Menü

Feszültségoldás a hétköznapokban

Ha úgy érezzük, hogy felszaporodtak körülöttünk a tennivalók, egyre több a gondunk, akkor hajlamosak vagyunk elveszettnek látni a helyzetet, görgetni magunk előtt a problémákat, majd a bennünk felgyülemlő feszültséget a körülöttünk lévőkön levezetni. Azonban ez az egészségünk szempontjából sem jó. Amellett, hogy folyamatosan gondoskodunk a szervezetünk magnézium-pótlásáról, nem árt néhány plusz tevékenységet beiktatni, ami segít ezt a feszültséget feloldani.

A zene nagyon is alkalmas az elcsendesedésre, feltéve, hogy ki tudjuk zárni a külvilágot legalább napi húsz percre. Sokan a klasszikus zene megnyugtató hatására esküsznek, de bármilyen, az ízlésünknek megfelelő zene megteszi. A lényeg, hogy míg a zenét hallgatjuk, másra ne figyeljünk, kapcsoljuk ki az elménket, lassítsuk le a légzésünket. Akik ezt hosszabb időn keresztül naponta elvégzik, könnyebben lépnek túl az eléjük kerülő problémákon.

Ezzel szorosan összefügg a jóga. Míg van, aki azért jár jógázni, mert szeretne hajlékonyabb lenni, sokan a mindennapok stressz-forrásaitól próbálnak hatékonyan megszabadulni általa. Minden esetre, ha gyakran idegeskedünk, érdemes a jógát is kipróbálni, hiszen bármikor hasznosítható légzéstechnikákat is elsajátíthatunk. Jó lehetőséget jelent a különböző küzdősportok amatőr szinten való művelése: jelentősen megkönnyítheti a dolgunkat, ha néha pár ütésnek és az intenzív testmozgásnak köszönhetően ki tudjuk adni magunkból a feszültséget.

Vannak, akik a hagyományos nyugtató teákra, mások a friss levegőn való sétára esküsznek. Ezek persze mind hatásosak lehetnek, de csakis akkor, ha tudjuk, mi a bennünk felgyülemlő stressz kiváltó oka. Ugyanis ha tudjuk, hogy mitől áll fenn ez az állapot, könnyebben tudatosítjuk magunkban, hogy az állapot megszüntethető, vagy legalábbis orvosolható azzal, ha kizárjuk a problémát olyankor, amikor nem kell vele szembesülnünk. Ez nem jelenti azt, hogy el kell hanyagolni a feladatainkat, vagy a találkozást azokkal az emberekkel, akik bennünk feszültséget keltenek, hanem megoldást kínál arra az időre, amikor mással is foglalkozhatnánk. Az idegesség rányomja a bélyegét az emberi kapcsolatokra és a mindennapjainkra is, így hát érdemes a kiváltó okot a helyén kezelni, és csak akkor foglalkozni vele, amikor az tényleg szükséges.

Ha pedig a probléma megszüntethető, a stresszkezelés leghatékonyabb módja nem a felületesség, hanem a gyökerének a megszüntetése, a problémáink megoldása.

/Szerző:Varga Ágnes Kata/

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Az érzelemszabàlyozás módszerei

Például hosszú kihagyás után (és ennek most sokak életében lehet aktualitása) újra emberek közé, társaságba kell mennünk. Akkor is, ha ez sosem ment könnyen, ha mindig is némi szorongás társult hozzá és győzködni kellett magadat például egy szombat esti összejövetel kapcsán, hogy ’érdemes elmenni, jól fogom magam érezni…’.