Menü

Ők kaptak idén Fair play díjat

A Magyar Olimpiai Bizottság minden évben megjutalmazza a legsportszerűbb versenyzőket, sport világában tevékenykedőket, a díjakat különböző kategóriákban adják át. Idén 14-en kaptak kitüntetést.

Az egyik leghíresebb cselekedet Nagy Lászlóé. A veszprémi kézilabdázó a tavalyi bajnoki döntőn a Szegedet erősítő, a csapatban búcsúmeccsét játszó Vadkerti Attilának adta a labdát az utolsó támadásnál, megadva a lehetőséget, hogy a Tisza-partiak ikonja góllal zárja pályafutását. A korábban szintén Szegeden játszó Nagy László ezért a cselekedetért trófeát kapott a budapesti eseményen.

A másik híres momentum Sárosi Laura nevéhez fűződik. A tollaslabdázó egy fontos meccsen cserecipővel segítette ki német vetélytársát, aki enélkül kénytelen lett volna feladni a küzdelmet. A német nagy csatában nyert és olimpiai kvótát szerzett. Sárosi aztán szintén indulási joghoz jutott, ott lesz Rióban, a MOB-tól pedig különdíjat vehetett át.

A további kitüntetések, különdíj oklevél: Horváth László magyar utánpótlás-válogatott jégkorongozó és MDC zenekar Fair Play című dala.

Fair play a művészetben trófea: Kocsis Zoltán zongoraművész.

Diploma: a magyar és lengyel jégkorong-válogatottak szurkolói.

Diploma: Rácz Katalin, a Szlovák Olimpiai Akadémia elnökségének tagja.

A Fair play eszméjének népszerűsítése, trófea: Malonyai Péter újságíró

Életműdíj, trófea, Fábián László olimpiai bajnok kajakozó, edző.

Diploma: Bartalos Béla korábbi sokszoros válogatott kézilabdakapus.

A sport szolgálatában kategória, trófea: Nádas Pál önkéntes kutató, a Magyar Paralimpiai Bizottság Hagyományőrző Bizottságának elnöke.

Diploma: Csoknyai László cselgáncsozó.

Diploma: Ráczkó Gitta úszó.

Diploma: Orosz Beáta gyorskorcsolyázó.

Futni jó

A futás talán az egyik a testet legintenzívebben megmozgató sport, emellett pedig természetes mozgásforma.

Négy ok, amiért a nyáron sem hagyhatod abba az edzést

Konditerembe jársz? Esetleg aerobikozol? Úszol? Valami egyéb sportot űzöl? Néhány sportegyesület a nyári szünidő alatt szünetelteti az edzéseket is, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell időt fordítanod magadtól is a mozgásra. Íme, négy érv, hogy miért éri meg edzened a nyár folyamán.

Mit sportoljak? – III. A futás

Mostanában a futás reneszánszát éli, de még mindig vannak, akik nehezen szánják rá magukat. Pedig, az egyik legrugalmasabban űzhető testmozgás.

Mit sportoljak? – II. Jóga

Bár a jóga egyesek szerint csak pihenés, nem sport, mégis megdolgoztat annyi izomcsoportot, mint egy aerobik edzés. A testi egészség mellett, pedig a lelki egészségre is rendkívül jó hatással van.

Fáj és befeszült? Ezért nagyon jók a vény nélküli izomlazító krémek

Az izomfájdalom vagy mozgásszervi fájdalom a mozgás kerüléséhez, rossz tartáshoz, ami aztán még erősebb fájdalomhoz vezet. Egy hatékony izomlazító krém ezért nem csak gyors enyhülést hoz, de a hosszabb távú problémák megelőzésében is a segítségedre lesz.