Menü

Ők kaptak idén Fair play díjat

A Magyar Olimpiai Bizottság minden évben megjutalmazza a legsportszerűbb versenyzőket, sport világában tevékenykedőket, a díjakat különböző kategóriákban adják át. Idén 14-en kaptak kitüntetést.

Az egyik leghíresebb cselekedet Nagy Lászlóé. A veszprémi kézilabdázó a tavalyi bajnoki döntőn a Szegedet erősítő, a csapatban búcsúmeccsét játszó Vadkerti Attilának adta a labdát az utolsó támadásnál, megadva a lehetőséget, hogy a Tisza-partiak ikonja góllal zárja pályafutását. A korábban szintén Szegeden játszó Nagy László ezért a cselekedetért trófeát kapott a budapesti eseményen.

A másik híres momentum Sárosi Laura nevéhez fűződik. A tollaslabdázó egy fontos meccsen cserecipővel segítette ki német vetélytársát, aki enélkül kénytelen lett volna feladni a küzdelmet. A német nagy csatában nyert és olimpiai kvótát szerzett. Sárosi aztán szintén indulási joghoz jutott, ott lesz Rióban, a MOB-tól pedig különdíjat vehetett át.

A további kitüntetések, különdíj oklevél: Horváth László magyar utánpótlás-válogatott jégkorongozó és MDC zenekar Fair Play című dala.

Fair play a művészetben trófea: Kocsis Zoltán zongoraművész.

Diploma: a magyar és lengyel jégkorong-válogatottak szurkolói.

Diploma: Rácz Katalin, a Szlovák Olimpiai Akadémia elnökségének tagja.

A Fair play eszméjének népszerűsítése, trófea: Malonyai Péter újságíró

Életműdíj, trófea, Fábián László olimpiai bajnok kajakozó, edző.

Diploma: Bartalos Béla korábbi sokszoros válogatott kézilabdakapus.

A sport szolgálatában kategória, trófea: Nádas Pál önkéntes kutató, a Magyar Paralimpiai Bizottság Hagyományőrző Bizottságának elnöke.

Diploma: Csoknyai László cselgáncsozó.

Diploma: Ráczkó Gitta úszó.

Diploma: Orosz Beáta gyorskorcsolyázó.

5 tipp, hogy mit kezdj a szabadidőddel

Az élet folyamatos tanulás. Tanulás akkor, ha egy képzést szeretnénk elvégezni, és tanulás akkor is, ha önmagunkkal kapcsolatos feladataink vannak. Ugyanígy néhányunknak tanácsra lehet szüksége, ha arról van szó, mit kezdjen a temérdek szabadidejével. Nem mindenkinek a rohanó életmód a legnagyobb ellensége.

Ugrókötelezés télen-nyáron

Hajlamosak vagyunk télen néhány plusz kilót felszedni, hiszen a vastag öltözék alatt úgysem látszik. A tavasz érkeztekor azonban fogjuk a fejünket, hogy a sztreccs trikók nem úgy állnak rajtunk, ahogy azt elképzeltük. Szerencsére télen is tehetünk valamit az ellen, hogy a tavasz beköszöntése ne csak aggódnivalót hozzon az életünkbe.

Motivációs tippek téli futáshoz

Mint sok minden másnak az életben, a futásnak is egyik legfőbb alapját képezi a motiváció. Sport nélkül nehezen létezik kiegyensúlyozott étrend is, mivel ez a kettő kéz a kézben jár. Télen még nehezebb elindulni, mert hideg van és sötét, ráadásul esik a hó. Hogyan lépjünk mégis ki az ajtón?

Idén tényleg sportolni kezdek!

Hányszor fogadtunk meg ehhez hasonlókat, és hányszor adtuk fel már az első vagy a második héten?

Így viselkedj edzőteremben!

Kaptál edzéstervet, vettél edzőruházatot, van időd, kialakítottál egyfajta napirendet, esetleg társaságod is lett, - pár barátod vagy barátnőd, aki elkísér-, minden adott egy kiadós edzéshez, figyelsz a megfelelő étrendre, minden megvan! Vagy mégsem?