Menü

Ezt próbáld ki: Regatta Cycle!

  • Dátum: 2013.04.07., 10:47

Az evezős tréning egy olyan sportág, amely már az első pillanattól kezdve felébreszti a test mozgásvágyát , segít levezetni a feszültséget és mindemellett könnyen és gyorsan jutunk el a megfelelő fittségi állapotba.

A Regatta Cycle közel két évtizede már igen népszerű mozgásforma Nyugat-Európában, azonban nálunk mindössze öt-hat éve jelent meg a fittnesz termekben. Főként a fővárosban és néhány nagyobb vidéki nagyvárosban próbálhatjuk ki a csoportos evezőórát, azonban, ha alkalmunk adódik rá, semmiképpen se hagyjuk veszni a lehetőséget. A Regatta Cycle, ahogy a spinning is, aerobikteremben, edzővel, zenére történik. A terhelés megfelelő beállításával egész órán át a zsírégető tartományban evezhetünk, de akár az állóképességet is növelhetjük, hiszen ez a mozgásforma erre is lehetőséget biztosít.


A szabadtéri változat

A Regatta Cycle amerikai fejlesztés, a vízi evezés biomechanikáját utánozzuk közben. A gép elején található egy mókuskerék, ami a valódi vízi evezéskor fellépő ellenállást biztosítja. Az egyedi ellenállásnak köszönhetően mindenki a számára megfelelő terhelést kapja, hiszen az ellenállás mértéke a kifejtett erő nagyságától függ, vagyis minél nagyobb erőt használunk, annál nagyobb lesz az ellenállás is.

Az evezés jótékony hatása, hogy kíméli az izületeket. Ciklikus, összetett mozgásként a legtöbb izomcsoportot alaposan megdolgozza. Rendkívül hatásosan fejleszti a lábszár, a comb, a far, a hát, a csípő-horpasz, a váll, a kar izmait.

Az edzés úgynevezett Concept 2 evezős ergométeren zajlik. Ezen a gépen a kijelző segítségével nyomon követhetjük a megtett távot, a teljesítményt, az elégetett kalóriát.

A szakedző segítségével könnyen elsajátíthatjuk az evezéstechnikát, s kezdőként, attól függően, hogy milyen céllal vágunk neki a tréningnek, többféle lehetőség közül választhatunk. Kötött tempóban, alacsony intenzitással mozogva jobbára zsírt égetünk és fogyunk. Fejleszthetünk gyorserőt, ehhez sorozatokat kell végezni. Végezhetünk fél és teljes piramisedzéseket, aerob jellegűeket is, amikor az állóképességünk növelése a feladat.

Kapcsolódó cikkünk:
„Ezt próbáld ki!”- Falmászás, sziklamászás
Ezt próbáld ki: zumba
„Ezt próbáld ki!”- Heti sportajánlatunk: a squash

Fotó: sxc.hu

A helyes cipő kiválasztása, avagy mi alapján válasszunk?

Ha cipőt vásárolunk általában nem a praktikusságot, lábunk védelmét tartjuk szem előtt, hanem a színeket, stílust és a legújabb modelleket. Pedig számos bajunk is származhat belőle. Gondolok itt a láb-, gerinc-, derékfájásra, de, akár fejfájást is okozhat. Mégis, akkor mi alapján válasszunk cipőt?

A nők titkos barátja: a szín- és stílustanácsadó

Ki a szín-és stílustanácsadó? Mit csinál? Miben segíthet neked? Valóban szemmel látható a különbség? Mennyibe kerül a szolgáltatás, és mit tartalmaz? Ha eddig nem hallottál róla, most megtudhatod, hogy miért is érdemes felkeresni egy ilyen szakembert!

Bőrszépítő ételek

Az örök fiatalságot ígérő, borsos árú fiatalító krémek helyett nem ártana olyan ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, amik támogatják külsőnk felé irányuló fáradhatatlan törekvéseinket. Életmódunk nemcsak formánkra és immunrendszerünkre hat, hanem bőrünk állapotát is nagymértékben befolyásolja. Fogyasszunk bőrszépítő ételeket!

Mit csináljunk a húsvéti maradékkal?

A húsvét a tavaszi pihenés, és a nagy főzések időszaka. De mit tegyünk, ha elméretezzük az ünnepi adagokat, és ott állunk kedden a rengeteg maradékkal, de már rá sem bírunk nézni? Íme, néhány ötlet, hogy új ételeket készíthessünk belőlük.

Segítség, allergiás vagyok! Az allergia kezelési lehetőségeiről

Az allergia kialakulásának tisztázása után, most tekintsük át, mit tehetünk ellene. 4 olyan megoldási módod mutatunk, amelyek részben, egymás mellett is alkalmazhatóak.