Menü

Mennyire hatékony a fogyasztó öv?

A hasi területen elhelyezkedő zsír könnyen frusztrálttá tehet minket. Amilyen könnyed felszalad az úszógumi a derekunkra, ugyanolyan nehezen megy le is. Ilyenkor nehezen jön ránk a fürdőruha és az alakot kiemelő ruhadarabok – és gyakran nemcsak a többletzsír miatt, hanem a saját magunkkal szemben támasztott érzések, elvárások miatt.

Ha elhatározzuk magunkat, és belevetjük magunkat a mozgás világába, számos segítő eszköz áll a rendelkezésünkre. Ebben a cikkben a fogyasztó övvel kapcsolatos tényeket, tévhiteket fogjuk áttekinteni.

Ez gyakorlatilag egy műgumiból (neoprénből) készített eszköz, ami viselésével a törzs középrészének kerületét csökkenti azáltal, hogy nyomást gyakorol a zsírsejtekre. Ha sportolás közben fogyasztó övet viselünk, gyorsabban csökken zsírsejtjeink mérete, de ahogy levesszük, visszanyerik eredeti állapotukat.

Ebben a cikkben a teljesen egyszerű, nem elektromos, pulzáló változatról lesz szó.

Ha hétvégén kora reggel bekapcsoljuk a televíziót, biztosan szembe jön egy reklám, ami könnyű, problémamentes, rendkívül gyors fogyást ígér, ha megvesszük a terméket.

Izzadásra gyakorolt hatása

A fogyasztó öv fokozza az izzadás mértékét, így könnyebben veszítünk vizet. Ha kardio edzés közben viseljük, a maghőmérsékletünk növelésében is szerepet játszik, ami segíti az izzadást, így a test könnyebben tudja hűteni magát.

Megszorongatjuk vele a zsírt

Viselése közben a zsírsejtek összetömörödnek. Természetesen ez nem egy aktív folyamatot jelent a fogyás rögös ösvényén, hiszen csak karcsúbbnak tűnünk tőle, de ha levesszük, visszanyerjük valódi alakunkat.

Hatása a pulzusra

Az egyik legelőnyösebb hatása, ha mozgás közben viseljük, hogy gyorsabban megemelkedik a pulzusunk, mint viselése nélkül. Ez egy rendkívül fontos szempont, hiszen aki ismeri az intervallumedzést, tudja, hogy a pulzusszám megnövekedése milyen fontos a hatékony edzést tekintve.

Sokan csodákat várnak mindenféle fogyást támogató eszköztől, pedig a csodatételre csak mi magunk vagyunk képesek. Sok vevő panaszkodik a várt eredmény hiányáról, és arról, mennyire megbánták, hogy egyáltalán megvásárolták a fogyasztó övet. A fentebb említett hatásokon kívül abszolút igaz, hogy jelentős mértékben nem növeli meg a fogyás intenzitását.

Tudományos háttér

Azoknak mondom (írom), akik a tudományos bizonyítékoknak hisznek, hogy kevés áll belőlük rendelkezésünkre, hogy a fogyasztó öv valóban hatékony lenne.

Érdemes-e megvenni?

A fent leírt szempontok, tények alapján hozzuk meg egyéni döntésünket. Sokan panaszkodnak az övek minőségét illetően, s közben még drágának is tartják. Szerencsére azért vannak olyan áruházak, ahol, ha szeretnénk, már nagyon olcsón hozzá tudunk jutni ehhez a termékhez, így legalább az árát illetően nem szükséges aggodalmaskodnunk.

Az mindenesetre biztos, hogy a különféle támogató eszközök használata lelki hatással bír, ezáltal sokkal hatékonyabbnak érezzük magunkat, ami további motivációt adhat, és a körforgás kezdődik elölről. Ez egy önmagát generáló folyamat, és ha mellette még az étrendünkre is figyelünk, megvalósíthatjuk a csodát! :)

Felhasznált irodalom: itt és itt

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.

Exorexia (kóros sportolás) tünetei és kezelése

Az exorexia súlyos edzésmániát, kóros edzést, egyfajta függőséget jelent. Érintettjei testsúlyukat és alakjukat akarják teljesen kontrollálni, amihez edzéseik számát egyre csak emelik, annak elmaradásakor feszültek és indulatosak lesznek. Olyan szenvedélybetegségről van tehát szó, amelynél az eredetileg egészségesnek induló mozgás válik betegessé, kényszeressé.