Menü

Az árvízkárosultakat segíti a BalatoniBob Szabadidőpark

  • Dátum: 2013.06.26., 13:22

Összesen 399.440 Ft-ot gyűjtött szombati nyitónapján a BalatoniBob Szabadidőpark az árvízkárosultak javára. A két urnát, melyekbe a délelőtti és esti úgynevezett „100Ft-os” csúszásokért cserébe felajánlott címleteket dobhatták a vendégek – Kovács Szilárd ügyvezető, Marton Béla balatonfűzfői polgármester és dr. Takács László jegyző jelenlétében hivatalosan nyitotta fel kedden délután. A teljes összeget még a mai napon a Nemzeti Összefogás számlájára fizetik be.

Az idén 12 éves szabadidő és sportkomplexumban 150 millió forintos önerős beruházással építettek új pályát. A hétszáz méter hosszú, lendületes Panorámapályát szombaton adták hivatalosan. Az egész napot a jótékonyság jegyében szervezte meg a BalatoniBob Szabadidőpark. Reggel 9 és dél között, valamint este 9 és éjfél között akár már száz forintért is lehetett bobozni. Azt kérték a vendégektől, hogy mindenki akkora összeget dobjon az urnába, cserébe egy-egy csúszásért, amennyit fel tud ajánlani az árvízkárosultak javára. A hivatalos urnanyitáskor Kovács Szilád hangsúlyozta, fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezért, amikor tervezni kezdték az új pálya avatását már biztos volt, hogy azzal, valamilyen jótékony célt is megvalósítanak.

Az elmúlt hetekben Magyarországon kialakult árvízhelyzet aztán egyértelművé tette, hol kell leginkább a segítség. „A mi akciónkban talán az lehetett vonzó, hogy nyújtottunk valamit az adományokért cserébe” – fogalmazott az ügyvezető. Hozzátette, külön öröm számára, hogy Dunabogdányból vendégül is láthattak árvízkárosultakat, ötven olyan fiatalokat, akik aktívan részt vettek a védekezésben. „Buszt küldtünk értük, egész napra biztosítottuk az ellátásukat, majd polgármester úr segítségével a tobruki strandon még fürödhettek is egyet a Balatonban. Nagyon jó volt látni, ahogy csillogó szemmel játszottak, örültek. És jó értelemben el is fáradtak. Elértük a célunkat – egy napra valóban elfejtették az átélt nehézségeket” – mondta Kovács Szilárd.

Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere azt mondta, büszke a településen működő vállalkozásra, mely ez alkalommal is bizonyította, mennyire felelősségteljes és együtt érző. „Örülök, hogy itt lehettem és részese lehettem ennek az akciónak” – fogalmazott.
A BalatoniBob Szabadidőpark a gyűjtéssel és a dunabogdányiak vendégül látásával összesen 600.000 Forintot fordított az árvízkárok enyhítésére, illetve az árvízkárosultak megsegítésére.

Kovács Szilárd köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak akár csak 100 forinttal is ehhez az adományhoz, továbbá a Balaton-Ré-busz 98 Kft ügyvezetőinek, Rajnai Ferencnek és Rajnai Attilának, akik kedvezményes áron biztosították az autóbuszt a dunabogdányiak utazásához.

Forrás, fotó:
BalatoniBob Szabadidőpark

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.