Menü

C-vitamin bevitele télen? Egyszerűen!

Szeretnéd, ha az immunrendszeredért télen is tehetnél annyit, mint nyáron? Ez igazából nagyon is egyszerű. Ha ismered a magas C-vitamin tartalmú gyümölcsöket és zöldségeket, akkor már fél sikered van. Már csak be kell őket építened a napi rutinodba, ami télen még egyszerűbb, hiszen sok teát iszunk, levest főzünk, zöldségleveket készítünk, és ezekbe maradéktalanul belefér a C-vitamin.

Nem muszáj nagy kapszulákat szedned télen sem. Igyál egy jó teát! Válassz kedvedre zöld teát, fekete teát, vagy akár gyümölcsteát, és csempéssz bele néhány egészséges hozzávalót! Forrázd le kedvenc teafüvedet, hagyd ázni, majd hűtsd egy kicsit. Ha nagyjából iható hőmérsékletűre hűlt, akkor facsard bele egy citrom levét! Így nem fog lebomlani a magas hőtől a benne lévő aszkorbinsav, és a frissességét is tovább megőrzi. Így jobban fog ízleni is valószínűleg. Még több vitaminhoz jutsz, ha egy kis csipkebogyót is teszel bele, vagy eleve abból főzöd.

A savanyított káposztának is rendkívül magas a C-vitamin tartalma. Ha minden nap eszel a vacsorád mellé, akkor sokkal jobb lesz tőle az emésztésednek is, illetve az immunrendszerednek is. Ha magában eszed, akkor is hasznos, de nem olyan finom. Viszont húsok mellé, vagy tojás mellé kifejezetten jó.

Gyümölcsökből is eleget ad a természet a nehéz téli időkre is. Savanyú alma, zöldalma, kivi, narancs. Ezek mind olyan gyümölcsök, amelyek bőséggel tartalmazzák a szervezeted épségéhez szükséges C-vitamin mennyiséget, de ezen kívül is sok mindenben megtalálhatod, például gránátalmában, pomeloban, tőzegáfonyában. Ha a hagyományosabb téli gyümölcsöknél szeretnél maradni, készíts almából, narancsból és kiviből gyümölcssalátát, locsold meg egy kis citromlével és balzsamecettel, így kellemesebb ízélményt kapsz, és még nagyobb dózisban adagolog magadnak a természetes forrásból jövő vitaminokat.

Ugye, hogy nem kell rögtön tablettákhoz nyúlni ahhoz, hogy megőrizd a szervezeted egyensúlyát? Ha beszerzed ezt a pár gyümölcsöt, zöldséget a piacon, biztosítva lesz szervezeted C-vitamin ellátása.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.

Lumbágó kezelése, tünetei és kialakulásának okai

Aligha van olyan ember, aki életében sohasem találkozott a kínzó, deréktáji fájdalommal - legalább rokonai körében. Gyakorisága az életkor előrehaladtával általában fokozódik. A 30-60 évesek között előfordulási gyakorisága mindkét nemnél 60-80 százalék körül van.