Menü

A jövő olimpiájára nekünk is lehet esélyünk

Érdekes, hogy Magyarországon az olimpiai rendezés kérdése régóta éles viták középpontja, pedig eddig sanszunk nem volt az ötkarikás jog elnyelésére. Most viszont már van. Kérdés, fellángolnak-e az ellentétek.

Magyarországon olimpia? Az emberek nagy része ezen csak nevetni tudott, mások értetlenkedtek és nagyon sokan dühössé váltak, minek dobna ki ennyi pénzt egy viszonylag szegény ország.

Csak egy kisebbség gondolkozott úgy, hogy az ötkarikás játékok megrendezéséből akár profitálni is lehet.

Utóbbi csoport most komoly muníciót kapott.

A Nemzetközi Olimpiai bizottság (NOB) ugyanis elfogadta azt a reformcsomagot, amely a tervek szerint véget vett a milliárdos gigaolimpiák időszakának. A NOB célja az, hogy az utóbbi időben elszabadult költségeket visszahozzák a földre, s ezzel párhuzamosan kinyílik a kapu egy sor olyan ország és város előtt, amelyeknek eddig sansza nem volt olimpiát rendezni.

Mint nálunk.

A szövetségnél nem tagadják, a döntés egyik fő motivációja az volt, hogy napjainkra alig akadt olyan helyszín, amely akar és gazdaságilag is képes olimpiát rendezni. A NOB-nak számos terve van a költségek racionalizálására, például a szigorúbb ellenőrzés és a különböző (például helyszíni és infrastrukturális) kötöttségek lazítása.

A következő olimpia Brazíliában, Rio de Janeiro városában lesz 2016-ban, aztán 2020-ban Tokió rendezi a játékokat. 2024-re akár már mi is pályázhatnánk, persze ez nem ilyen egyszerű, el kell nyerni a közvélemény nagy részének támogatását. Meg kell győzni az embereket, hogy a világ legnagyobb sporteseménye hasznos és értékes dolog lehet. Ha jól bánunk bele.

A Magyar Olimpiai Bizottság február elején dönt egy lehetséges pályázatról.

Fotó:
pixabay.com

Motivációs tippek téli futáshoz

Mint sok minden másnak az életben, a futásnak is egyik legfőbb alapját képezi a motiváció. Sport nélkül nehezen létezik kiegyensúlyozott étrend is, mivel ez a kettő kéz a kézben jár. Télen még nehezebb elindulni, mert hideg van és sötét, ráadásul esik a hó. Hogyan lépjünk mégis ki az ajtón?

Idén tényleg sportolni kezdek!

Hányszor fogadtunk meg ehhez hasonlókat, és hányszor adtuk fel már az első vagy a második héten?

Így viselkedj edzőteremben!

Kaptál edzéstervet, vettél edzőruházatot, van időd, kialakítottál egyfajta napirendet, esetleg társaságod is lett, - pár barátod vagy barátnőd, aki elkísér-, minden adott egy kiadós edzéshez, figyelsz a megfelelő étrendre, minden megvan! Vagy mégsem?

A foci a konyhában kezdődik?

A mai sztárfocisták étrendje szigorú elvekre épül. A sporttáplálkozás fejlődött, a klubok már nemcsak dietetikusokat, hanem “teljesítményséfeket” alkalmaznak, akiknek az a feladatuk, hogy győztes formát és magas teljesítményt segítő fogásokat készítsenek a csapatoknak, s egyre nagyobb figyelmet kapnak a mérkőzések utáni gyulladáscsökkentő ételek is.

Spinning, az a bizonyos gyilkos mosoly

Ha szereted a kerékpározást, de a hűvös időben már nem merészkedsz ki a szabadba, netán túl unalmasnak tartod a szobabicikli tekerését egyedül, viszont minden vágyad, hogy formás lábaid legyenek? Akkor feltétlen ki kell próbálnod ezt az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportot! A következőkben elárulok pár érdekes dolgot róla, hátha kedved kapsz hozzá és végre nem csak gondolatban, hanem gyakorlatban is elindulsz az edzőterem felé.