Menü

Egyre közelebb a Rió-i rajt

  • Dátum: 2016.04.07., 07:20

Alig több mint 130 nap múlva, augusztus 5-én kezdődnek a XXI. Nyári Olimpiai Játékok versenyei.

Az előkészületek állását és a Magyar Csapat várható riói körülményeit feltérképező MOB vezetők folyamatosan osztják meg tapasztalataikat a hazai sportközvéleménnyel.

" - Sűrű, fárasztó, de hasznos és eredményes néhány napot töltöttünk Rio de Janeiróban, ahol a MOB vezetői a szakmai irányultságuknak megfelelően tudtak információkhoz jutni akár sportszakmai, nemzetközi, sajtó, marketing, logisztikai, vagy protokoll területen. Több helyszínt bejártunk, prezentációkon vettünk részt, egyeztettünk a szervező bizottsággal" - foglalta össze Szabó Bence MOB főtitkára a legutóbbi látogatás témaköreit. "- Pozitívumként emelem ki azt is, hogy a Zika-vírussal kapcsolatos hisztériának Rióban a nyomát sem lehetett tapasztalni. A néhány nap alatt egyetlen szúnyoggal nem találkoztunk, és a Copacabanán látható sok tíz, vagy akár százezer emberen sem látszott, hogy ezzel különösebben foglalkozna" - tette hozzá az olimpiai bajnok sportvezető, aki kitért arra is, hogy már most nagyon odafigyelnek a szervezők a közbiztonságra. "- Óriási biztonsági intézkedéseket lehet érzékelni, látványos a rendőri jelenlét".

Fábián László csapatvezető emlékeztetett, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO), a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a riói szervező bizottság nem bagatellizálja el a vírus körül kialakult helyzetet, a megelőzés tekintetében folyamatos egyeztetésben vannak, és rendszeres tájékoztatást adnak a nemzeti olimpiai bizottságoknak.

Szabó Bence az olimpiai faluról is beszélt. "- Gyönyörű környezetben található. A szállások, gyakorlatilag kész lakások - így a magyaroké is - minden igényt kielégítőek lesznek. A szervező bizottság most azt várja, hogy az építők átadják a 17 emeletes toronyházakat, és ők birtokba vehessék, megindulhasson az öltöztetés, a csinosítás. Körbejártuk a falut, tételesen átnéztük, hol fogunk lakni, mindent lemértünk, mire lesz szükség, hogy a Magyar Csapat és a csapatiroda megfelelő körülmények között tudjon a versenyekre koncentrálni. Végigjártuk a külsős szállásokat is, hogy megbizonyosodjunk arról, a falun kívül lakó szakemberek, szponzorok, sportvezetők is megfelelő körülmények között fogják eltölteni a versenyek közötti pihenőidejüket." A Magyar Csapat szálláshelyét az alábbi videóban Siklós Erik, a MOB marketing és kommunikációs igazgatója mutatja be.

Forrás: mob.hu

Kapcsolódó linkek:
Az esemény honlapja
Rio 2016 hírek, mob.hu

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.