Menü

Élménybeszámoló a Tudatosság Hétvégéjéről

  • Dátum: 2014.11.19., 15:28

Ahogy ígértük, hozzuk a beszámolót az Everness Weekendről, a Tudatosság Hétvégéjéről. A fantasztikus eseményt a Dürer Rendezvényközpontban tartották november 8 – 9. között. A spiritualitás, pszichológia, önismeret és ezotéria tárháza volt a rendezvény. Megérte ott lenni.

Ez a két nap kiváló volt azoknak, akik egy belső utazással egybekötött kikapcsolódásra vágytak. Paradoxnak hangzik, pedig így történt: jó volt kicsit kiszakadni a rohanó világból, és gondolkodó emberek közé érkezni. Olyan helyre, ahol mindenki azt vallja: az életünk, a körülményeink tőlünk függenek, nem érdemes a politikát, az államot, a kormányt okolni – a változások rajtunk múlnak, és azok forrása bennünk rejlik.

Az „everness” sokak számára már fogalom, a hasonló elnevezésű fesztivált két éve rendezik meg a szervezők a Balatonon. Aki ízelítőt kapott ebből az életérzésből, az örült, hogy nem kell egy újabb évet várnia, hanem félúton egy hétvégére újra bekapcsolódhat a tudatosság szervezett vérkeringésébe. Voltak kiváló előadások, mozgás- és művészeti lehetőségek, okosodhattunk önmagunkról, a lelkünkről, a világról, a táplálkozásról. Az sem volt utolsó, hogy egészséges ételeket kóstolhattunk: bio rágcsálnivalókat, növényi tejeket, vegetáriánus- és nyersételeket. A vásár részlegen kiváló, nem mindenhol kapható könyveket, ékszereket, ruhákat, jelképtárgyakat, mandalákat lehetett kapni. A nyugodtságot és elmélyülést a zenei előadások is segítették, ahol a relaxáció mellett közös éneklésre is lehetőség volt.

Az ilyen rendezvények lehetőséget adnak arra, hogy a hétköznapi stresszt hátrahagyva valóban magunkkal foglalkozzunk, és muníciót adnak arra nézve, hogy energiával feltöltődve érkezzünk vissza a „mókuskerékbe” – sőt, ne robotnak, hanem csodának éljünk meg a hétköznapokat.

Volt, aki azért nem látogatott el a hétvégére, mert tartott attól, hogy a fesztivál hangulatát és színvonalát nem tudja hozni az esemény, kevesebb előadás lesz, és a Balatontól távol a fővárosban már semmi sem ugyanolyan. Jelentjük, így is kiváló volt, és a csökkentett számú lehetőségek még mindig azt jelentették, hogy egyszerre szívesen lettünk volna négy helyen – minimum.

Hiszen volt itt életmód-tanácsadó, jógi, asztrológus, pszichológus, zen mester, nem is beszélve a kiváló sportoktatókról, zenészekről – nehéz lenne mindenkit felsorolni!

Aki lemaradt, ne csüggedjen: december 1-jétől már jegyeket válthat a jövő évi fesztiválra (kiváló karácsonyi ajándék!), valamint ha úgy érzi, hogy a szép ünnepnek fontosabb része a lelki felkészülés a kitakarított lakásnál is, akkor szeretettel várják a szervezők december 21-én, a Fény Ünnepén. Szintén izgalmas előadások, programok, hangolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt a MagNet Házban. Belépődíj nincs, a hozzájárulásokat jótékony célokra fordítják: az összeget az Értelmes Életért Alapítvány kapja vak fiatalok otthonának megépítésére. 

Fotó:
Lighthouse-Nyisztor Adrienn

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.