Menü

A jövő olimpiájára nekünk is lehet esélyünk

Érdekes, hogy Magyarországon az olimpiai rendezés kérdése régóta éles viták középpontja, pedig eddig sanszunk nem volt az ötkarikás jog elnyelésére. Most viszont már van. Kérdés, fellángolnak-e az ellentétek.

Magyarországon olimpia? Az emberek nagy része ezen csak nevetni tudott, mások értetlenkedtek és nagyon sokan dühössé váltak, minek dobna ki ennyi pénzt egy viszonylag szegény ország.

Csak egy kisebbség gondolkozott úgy, hogy az ötkarikás játékok megrendezéséből akár profitálni is lehet.

Utóbbi csoport most komoly muníciót kapott.

A Nemzetközi Olimpiai bizottság (NOB) ugyanis elfogadta azt a reformcsomagot, amely a tervek szerint véget vett a milliárdos gigaolimpiák időszakának. A NOB célja az, hogy az utóbbi időben elszabadult költségeket visszahozzák a földre, s ezzel párhuzamosan kinyílik a kapu egy sor olyan ország és város előtt, amelyeknek eddig sansza nem volt olimpiát rendezni.

Mint nálunk.

A szövetségnél nem tagadják, a döntés egyik fő motivációja az volt, hogy napjainkra alig akadt olyan helyszín, amely akar és gazdaságilag is képes olimpiát rendezni. A NOB-nak számos terve van a költségek racionalizálására, például a szigorúbb ellenőrzés és a különböző (például helyszíni és infrastrukturális) kötöttségek lazítása.

A következő olimpia Brazíliában, Rio de Janeiro városában lesz 2016-ban, aztán 2020-ban Tokió rendezi a játékokat. 2024-re akár már mi is pályázhatnánk, persze ez nem ilyen egyszerű, el kell nyerni a közvélemény nagy részének támogatását. Meg kell győzni az embereket, hogy a világ legnagyobb sporteseménye hasznos és értékes dolog lehet. Ha jól bánunk bele.

A Magyar Olimpiai Bizottság február elején dönt egy lehetséges pályázatról.

Fotó:
pixabay.com

A barátság hatása az egészségre

Családi környezetben lenni, barátságokat kötni annyira hozzátartozik az életünkhöz, hogy el sem tudnánk képzelni nélküle. Nem azzal a céllal szerzünk barátokat, hogy jobb legyen az egészségünk, pedig akár ez is lehetne az oka. Mutatjuk, miért.

Edzés a nyaralás alatt? Na ne...

A nyaralás elsősorban a pihenést jelenti, a hétköznapi mókuskerékből való kiszakadást, azonban létezik a vakációnak nagyon sok fajtája, akár aktív, akár passzív kikapcsolódást keresünk. Akik ekkor sem szeretnének ellustulni, vagy kiesni a formájukból, nekik szánjuk elsősorban ezeket a sorokat.

Védjük meg magunkat!

Magyarországon kevésbé ismert az eskrima harcművészet, pedig nagy segítséget nyújthat, akár a mindennapjainkban is. Gondoltál már arra, hogy mit tennél akkor, ha megtámadnak az utcán? Tudnád higgadtan kezelni az esetet? Le tudnád szerelni a támadót? Ha a kérdésekre a válasz nem, akkor most tarts velem és ismerd meg az eskrimát.

Slackline – avagy egy sokoldalú extrém sport

Hogy mi is az a slackline? Sport, szórakozás, kikapcsolódás, pihenés, egy szóval egy összetett, új mozgásforma.

Fitt, túrós receptekkel a jó formáért

Túrópiskóta, túrónokedli, túró alapú pizza és társaik. Melyikhez milyen túrót válasszunk? Ha a diéta vagy fitness világban mozogsz, már észrevehetted, hogy a túrót milyen előszeretettel iktatják az étrendbe.Cikkünkben áttekintjük, miért olyan népszerű a túró a fitnesz világában és néhány közkedvelt, túróval szénhidrát csökkentett, fehérje növelt étel receptjét is közöljük.