Menü

Vákuumal gyógyítanak

Már Hippokratész is elismerően írt a köpölyözésről. Több ezer éves módszer, amelynek célja a salakanyagok eltávolítása, az energiapályák felturbózása, szabaddá tétele.

A köpölyözést már az ókorban is eredményesen használták, a magyar népi orvoslásban pedig az egyik leghatékonyabb módszernek tartották bizonyos betegségek esetében.

Az egyik legismertebb ókori orvos, Hippokratész is elismerte a köpölyözés jelentőségét. Egyik írásában azt emelte ki, a köpölyözés segítségével szabaddá válnak az energiapályák, újra beindul a beteg testrészben is az energia áramlás, a módszer pedig kivezeti a felhalmozódott mérgeket, ugyanakkor megszünteti a blokkokat, a csomókat.

A köpölyözés egy külsőleg alkalmazható gyógyító folyamat. Régen valamilyen állat szarvát, bambuszt használtak, manapság modernebb, üvegből készítik a köpölyöző formát.

A beteg felületre speciális üvegedénykéket helyeznek, majd innen a levegő kiszippantásával vákuumot képeznek. Ennek hatására a problémás területen megemelkedik a bőrfelszín, aktivizálódik a beteg rész, feloldódnak a csomók, a ciszták, a blokkok, a lerakódott zsírok és méreg anyagok. Újra beindul az eddig rosszul működő testrészben az energia áramlás,s megszűnnek, enyhülnek a panaszok.

A szakemberek a köpölyözést reumatikus fájdalmak enyhítésére, keringési panaszok, légúti betegségek, meghűlés, emésztési problémák, izomfájdalmak esetén javasolják, de depresszió esetén is eredményesen alkalmazható. A modern kozmetika rájött, hogy a narancsbőr, a cellulitis kezelése is igen hatékony a köpölyözés segítségével, hiszen a vákuum segítségével megszűnik a zsír és egyéb méreganyagok lerakódása.

Fotó:
kinaigyogyaszat.hu

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.