Menü

Ők kaptak idén Fair play díjat

A Magyar Olimpiai Bizottság minden évben megjutalmazza a legsportszerűbb versenyzőket, sport világában tevékenykedőket, a díjakat különböző kategóriákban adják át. Idén 14-en kaptak kitüntetést.

Az egyik leghíresebb cselekedet Nagy Lászlóé. A veszprémi kézilabdázó a tavalyi bajnoki döntőn a Szegedet erősítő, a csapatban búcsúmeccsét játszó Vadkerti Attilának adta a labdát az utolsó támadásnál, megadva a lehetőséget, hogy a Tisza-partiak ikonja góllal zárja pályafutását. A korábban szintén Szegeden játszó Nagy László ezért a cselekedetért trófeát kapott a budapesti eseményen.

A másik híres momentum Sárosi Laura nevéhez fűződik. A tollaslabdázó egy fontos meccsen cserecipővel segítette ki német vetélytársát, aki enélkül kénytelen lett volna feladni a küzdelmet. A német nagy csatában nyert és olimpiai kvótát szerzett. Sárosi aztán szintén indulási joghoz jutott, ott lesz Rióban, a MOB-tól pedig különdíjat vehetett át.

A további kitüntetések, különdíj oklevél: Horváth László magyar utánpótlás-válogatott jégkorongozó és MDC zenekar Fair Play című dala.

Fair play a művészetben trófea: Kocsis Zoltán zongoraművész.

Diploma: a magyar és lengyel jégkorong-válogatottak szurkolói.

Diploma: Rácz Katalin, a Szlovák Olimpiai Akadémia elnökségének tagja.

A Fair play eszméjének népszerűsítése, trófea: Malonyai Péter újságíró

Életműdíj, trófea, Fábián László olimpiai bajnok kajakozó, edző.

Diploma: Bartalos Béla korábbi sokszoros válogatott kézilabdakapus.

A sport szolgálatában kategória, trófea: Nádas Pál önkéntes kutató, a Magyar Paralimpiai Bizottság Hagyományőrző Bizottságának elnöke.

Diploma: Csoknyai László cselgáncsozó.

Diploma: Ráczkó Gitta úszó.

Diploma: Orosz Beáta gyorskorcsolyázó.

Edzés a nyaralás alatt? Na ne...

A nyaralás elsősorban a pihenést jelenti, a hétköznapi mókuskerékből való kiszakadást, azonban létezik a vakációnak nagyon sok fajtája, akár aktív, akár passzív kikapcsolódást keresünk. Akik ekkor sem szeretnének ellustulni, vagy kiesni a formájukból, nekik szánjuk elsősorban ezeket a sorokat.

Védjük meg magunkat!

Magyarországon kevésbé ismert az eskrima harcművészet, pedig nagy segítséget nyújthat, akár a mindennapjainkban is. Gondoltál már arra, hogy mit tennél akkor, ha megtámadnak az utcán? Tudnád higgadtan kezelni az esetet? Le tudnád szerelni a támadót? Ha a kérdésekre a válasz nem, akkor most tarts velem és ismerd meg az eskrimát.

Slackline – avagy egy sokoldalú extrém sport

Hogy mi is az a slackline? Sport, szórakozás, kikapcsolódás, pihenés, egy szóval egy összetett, új mozgásforma.

Fitt, túrós receptekkel a jó formáért

Túrópiskóta, túrónokedli, túró alapú pizza és társaik. Melyikhez milyen túrót válasszunk? Ha a diéta vagy fitness világban mozogsz, már észrevehetted, hogy a túrót milyen előszeretettel iktatják az étrendbe.Cikkünkben áttekintjük, miért olyan népszerű a túró a fitnesz világában és néhány közkedvelt, túróval szénhidrát csökkentett, fehérje növelt étel receptjét is közöljük.

Miért olyan nehéz elkezdeni sportolni?

Mindnyájunk fejében él egy kép arról, hogyan festenénk, ha minden nap, órákat töltenénk sporttal. Sokan valóban ezt teszik, mások elkezdik és megunják. De mi az oka annak, hogy olyan nehéz rászánni magunkat az állandó testmozgásra?