Menü

Középdöntőben a magyarok

  • Dátum: 2014.01.18., 16:15

Fantasztikus és heroikus küzdelemben harcolta ki a továbbjutást a magyar férfi kézilabda válogatott a Dániában zajló Európa-bajnokságon, miután Norvégiával nagyszerű meccsen 26:26-os döntetlenre végzett.

A magyar férfi kézilabda válogatott elmondhatja magáról, hogy sikeresen kiharcolta a továbbjutást az Európa-bajnokság halál csoportjából. A spanyol, izlandi, norvég, magyar kvartettből ugyanis kiemelkedtek a világbajnokok, ám utóbbi három sorsát senki sem tudta megmondani.

A magyar csapat az első csoportmeccsen papírforma vereséget szenvedett Spanyolország legjobbjaitól, ám ezután két elképesztő mérkőzést játszott előbb Izlanddal, (27:27), majd Norvégiával is (26:26). A két döntetlen pedig azt jelentette, hogy a spanyolok (6 pont), majd az izlandiak mögött (3 pont), Mocsai Lajos szövetségi kapitány tanítványai két pontot gyűjtöttek és ezzel harmadik helyen bejutottak a középdöntőbe.

A legjobb tizenkettő között a címvédő dánokkal, a macedónokkal, aztán Ausztriával találkoznak a mieink. Jelenleg a hatos csoportot Spanyolország vezeti négy ponttal, mögötte Dánia ugyancsak négy pontos. Harmadik Macedónia három egységgel, míg Izlandnak egy pontja van, akárcsak Magyarországnak. Hatodik Ausztria pont nélkül.

A jelenlegi erőviszonyokat tekintve a macedónok és az osztrákok verhetőnek tűnnek, viszont a címvédő dánok nagyon erősek. Három győzelemmel akár az elődöntő is meglehet. de a reális az, ha két győzelemmel a csoport harmadik és negyedik helyére apellálunk, ami azt jelenti, hogy az ötödik-nyolcadik hely között zárhatunk majd.

A középdöntőben január 18-án, vasárnap 16 órától rendezik a Macedónia-Magyarország összecsapást. Január 20-án, 20.30 órától Dánia-Magyarország ütközet lesz, aztán január 22-én 18.15 órától Ausztria-Magyarország derbit tartanak. 

Fotó:
MTI

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.