapcsolódó cikkünk:
„Ezt próbáld ki!”- Falmászás, sziklamászás
Ezt próbáld ki: zumba
„Ezt próbáld ki!”- Heti sportajánlatunk: a squash

Fotó: sxc.hu

Leánybúcsú, ahogyan a menyasszony kívánja

A lánybúcsúkra általában ugyanaz jellemző, mint az esküvőkre: ha a menyasszony boldog, mindenki boldog, de ha a menyasszony ideges, fuss, amerre látsz! Ha pedig abban a helyzetben vagy, hogy te szervezed a lánybúcsút, van pár teendő, amire először nem is gondolsz, hogy a te feladatod. Hogy ne érjen minden teljesen váratlanul, pár ötletet összeszedtünk neked.

Természetes megoldások szúnyogcsípésre

A szúnyogok zümmögésénél talán csak a csípésük okozta duzzanatok, és vöröslő viszkető foltok bosszantóbbak. Néhány egyszerű, természetes és hatékony megoldást mutatunk a szúnyogcsípések kezelésére. Ezek gyorsak, egyszerűek, vegyszerektől mentesek. Egy próbát megér. Most már, csak egy szúnyogra kell várni.

Fontos teendők nyaralás előtt, ne felejtsd el!

Mielőtt nyaralni indulunk, szinte biztos, hogy a tökéletes szervezésbe is akadhatnak gondok, melyek már csak a nyaralás alatt jutnak eszünkben. Íme, néhány tipp, amit érdemes nem elfelejteni, mielőtt az éves fáradtságot pihennénk ki.

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.

Nyári diákmunkák

Ahogy beköszönt a nyári szünet, a diákokra rászabadul a két és fél hónapnyi szabadidő, amivel olykor nem is tudnak mit kezdeni. A bulizás, nyaralás és fesztiválozás sokba kerül, így érdemes elgondolkodni azon, hogyan kereshetik meg a rávalót.